Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Stawiamy serwer od podstaw freeBSD 8.2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to tak, rozpocząłem stawiać serwer od podstaw według tego tuta

MakinWasLubi.comtopic/51776-megatutorial-stawiamy-serwer-od-podstaw-na-freebsd-82/

Wszystko było sprawnie i wogóle lecz gdy doszedłem do pkt z instalacją MySQL zaczeły się problemy:

-Przy instalacji MySQL w drugiej częsci wszystko zaznaczyłem dobrze itp ale tak czy siak gdy doszło już do

Extracting 24% To wyskoczyło mi kilka Error Code

Potem gdy chciałem stworzyć konto uzytkownika mysql i się odrazu zalogowac wyskoczył taki error

[link]http://imageshack.us/photo/my-images/839/problemtz.jpg/[/link]

PS:WCZESNIEJ PODALEM LINK DO ZLEGO TEMATU TEN LINK JEST OKAY

PROSZE O POMOC

Mito Elo 3 2 0 WOOP WOOP

Opublikowano

co do tego uzytkownika mysql. to najlepiej dac jakies inne haslo. jak dalem od 123456 to bylo źle ale jak dalme np Eryk.11 to bylo lajt;]

Opublikowano

Ale zauwaz też że mi do końca nie chciało zainstalować mysql bo było 24% wypakowywania i dupa .... ;/ i tak kilka razy jak stawialem serwer i nie wiem co zrobić :(

Mito Elo 3 2 0 WOOP WOOP

Opublikowano

Komputer serwer stawiam na hamachi a potem ewentualnie go przeniesc na dedyk który mam w domu 4x rdzeniowy

EDIT1: A wiesz może czy da się zainstalować MySQL przez FTP bo do FTP mam dostęp ale do mysql nie jakby się dało to prosiłbym o link do tuta albo żebyś napisał :)

Mito Elo 3 2 0 WOOP WOOP

Opublikowano

Najlepiej będzie jak zrobisz tak jak mówi @Vide_Cull_Fide, ściągnij po prostu dvd i tam będziesz miał wszystko co będziesz potrzebować:

ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/releases/i386/ISO-IMAGES/8.2/FreeBSD-8.2-RELEASE-i386-dvd1.iso.xz

Skana nie daje, strona producenta. Aby rozpakować to iso bo jak widać ma rozszerzenie *.xz to użyj 7zip'a.

Opublikowano

LOL Ja z tego korzystam przecież tamto już zainstalować 0 błędów ale teraz mam inny problem gdy już wszystko zrobiłem końcowe poprawki to wszystko okay chciałem wejść do navicat zobaczyć jak tam wszystko wyglądało bo kiedyś też stawiałem serwery ale w inny sposób ale gdy wchodze do navicata patrze to tam mam tylko 2tabelki a powinienem mieć około 6-8 m.inn mysql i test nie mam player , common,account w którym się robi konta itp czy mógłby mi ktoś dac Gotowe pliki MySQL które mógłbym wkleic przez FTP Bardzo was o to proszę :)

Mito Elo 3 2 0 WOOP WOOP

Opublikowano

Wszystko masz w porządku, masz po prostu czystą bazę danych. Teraz musisz wgrać pliki serwerowe + tabelki w DB. Użyj np tych:

http://www.mpcforum.pl/topic/425451-dl-serverfiles-2011-by-sherermastick-pod-dedyka/

lub sobie wyciąg ręcznie z jakiś innych plików :)

Opublikowano

Wszystko masz w porządku, masz po prostu czystą bazę danych. Teraz musisz wgrać pliki serwerowe + tabelki w DB. Użyj np tych:

http://www.mpcforum.pl/topic/425451-dl-serverfiles-2011-by-sherermastick-pod-dedyka/

lub sobie wyciąg ręcznie z jakiś innych plików :)

racja, ale jak co nie podziel scieżek bo nie będzie ich nadal widziec. i rozpakowac

Opublikowano

A powie mi ktoś jak to wgrac?

Bardzo bym prosił

Edit1=Tak wogóle tamte linki do downloadu wogóle nie działają....

Mito Elo 3 2 0 WOOP WOOP

Opublikowano

ale nie wiem czy zgrywaj się ine game z inna bazą mysql. ale wez sb jakies jakie Ci pasują a jak wgrac?

pobierasz na kompa

laczysz sie z serwerem przez fillezille

wchodzisz w sciezke bodajże /var/db/mysql

wrzucasz tam zapakowane mysql.tar.gz

komenda w puTTy tar zxvf mysql.tar.gz

rozpakuje

smiga;][

a i chmod 777

Opublikowano

Dobra dzieki poradziłem juz sobie przy okazji dzieki za pomoc co prawda poradzilem sobie wczesniej ;p Do zamkniecia

Mito Elo 3 2 0 WOOP WOOP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...