Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Głośniki w Aucie

Silny199

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich Bardzo Serdecznie ;) ;)

Mam pytanie odnośnie głośników w Aucie...

Mam 6 głośników - wszystkie działają ( osobiście wydaje mi się że gdzieś jest schowany wzmacniacz bo radio mam na 4 głośniki ale nie chce mi się go szukać :D ) Mam fajny głośnik niskotonowy który przewala mi się po szawce ( Nie tuba ) i chciałbym go podłączyć ale nie wiem jak ( wzmacniacz odpada ) i moje pytanie: Z tyłu mam 2 głośniki w półce i ten dodatkowy bym chciał pomiędzy nimi dać i czy dałoby rade te dwa połączyć i ten dodatkowy wpuścić w obieg ? Czy trzeba jakoś kombinować?

Głośnik to: JBL GTO 1214 - jest dosyć mocny i ładnie gra ( Wiem że do takiej mocy potrzebuje wzmacniacza ) interesuje mnie jak by to podłączyć bez wzmacniacza. Nie wiem jak to wytłumaczyć poprawnie x D

Wiem że mogą być z tego nie liche konsekwencje ale interesuje mnie jak podłączyć np 5 głośników pod radio 4 x XX :)

Bez śmiechu aby ;)

Pozdrawiam Silny199

Hatsan 90 SAS QT + Alchemizacja ;)

14553493454da0776eb0d2c.jpg

35091.png

6080.png

35987.png

25631.png

Opublikowano

spróbuj podpiąć ten głośnik szeregowo, do jednego głośnika z tyłu dolutuj dwa kabelki w odpowiednie miejsca, teraz podepnij ten piąty głośnik, powinien grać ale nie sądzę aby była jakaś różnica w poziomie głośności ;p

Opublikowano

Zwykle głośniki niskotonowe mają osobny wzmacniacz i i filtr. Podłączyć możesz do obu głośników L i P z filtrem albo zamiast wtedy tworzysz układ mostkowy lecz przepięcia wejśc sygnału będą konieczne

Niestety musisz wiedzieć jakie masz wyprowadzenia i jaki wzmacniacz no i gdzie, jeśli nie możesz go zajść to po prostu go nie masz i wszystkie głośniki podłączone są bezpośrednio do radia, samochodowe mają zwykle 4 wzmacniacze, czasem piąty dla Subwoofera

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@The Miz

Brak roznicy w glosnosci nie bylaby zla poniewaz Bas by nie zagluszal glosnosci z glosnikow tylnich I by to sie ladnie rownalo z tym ze bas by gral jak brak a nie tak jak w tych wsiowych car tunerach co tuby malo bagaznikow nie rozsypia :)) jutro pokombinuje ale nadal czekam na dalsze wypowiedzi :))

Pozdrawiam Silny199

From My BlackBerry

Hatsan 90 SAS QT + Alchemizacja ;)

14553493454da0776eb0d2c.jpg

35091.png

6080.png

35987.png

25631.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Silny199 Też mam taki problem z tyłu też chcem podłączyć głośnik ale może końcówka się spalić. podłączyłem z jednego głośnika + a z drugiego - i grało ale żeby nie spalić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...