Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Skarga]Neonye

Achmen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dostałem warna za "Zabawe w moda" dlatego, iż chciałem wejść na serwer a było złe ip i napisałem "

Coś ip złe. Popraw"

Plus do tego dostałem 2 warny za ten sam post.

Enzil Notatka została zapisana 03 styczeń 2012 - 23:37 Poziom ostrzeżenia został zwiększony http://www.mpcforum....ost__p__3711325

spam RMCF1902 Notatka została zapisana 03 styczeń 2012 - 23:33 Poziom ostrzeżenia został zwiększony spam

http://www.mpcforum....25#entry3711325

Opublikowano

Co tu dużo pisać nie powinno tych warnów być. Tzn. jednego double warna Enzila i tego za ip. RMCFa jest ok.

To co napisał nie było zabawą w moda tylko zwykłym zwróceniem uwagi. Nie bądźmy aż tak czuli na swoim punkcie.

Wszystkie te warny za "zabawę" są moim zdaniem głupotą. Czy user nie może poprostu przez przejaw dobrej woli coś zasugerować? To nie getto.

Ale następnym razem zrób tak jak mówi Neonye czyli napisz do kogoś na pw, a gwarantuję Ci, że sytuacja zostanie wyjaśniona dużo szybciej. : )

Tego double warna Ci zdjąłem. Ten drugi też powinien być zlikwidowany moim zdaniem ale nie będę się wpychać skoro zdania są podzielone.

Chociaż to jest śmiech i jeśli naprawdę upy widzą tu rzeczywiste przewinienie to współczuję userom : )

Mamy zdecydowanie zbyt wysokie ego.. Większość kandydatów na kidmodów pisze w aplikacjach, że ich głównym celem jest pomaganie i ogarnianie działu.

A jak się dojdzie do władzy to warn, warn i stoi z paskiem.

btw. Nie dawajcie mi warna za zabawę w usera z tego powodu, że napisałem posta :C

#edit:

Ten post z ip jest tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/526085-dedykexpansecraft-dedyk-survfrakcje-dzicz/page__p__3744463#entry3744463

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Pieprzenie, a nie zabawa w moda.

Zabawa w moda to "Zamykam Temat" ; "Masz Warna" choć nawet KidModa się nie ma.

To było tylko zwykłe zwrócenie uwagi.

2 Warny niesłuszne !

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Ale jakby każdy chciał pisać w różnych tematach posty typu:

- "Używaj generatora"

- "Brak generatora"

- "Dodaj skan!"

- "Link nie działa"

itp. to pomyśl co by było... Takie coś wg. mnie powinien pisać mod a nie user...

"Coś ip złe. Popraw" - pw/gg do autora serwera, pw/gg do moda, funkcja zgłoś.

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

I co by ten moderator zrobił jakby dostał zgłoszenie? Zapewne napisał: "Popraw IP" 8S.

Naprawdę wielka różnica czy napisze posta user czy moderator.

Trzeba chyba raz na zawsze w AZ ustalić granicę między tzw. "zabawą", a zwykłą chęcią pomocy.

Bo jak tak dalej pójdzie postować będą jedynie mogli moderatorzy+.

Jako tą Waszą zabawę powinny być traktowane posty w których user pisze, że robi coś co przekracza jego kompetencje.

Czyli np. tak jak to powiedział Strup3k:

- Zamykam temat

- OMG WTF? ROLTF Weź to noobie napisz w dziale "xxx"

- Powinieneś dostać bana za spam.

- Niech ktoś to zamknie :CCCCC

- Podpinam temat

etc.

@Down:

Chyba tak.. Czasami odnoszę wrażenie, że userzy bardziej znają regulamin od moderatorów. WTF??

A w moderatorów bawią się oni sami.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Warnujecie za zwrócenie uwagi, że ip ktoś źle podał? Pokurwiło was do reszty? Chyba nie wiecie co to takiego "zabawa w moda".

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

2 warny niesłuszne.Każdy może powiadomić, że ip jest złe i nie może się dostać.

Dobrze to razor powiedział:

Jako tą Waszą zabawę powinny być traktowane posty w których user pisze, że robi coś co przekracza jego kompetencje.

Czyli np. tak jak to powiedział Strup3k:

- Zamykam temat

- OMG WTF? ROLTF Weź to noobie napisz w dziale "xxx"

- Powinieneś dostać bana za spam.

- Niech ktoś to zamknie :CCCCC

- Podpinam temat

I tyle w temacie. Warn ewidentnie do zdjęcia.

Co do 2:

Enzil Notatka została zapisana 03 styczeń 2012 - 23:37 Poziom ostrzeżenia został zwiększony http://www.mpcforum....ost__p__3711325

spam RMCF1902 Notatka została zapisana 03 styczeń 2012 - 23:33 Poziom ostrzeżenia został zwiększony spam

Enzil, patrz czasami czy warn został już nadany. 4 minuty to jednak dużo. Rozumiem w tej samej minucie/minutę później, ale nie 4 minuty.

.

Opublikowano

Jeszcze za czasów Mou - moderatora, miałem podobnego warna, ale cóż. ;]

Obydwa do zdjęcia.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Warn słuszny ;) Opcja 'Zgłoś' nie gryzie :)

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

nie powinno się dostawać % za moda jak ja miałem tutaj moda nigdy nie dawałem i nigdy nie dostałem user po prostu może się np. starać na kida/mentora

Opublikowano

Rozumiem, że Neonye popełnił bład ale przerażają mnie ludzie (i to osoby z rangami funkcyjmymi!) którzy mówią, że warn był słuszny. Podstawy moderacji się kłaniają, moderatorzy wpajają to na randze kidmoderator.

Warn niesłuszny.

Opublikowano

Ja pierdole.. Ktoś zareklamował serwer, ludzie są grać a widzę, że złe IP, to chyba kurwa normalne, że go upominają.

Mają ludzie czekać aż łaskawie mod lub kid ruszy dupe i sam upomni? Ogarnijcie, zdejmijcie mu te % i nie będzie problemu.

Warn słuszny ;) Opcja 'Zgłoś' nie gryzie :)

Co? W dziale nie masz co robić? -.-

Nie boję się wyrazić własnego zdania. Nikt i nic jego nie zmieni.

Opublikowano

Ja jebłem z krzesła. Neonye ... OMG jebłeś faila! nie tego Cię uczyłem za moda! Warnujemy w innych sytuacjach! Zdejmij mu dwa warny i będzie git ;).

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Warn nie słuszny, to nie jest zabawa w moderatora. :)

Neonye, przesadziłeś. ; <

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Teraz big LOL ode mnie. Teraz będzie każdy mówił, że warny nie słuszne i robi się "spam"...

Parę osób skomentowało to i to wystarczy, a nie nagle: o widzę miejsce gdzie mogę sobie 1 posta więcej nabić...

Proszę Was, ciut "pohamowania".

Co do tematu, to powinno być bardziej na zasadzie takiej, że ten moderator, który wlepił te warny tłumaczyć się na jakiej podstawie, a nie reszta to powinna osądzać. Do kidmodów, niepotrzebnie się wtrącacie, zapraszam do lekturki z zasad nadawania warnów. Ofc, że warny są niesłuszne, ale to też nie jest powód, aby każdy to w kółko teraz powtarzał.

Tyle ode mnie.

1334497071-U17330.png

Opublikowano

To nie był temat, żęby jechać po Neonye, popełnił błąd każdemu się zdarza i tyle.

Sprawa wyjaśniona.

Topic i inni jak coś w takich sprawach możecie pisać na pw. Zapraszam.

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...