Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] bluetooth

camy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chcialem przeslac muzyke z mojego laptopa do telefonu przez bh. jednak cos laptop ma problemy z bh. szukalem w google posciagalem sterowniki itd. i kiedy chce cos przeslac wyskakuje mi ikonka bh klikam prawym , wlacz bh ale wyskakuje blad "Nie można uruchomić Bluetooth. Nie odnaleziono urzadzenia BH." telefon ma wlaczone bh laptop niby tez bo klikajac guzik opcji w laptopie pisze ze bh jest wlaczone lecz nie odnajduje zadnego urzadzenia w przeciwiestwie do telefonu

Opublikowano

Sprawdz czy na tel masz ustawione aby go wykrywało.Jak coś jeszcze mi przyjdzie do głowy to dopiszę.Miałem raz sytuacje że nie wykrywało mi tel ponieważ miał za stary moduł BT no ale jak masz tel dotyk no to chyba nie w tym rzecz.

Opublikowano

Jesteś pewien że laptop ma BT pełny ? Nie każdy model ma mimo że pokazuje, ma obsługę podstawowe kontrolery ale nie ma końcówki (nadajnika )

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To zależy od układów montowanych na płycie lapka a potem już tylko od modelu który ma nadajnik albo go nie ma , które posiadają sama obsługę BT ale brak samego nadajnika, w menedżerze urządzeń widać wtedy Moduł wyliczający Bluetooth Microsoft bez samego urządzenia końcowego

Najlepiej jeśli zrobi sam scren z rozwiniętymi urządzeniami jakie mu pokazuje i urządzenia jakie mu nie wykryło, model lapka tez by się przydał zwłaszcza pełny pisze na naklejce od spodu lapka

Dodam inną możliwość, można w biosie wyłączyć sam nadajnik BT wtedy pokazuje tylko urządzenia związane z BT ale nie działa ono do czasu włączenia go . Sprawdź najpierw bios czy jest taka opcja, z poziomu systemu nie ma możliwości załączenia nadajnika mimo dostępnych opcji włączenia jeśli jest wyłączony w biosie

Opublikowano

model lapka : INSPIRON N7110. probowalem reinstalowac sterowniki lecz to nic nie dalo. zauwazylem jednak ze w polaczeniach sieciowych moje bh ma "brak połączenia" co dziwne kiedy chcialem wejsc w ten plik przenioslo mnie do sprzet i dzwiek -> urzadzenia i drukarki -> urzadzenia sieci osob bh. czytalem na google ze tam mozna jakos ustawic jednak mi ten folder nie chce sie naladowac. moze to byc jakis wirus czy cos? maly offtop ale minimalnie zwiazany z tematem (bardziej nadaje sie na dzial z urzadzeniami przenosnymi ale tam rzadziej ktos odpisuje) mianowicie potrzebny mi bh dlatego ze kiedy podlacze usb miedzy laptopem a telefonem laptop go nie wykrywa. czytalem na google jak naprawic ten problem ale ja niestety posiadam windows phone 7 (przy zakupie telefonu jest inny system) i nie mam takich samych opcji jak w starym systemie. moze to bedzie latwiej naprawic? z gory dzieki

@ktosiu

masz na mysli ss procesow czy uslug? :P

Opublikowano

Ciekawy i nawet niezły wybór modelu, mnie w nim wnerwiało przełączanie się dwóch kart graficznych i kiedy nie trzeba było włączała się dedykowana kiedy działał na akumulatorze :/

BT powinno działać, może wyłączone w biosie albo z poziomu aplikacji do zarządzania nim , jesli nie pomaga to uszkodzony moduł nadawczy

Scren Menedżera Urządzeń

Opublikowano

Normalnie wejdź do biosu i poszukaj tam opcji włączenia urządzenia BT, powinna też być tam też i opcja dla karty LAN i WIFI

Jak widać zainstalowana jest obsługa BT ale samego urządzenia nie ma , to to pierwsze na liście ze screnu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...