Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy ! Wsprawa w sądzie ? - Pobieraczek.pl

*UFO*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Dostałem 2 listy na e-maila, które wzywają mnie do zapłaty.

LIST 1 :

Szanowny Panie fsafas,

Serdecznie dziękujemy za złożone w dniu 21.12.2011 zamówienie na stronie Pobieraczek.pl. Bardzo cieszymy się, że spodobał się Panu nasz serwis w 10-cio dniowym okresie Bezpłatnego Testowania i dziękujemy, że zdecydował się Pan pozostać z nami na dłużej. Zapewniamy, że dokładamy wszelkich starań, aby Pobieraczek umożliwiał wszystkim pobieranie dowolnych plików w bezpieczny, szybki oraz łatwy sposób. Nasz serwis jest na bieżąco rozwijany i ulepszany.

Informujemy, iż zgodnie z warunkami zawartej umowy z dnia 21.12.2011 zostanie uaktywniony dla Pana najtańszy dostępny pakiet - Pobieraczek5 - o miesięcznym limicie 5.0 GB. Przypominamy, że dalsze korzystanie z usług naszego serwisu będzie możliwe dopiero po opłaceniu wyżej wskazanego pakietu.

Pakiet ten posiada 12-to miesięczny okres ważności oraz miesięczny limit 5.0 GB. Zgodnie z warunkami umowy kwota za wymieniony pakiet musi zostać uiszczona za cały rok z góry.

Niniejszym prosimy o opłacenie pakietu Pobieraczek5 z 12 miesięcznym okresem ważności oraz o miesięcznym limicie 5.0 GB w cenie 94.80 PLN za cały okres świadczenia usługi poza okresem Bezpłatnego Testowania.

Należność należy opłacić w terminie 7 dni od zakończenia Pana okresu próbnego, czyli do dnia 06.01.2012. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:

1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.pl/?pid=CY12NK198LUZH4ZQNER4R48HRUHYK9EZ

Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl.

2. Poprzez przelew bankowy na następujące dane:

Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.

Numer rachunku: 19 1750 1325 0000 0000 1305 6811

Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - [email protected]

Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieraczek.pl/przelew.php?eml=mpd9giqzeMlkK6rIrG3qb29SY51oGDV%2FfXrPaQ%3D%3D

W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem [email protected]

Kończąc, życzymy Panu miłej zabawy oraz owocnego pobierania z Pobieraczkiem.

Z pozdrowieniami,

Zespół Pobieraczek.pl

list 2 :

Szanowny Panie fsafas,

Dnia 21.12.2011 z komputera o adresie IP 92.55.204.50 zamówił Pan na stronie Pobieraczek.pl naszą usługę i do dnia dzisiejszego jeszcze nie została ona należycie opłacona.

Z uwagi na to, że poprzez rejestrację na stronie zawarł Pan z nami umowę o świadczenie usług Usenet na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204), doręczamy Panu niniejsze wezwanie do zapłaty.

Jednocześnie informujemy, iż dalszy brak uiszczenia należnej kwoty może spowodować poważne konsekwencje prawne. Następstwem wszczęcia przez nas przeciwko Panu stosownych czynności prawnych mających na celu wyegzekwowanie należności wraz z odsetkami w wysokości czterokrotności stopy procentowej kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego za każdy dzień opóźnienia - będą dodatkowe koszty postępowania windykacyjnego, sądowego a następnie komorniczego.

W stosunku do osób uchylających się od terminowej zapłaty możliwe są następujące kroki prawne:

- przekazanie sprawy profesjonalnej firmie windykacyjnej,

- przekazanie sprawy profesjonalnej kancelarii prawnej,

- postępowanie sądowe,

- komornicza egzekucja należności,

- Wpis do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych, który wiązać się może m.in. z odmową udzielenia kredytu lub leasingu a nawet całkowitą utratą wiarygodności w kontaktach handlowych.

Jednocześnie pragniemy przypomnieć, iż świadczenie Usług Usenet w ramach Bezpłatnego Testowania powoduje obciążenie zasobów wykorzystywanych, w szczególności infrastruktury dostawcy sieci Usenet. Nieuzasadnione obciążenie Zasobów Angażowanych, w szczególności poprzez niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązania stanowi szkodę wyrządzoną Usługodawcy i podlega karze umownej w wysokości stanowiącej wyrażoną w złotych polskich, równowartość 100 dolarów amerykańskich, wraz z odsetkami w wysokości czterokrotności stopy procentowej kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego.

W związku z tym wzywamy Pana do dobrowolnej zapłaty należnej kwoty w wysokości 94,80 PLN w ciągu 5 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:

1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.pl/?pid=CY12NK198LUZH4ZQNER4R48HRUHYK9EZ

Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl.

2. Poprzez przelew bankowy na następujące dane:

Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.

Numer rachunku: 19 1750 1325 0000 0000 1305 6811

Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - [email protected]

Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieraczek.pl/przelew.php?eml=mpd9giqzeMlkK6rIrG3qb29SY51oGDV%2FfXrPaQ%3D%3D

W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem [email protected]

Z poważaniem,

Zespół Pobieraczek.pl

Zobaczcie na date przesłania. Wzywają w ciągu 5 dni do zapłaty. a mineło już około 16 dni.

Grozi mi coś ? Mam za to zapłacić ?

Opublikowano

Słyszałem właśnie o tym że to oszuści. Kiedyś zależało mi na czymś do ściągnięcia i się zalogowałem.

Widziałem na innym forum jak kolesiowi przysłali list normalnie do domu z informacją o zapłacie 150zł.

Korzystał od 2008r z pobieraczka hehe :)

Opublikowano

Olej to w ogóle się dziwię, że tego serwisu jeszcze nie zamknęli przecież łamią prawo wymuszając pieniądze.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

wez to zalej cieplym moczem a w odpowiedzi wyslij im zdjecie golej babci mieli juz sprawe w sadzie za to widze sie nie nauczyli na yt jest pelno filmikow min z interwencji i podobnych programow ze to oszusci nie plac !!!

Opublikowano

W ekspresie reporterów była przecież sprawa pobieraczka, zwykli naciągacze, mój kolega też takie coś dostał (jakieś pół roku temu) a zarejestrował się na to 4 lata temu... więc musieli go specjalnie jakoś szukać, żeby mu to wysłać... Im chodzi tylko i wyłącznie o kasę :]

Opublikowano

Nie obawiaj się. Tysiące osób dostawało te listy. Tysiące osób nie zapłaciło przy czym tysiące osób nie zostały wezwane do sądu. ;)

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

Ja bym zapłacił bo wpadną do Ciebie antyterroryści i zamkną Cię w więzieniu. To poważna sprawa i nie wolno jej ignorować, wiesz? <irony off>

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Kolega z klasy też tak miał.

Nie zapłacił i było dobrze :)

Olej to !

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Opublikowano

Kolega z klasy też tak miał.

Nie zapłacił i było dobrze :)

Olej to !

Mój ziomal ze sql zapłacił 100 ;D idiota ;D

Do tematu, nie płać. Zwykła ściema. :>

Yo!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

elo dostałem wezwanie do sondu strasznie się boje w e-majlu podali moje ip ale dane dałem fałszywe jestem nie pełnoletni a nieche martfic moich kochanych rodziców czy coś mi grozi umi ktoś ip zmieniać??

Opublikowano

Za nic nie płać... To są naciągacze i oszuści. Poza tym, jeśli to jest jakiś fake e-mail, albo używany tylko do pobieraczka, to go wykasuj, i miej na nich wywalone. : )

Nie jedna osoba z mpc dostała już wezwanie do sądu bądź wezwanie do zapłaty.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Olej wszystko czym Ci grożą . Wiele razy natknąłęm się na wątki właśnie z tą firmą, sam kiedyś rejestrowałem się na pobieraczek.pl i też dostałem tą wiadomość .

Oni nic Ci nie mogą zrobić, doborwolnie możesz wpłacić pieniądze, ale nie musisz w cale tego robic . Dziwie się, że nikt jeszcze nie zrobił nic w sprawie z tą stroną, choć niejednokrotnie ona była pozywana do sądu . Jednak wszystko co robią, mają do tego prawa, choć są oszustami, to już niejednej osobie udało im się oszukać kogoś na forsie.

Pobieraczek.pl był już nawet kiedyś w programie "uwaga" na tvn, gdziew ostrzegali przed tą firmą .

P.S.

W gwoli ścisłości, umowe zawiera się poprzez odręczny podpis, żadna rejestracja i tego typu rzeczy nie mogą powiązywać za sobą większych należności do dokonania zapłaty itd .

Opublikowano

słyszałem o ******* że tak robią jak za dużo oglądasz, to ci rachunek przesyłaja xD

Pobieraczek to lipa i tylko Cie straszą ^^

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...