Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Format Laptopa

PanHarnaś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupiłem laptopa firmy Asus

Wszystko ładnie pięknie , ale nie dostałem płytki z Windowsem .

To teraz jak będę chciał zrobić format , to będę musiał kupić Windowa ?

Proszę o pomoc ;d

x

Opublikowano

A więc tak : podczas gdy sformatujesz dysk systemowy , po tym zabiegu powinna Ci się pokazać (po restarcie komputera) informacja czy chcesz przywrócić system ...

Klikasz w to i po 15min masz świeży system :) (możliwe iż się mylę , słabo się znam na laptopach).

@Edit :

Możliwe że po naciśnięciu przycisku "F9" (podczas startu komputera) , pojawi się konsola w której sformatujesz i przywrócisz system kilkoma kliknięciami :)

Nie jestem pewien co do przycisku "F9" , lecz na pewno któryś przycisk za to odpowiada.

Opublikowano

A więc tak : podczas gdy sformatujesz dysk systemowy , po tym zabiegu powinna Ci się pokazać (po restarcie komputera) informacja czy chcesz przywrócić system ...

Klikasz w to i po 15min masz świeży system :) (możliwe iż się mylę , słabo się znam na laptopach).

@Edit :

Możliwe że po naciśnięciu przycisku "F9" (podczas startu komputera) , pojawi się konsola w której sformatujesz i przywrócisz system kilkoma kliknięciami :)

Nie jestem pewien co do przycisku "F9" , lecz na pewno któryś przycisk za to odpowiada.

A co ze sterownikami do niego ?

Też ich nie dostałem ..

x

Opublikowano

Moja kuzynka kupowała laptopa (Acer) to też nie dostała żadnej płytki. Zrobili jej jakąś kopie bezpieczeństwa i dali instrukcję jak ją w razie czego uruchomić.

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Moja kuzynka kupowała laptopa (Acer) to też nie dostała żadnej płytki. Zrobili jej jakąś kopie bezpieczeństwa i dali instrukcję jak ją w razie czego uruchomić.

Dużo mi to nie pomogło :D

A instrukcji na temat "ukrytej partycji" nie dostałem =(

x

Opublikowano

bo pewnie w mediamarkecie kupowałeś albo coś w tym stylu na pewno ci pisze gdzieś w instrukcji obsługi że odrazu powinieneś zrobić sobie kopie bezpieczeństwa po pierwszym włączeniu komputera wiem wiem ja też tego nie zrobiłem bo polak czyta instrukcje dopiero jak coś zepsuje no ale podczas włączania kompa wciskasz tak jak tam up napisał f9 zależy od kompa u mnie jest to przycisk fn i f5 tak jak mówie zależy od lapka i sie to odpala z partycji tej ukrytej

Opublikowano

CTRL+F9 albo CTRL+f10

Płytki nie dostałeś bo ci się nie należy do OEM

Instrukcja jak zabotować recovery zawsze na stronie producenta jest, tylko sobie ściągnąć, ASUS ostatnio zmienił klawisz domyślny skrótu, na jaki podałem. Zależy tylko od modelu i roku produkcji

Inna możliwość masz wersje OEM na dysku w katalogu 386 na dysku C, albo program zainstalowany który nagra ci płytkę botującą z twoim systemem

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

bo pewnie w mediamarkecie kupowałeś albo coś w tym stylu na pewno ci pisze gdzieś w instrukcji obsługi że odrazu powinieneś zrobić sobie kopie bezpieczeństwa po pierwszym włączeniu komputera wiem wiem ja też tego nie zrobiłem bo polak czyta instrukcje dopiero jak coś zepsuje no ale podczas włączania kompa wciskasz tak jak tam up napisał f9 zależy od kompa u mnie jest to przycisk fn i f5 tak jak mówie zależy od lapka i sie to odpala z partycji tej ukrytej

Ja kupiłem w Media Markcie i dostałem płytkę z oryginalnym Win 7 x64 ;)

I to nie zależy od sklepu, ale od producenta, gdyż na pewno w MM nie rozwalają pudełek i nie wyciągają płytek ^_^

Moje poradniki :

http://www.mpcforum....33#entry3818233 - Download z FULL prędkością naszego łącza :)

http://www.mpcforum....83#entry3798683 - Jak uchronić się przed zawirusowaniem ;)

http://www.mpcforum....96#entry3732796 - Jak zapomniane hasła internetowe (mozilla, opera, chrome)

http://www.mpcforum.pl/topic/540376-tutjak-zrobic-porzadna-strone-www/page__pid__3854731#entry3854731 - Jak zrobić porządną stronę WWW

Opublikowano

Jak najbardziej od producenta i jego umowy z M$ a także od wersji systemu którą się kupuje ze sprzętem , zwykłe OEM nie mają CD, wersje BOX OEM ( system na CD + ksiażka i inne pierdoły ) to takie same co OEM tylko troszkę droższe bo mają pełne wsparcie supportu M$

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...