Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuję tytuł horroru

Yagami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem, że chciałbym obejrzeć film który oglądałem już bardzo dawno temu z bratem. Był on wtedy jeszcze z napisami. Nie pamiętam tytułu a oglądałem go dość dawno temu więc pamiętam go po części. Głównie chodziło tam o kolesia, nastolatka którego ręka robiła co chciała. Nie potrafił nad nią panować, myślała i działała osobno. Chciała wszystkich pozabijać itd. więc Ją sobie odciął. Potem chciał się jej pozbyć podgrzewając ją w mikrofalówce itd.. Na końcu filmu była akcja że dziewczyna leżała pod samochodem, samochód przymocowany na łańcuchach nad nią, i koleś walczył z tą ręką by ją uratować xD Jak ktoś może skojarzy film i będzie mógł podać tytuł to był bym bardzo wdzięczny <3

Opublikowano

Bez przesady, film był z roku 2000+ :D To nie to =]

@Edit

Tak wgl to nie wiem czy chciałeś pospamować czy co ale wgłębiając się bardziej w film który podałeś to jego opis brzmi tak:

Ash ze swoją dziewczyną Lindą zatrzymują się w opuszczonej leśnej chacie. Tam odnajdują księgę umarłych (Necronomicom) i taśmę z nagranym przemówieniem profesora archeologii, który wypowiada na niej zaklęcie budzące zło uśpione w lesie. Złe moce opętują dziewczyne, a Ash musi bronić się sam! Genialne połączenie gore, czarnego humoru i groteski.

Tutaj nie ma nic o ręce, więc czytanie ze zrozumieniem się kłania :)

Opublikowano

Tak? A wg. mnie to jest właśnie Evil Dead II czy jak wolisz Martwe zło 2.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Martwe_z%C5%82o_2:_%C5%9Amier%C4%87_przed_%C5%9Bwitem

Ash ze swoją dziewczyną pragną spędzić noc w opuszczonym domku w górach. Na miejscu znajdują Księgę Umarłych (Necronomicon) i taśmę z nagranymi wersetami tejże. Nie wiedząc, co się na niej znajduje, odtwarzają nagranie i uwalniają złe moce. Te opanowują dziewczynę Asha i próbują to samo uczynić z nim. Jeden z demonów gryzie Asha w rękę, opanowując ją. Ash nie może odzyskać kontroli nad kończyną i wkrótce odcina ją piłą łańcuchową, aby infekcja nie przedostała się dalej. Przerażony, próbuje uciec, ale to się okazuje niemożliwe. Bohater musi zostać na miejscu i stoczyć bój o życie. Wkrótce odnajdują go właściciele domku. Razem niszczą duchy nękające Asha. Pod koniec filmu Ash zostaje wciągnięty w portal i przeniesiony do czasów średniowiecznych.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

O matko, następny. Przeczytaj ktoś łaskawie pierwszą wypowiedź ze zrozumieniem zanim napiszę posta . . . Żaden opuszczony domek w górach, raczej akcja rozgrywa się w jakimś miasteczku jak nie w mieście . . . I chodzi tutaj o rękę -.-

Opublikowano

Idle hands akurat nie oglądałem a jedyne co mi pasowało do pisu to tylko Evil Dead II

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...