Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Team do tworzenia gry mmo via www w klimacie fantasy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ja moge chętnie ci pomóc ale Vps nie bende miał. I moge zająć się czym chcesz objętnie czym.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Dobra carpe diem. Zgłaszam się na programistę.

Tworzyłem strony takie jak :

http://mt2s.host22.com

http://worldofvillages.tk [|||||||_] (80 %)

Zrobiłem sklep internetowy (a taki dla siebie bardziej ;p)

Pisałem 2 x Layout pod serwery Metin2.

Kontakt :

PW tutaj lub :

GG :

11738852

Dodatkowe info :

Znam HTML (dobrze)

PHP (dobrze wdł paru osbób ale według mnie słabo ;p)

CSS (Nie jakiś zaawansowany mocno ale umiem sobie poradzić)

JS (to co wyżej)

Umiem robić dobre ikony i małe grafiki 2D ;)

Opublikowano

Mogę umieścić grę na hoście (kupiony - opłacony do końca września). Tylko gorzej z domeną.

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Na tę chwilę brakuje już tylko grafików (nie od designu, bardziej od foto manipulacji, fan artu i pixel artu; do tworzenia grafik gry) oraz rysowników.

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

@Krycha

Walić domenę ;p. Najpierw kod

Jako hosting polecam :

http://niceshoot.pl/?page=cennik_www

Dobry i tani wdł. mnie hosting.

Przy parametrach (oprócz tych podstawowych jak PHP, PMA itd.) :

Dysk 100mb

5Gb transferu miesięcznie

10 kont FTP

3 bazy danych

2 konta e-mail

i dodatkowe domeny bez ograniczeń hosting wynosi 3.75zł miesięcznie

Choć ja płacę 90 gr. i mam dobre parametry dla mnie :)

Opublikowano

UWAGA!

Ze względu na to, że jeden z chętnych programistów okazał się oszustem, zwolniło się miejsce dla programisty PHP. Chętnych proszę o kontakt na forum lub GG: 7125841.

Rekrutacja dla rysowników/malarzy wciąż otwarta :)

Opublikowano

Ja mógłbym nim zostać

Mam 14 lat

Php: znam słabo (mega początkujący) ale mam chęci i sporo wolnego czasu

chciałbym się dużo nauczyć a (tak przynajmniej mi się zdaje) przy was się czegoś nauczę!

mógłbym wymyślać rożne nazwy i wgl

Jeśli nie zrozumiem

Przykro mi, ale poszukujemy doświadczonej osoby. Nie chcemy zrobić zwykłej gry via www, lecz coś oryginalnego z oryginalnymi możliwościami.

Opublikowano

Pozwól że się za pytam o 3 rzeczy:

-Co będzie miał z tego programista że będzie pisał z tobą grę? Co oferujesz za pomoc?

-Dlaczego ten jeden z użytkowników już z wami nie współpracuje?

-Widzę że grafiki nie umiesz malować swojej bo robisz tylko sygnatury? W takim razie skąd masz grafikę na stronę? Wiesz co to są prawa autorskie?

Opublikowano

Odpowiedź na 1 :

On podaje pomysły, tworzy grafikę - ja programuję. Za pomoc będą zyski w mniejszym lub większym stopniu

Odpowiedź na 2 :

Bo nie szło z nim jak się dogadać. I dlatego ,że strasznie się rządził już z nami nie pracuje ;)

Odpowiedź na 3 :

To już tomekdan ci odpowie ;p

Opublikowano

Od pixel artu mamy komplet.

Programiści będą zajmowali się pisaniem gry w php, będzie jakiś podział obowiązków, np. jeden robi umiejętności maga a drugi wojownika.

Sygnaturki robię dla zabawy i ozdoby profilu na forach oraz dlatego, że fajnie mi wychodzą. Jeśli chodzi ci o grafikę tła na fos.m4d.eu to jest zastępcza.

Opublikowano

No może trochę źle się wyraziłem: chodziło mi o to, że np. jeden programista zajmuje się systemem ekwipunku a inny pisze kod sklepu.

Opublikowano

Nie e=jestem zainteresowany z tego powodu że sam umiem to wszystko zrobić tylko chęci mi brakuj i grafika. Nie mam chęci. A już się przejechałem na współpracy i na pisaniu skryptów do gier bo ludzie nie dotrzymują słowa.

Opublikowano

Tak więc miejsce dla programisty PHP wciąż wolne. Na zachętę dodam, że z gry będą dochody. Konto Paypal i reklamy adsense już gotowe :)

Opublikowano

Witam

no a teraz najważniejsze zajmuje się od 4 lat tak konkretnie:

php: znam bardzo dobrze

html: znam świetnie

mysql: to oczywiście tylko baza danych ale to też znam znakomicie

c++: tak sb powiem że słabo ale c++ nie jest potrzebne do tworzenia gier via mmo

A i tworzyłem gry od podstaw i na silnikach vallheru itp.

Na grafice się nie znam za dobrze dokładnie umiem się posługiwać ale cienko.Mam kolega który mi robił postacie loga itp.

więcej mogę podać na gg.40693139

Opublikowano

4 lata powiadasz ? No to pytanie ,które zadaję każdemu kto chce pracować ze mną w teamie :P :

Jesteś hackerem. Znalazłeś błąd na stronie.

Zakładasz ,że zapytanie to :

SELECT * FROM Users WHERE Id=1

Jak przy okazji pobierzesz wszystkie tabele z serwera (chodzi o listę tabel) i jak wyczyścisz tabelę Users ? Oczywiście w JEDNYM Zapytaniu

Narazie jak pytałem się z 10 osób odpowiedziało 0 ale ty masz podobno większe doświadczenie nawet ode mnie więc powinieneś wiedzieć jak to napisać ;)

Opublikowano

BNMBB mam do ciebie sprawę, po co komuś zadajesz takie durne pytanie? Chcesz się tego dowiedzieć? To poczytaj o tym w internecie, np. wpisując do wyszukiwarki hasło "sql injection", jest mnóstwo przykładów i opisów jak konstruować takie zapytania i o wiele trudniejsze. Jak chcesz polecam ci się pobawić tym bo można wiele ciekawych rzeczy się nauczyć. Jak na przykład zabezpieczyć się przed atakami tego stylu, ja każde dane jakie odczytuje przez GET'a przepuszczam przez filtry.

A tak jeszcze od siebie dodam, anonymous nie uważam ich za hakerów, tylko jako programistów lub jak to nazwali ich POLISH UNDERGROUND "dzieci", bo napisali program, który można napisać w JS i PHP co sek wchodzi na stronę podaną przez PHP i GET'em zostaje przekazany do JS, a funkcja w JS przeładowuje okienko co sekundę lub jakiś określony czas. Więc nie wiem za co by tu ich nazwać hakerami. Ataki DDoS udają się im tylko dlatego że mają tylu zwoleników(fanów) którzy pomagają im w tym. Za hakerów uważam POLISH UNDERGROUND i mam szacunek do nich, bo znaleźli lukę w zabezpieczeniach i złamali hash jaki był założony na hasło.

PS Denerwuje mnie twoja stopka i dlatego to napisałem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...