Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Konfigi LUX'a + Bonus

eeeeklk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dostałem .. mnie są one nie potrzebne może sie komuś z was przyda :)

Konfiguracje na PvP:

Konfiguracja nr 1 (czołg): 15 osłon na statku, 2 osłony w dronach, 15 laserów na statku i 14 laserów w dronach

Konfiguracja nr 2 (szybkościowa): 15 napędów na statku, 4 lasery w dronach, 15 laserów na statku, 12 osłon w dronach

Opis walki:

Na początku staramy się walczyć z przeciwnikiem na konfiguracjach czołgowych, czyli na konfiguracji nr 1. W tym momencie od razu możemy użyć Smart Bomby i Stabilnej Osłony, a zaraz potem kiedy nasza Stabilna osłona przestanie działać odpalamy EMP o(czywiście nie z każdym przeciwnikiem tylko z przeciwnikiem/przeciwnikami, którzy naprawdę dużo biją). Ma to na celu zwiększenie naszej przewagi nad oponentem. Podczas walki na pewno nasza osłona zacznie spadać i kiedy na konfiguracji czołgowej zostanie 100 tys. osłon przełączamy ją na drugą konfigurację. W tym momencie bardzo ważne jest wyciąganie przeciwnika. Jeżeli przęłączy on konfigurację także na szybkościową, to mamy tutaj ogromną przewagę w postaci 4 laserów w dronach, gdzie mamy prawdopodobnie większą siłę strzału niż on. Dlaczego? Dlatego, że większość graczy na swoich pościgowych konfiguracjach ustawia 15- 16 osłon i dużo na tym traci. W tym czasie możemy poczekać aż nasze niespodzianki tj. SamrtBomba, Stabilna Osłona i EMP będą gotowe do użycia. Kiedy to się stanie znowu możemy przełączyć konfigurację na czołgową, bo na niej mamy większą siłę uderzenia i zrobić manewr z użyciem naszych atutów. Do tego mamy tam jeszcze 100 tys. osłony przy czym nasz przeciwnik zupełnie się pogubi. Dobrze by było jeśli wtedy na konfiguracji szybkościowej też zostało chociaż trochę osłony w razie gdyby nasz przeciwnik zaczął uciekać. Jednak nasz przeciwnik może próbować cały czas uciekać, wtedy możemy używać naszych zabawek (emp itp.) na konfiguracji szybkościowej, gdzie i tak uzyskamy przewagę. Jednak należy pamiętać, że trzeba ich używać z rozwagą i na marne nie tracić jeżeli wiemy, że i tak wygramy.

Są też takie sytuacje, że nasz EMP, atomy i stabilne osłony nie załadują się na czas. Wtedy należy przede wszystkim myśleć, ale także stosować się do mojej taktyki. Ważne żeby zostawiać na konfiguracji czołgowej te 100 tys. osłon na trudny moment walki lub kiedy nasz przeciwnik znowu zmieni konfigurację na powolną. Chociaż każda walka jest inna i czasami możemy się bić na konfiguracji czołgowej ąz do całkowitej utraty osłon, ale ja zawsze wolałem sobie zostawić chociaż te 50 tys. żeby po ponownym przełączeniu coś tam było.

To co nas czyni niezniszczalnym to przede wszystkim mocna konfiguracja czołgowa oparta na silnej obronie, ale także mocnym ataku, a do tego dochodzi taktyka polegająca na wyciąganiu przeciwnika na szybkie konfiguracji.

Bardzo ważne, czyli używanie amunicji. Większości wydaje się, że białka+RSB to jedyna amunicja i każdą walkę wygramy z palcem w nosie. Nic bardziej mylnego. Często jeżeli czujemy, że może zabraknąć nam osłony staramy się używać SABu, a w między czasie co 3 sekundy użyć RSB. Tutaj polecam obejrzeć moje filmiki w akcjach, np. 1 vs 4 gdzie muszę używać różnych rodzai amunicji. Czyli używamy kombinacji białka+RSB lub SAB+RSB.

Konfiguracje na obce mapy x-6, x-7

Konfiguracja nr 1: 15 osłon na statku, 31 laserów (sloty w dronach i na statku).

Konfiguracja nr2: 15 napędów, 1 osłona w dronach, 15 laserów w dronach, 15 laserów na statku.

Opis walki :

Czołg daje nam oczywiście wielką przewagę na takich mapach, gdzie mało graczy jest podkręconych. Do tego dochodzi nasza szybka konfiguracja z jedną osłoną. Tylko po co jest ta jedna osłona? Używamy jej po to żeby podczas wyciągania przeciwnika starać się mu ściagać osłonę. Pomyśli sobie, że bijemy stosunkowo mało, ale gdy odleci od portalu wystarczająco daleko szybciutko załączamo białkę z RSB i nawet się nie zorientuje, a już pęknie. Także taka szybka konfiguracja pomaga, gdy gonią nas 3- 4 osoby. Zazwyczaj biją one na swoich szybkich konfiguracjach po 12 tysięcy. A my z samego SABu bije na niej po 20 tys. i uzupełniamy cały czas osłonę, co daje nam obronę w postaci minimalizowania strat HP. Jednak walki staramy siętoczyć na czołgu, na którym mamy tak jak mówiłem sporą przewagę. Właśnie na konfiguracji numer 1 staramy siępuszczać EMP, stabilne i atomy.

Minusy tych konfiguracji. Jest jeden i najwięksszy mankament, a mianowicie ucieczka. Nie mamy szybkiej konfiguracji, na której możemy zwiać do portu gdy będzie gorąco, więc zazwyczaj musimy się bić do upadłego lub próbować wrzucić szybką konfigurację puścić EMP, założyć niewidkę i uciekać lub lecieć przed siebie, ściągając w tym czasie osłony przeciwnikom na szybkiej konfiguracji.

Solówki:

konfiguracja nr 1: 15 osłon na statku i reszta lasery

konfiguracja nr 2: 15 osłon na statku + 4 osłony w dronach, 12 laserów w dronach

Opis walki:

Walkę zaczynamy na konfiguracji nr 1 i od razu puszczamy EMP, stabilne i samrtbomby. Zaraz po tym przełączamy na konfigurację nr 2 gdzie bijemy się używając białki+RSB lub SABu+RSB zależy od sytuacji, gdzie sam musisz zdecydować czego używać w danym momencie. Kiedy odnowią nam się nasze zabawki znowu przełączamy na konfigurację numer 1 i ich używamy. Oczywiście konfigurację nr 1 włączasz wcześniej jeśli na konfiguracji nr 2 stracisz już wszystkie osłony. Jednak staraj się używać (EMP itp.) używać zawsze na konfiguracji, na której mocniej bijesz.

DO TEGO WSZYSTKIEGO DORZUCAM MALUTKI BONUSIK :) PRZETŁUMACZONE KONFY PARGO KTÓRE SAM MUSIAŁEM TŁUMACZYĆ.

Konfiguracje na mapy PvP:

1. 15 napędów na statek + 11 osłon na drony + 5 laserów w drony ... na statku oczywiście lasery rzecz jasna :)

2. 15 osłon na statku + 5 osłon w dronach + 11 laserów w dronach

Opis walki:

Kiedy wróg zacznie do Ciebie strzelać uruchamiasz konfiguracje numer 2 i atakujesz rywala z SAB + RSB . Jeśli kończą się rywalowi osłony oczwiście zaczynamy atak z x4 + RSB .. Przypominam również aby w walce używać smartów empeków stabilek rakiet PLD i innych. Jak sprawdzają się te konfy można sprawdzić na filmiku pargo który można bez problemów obejrzeć na YT.

Solóweczki :

1. 15 napędów + 16 osłon w dronach

2. 15 osłon na statku + 3 w dronach reszta lasery

Opis walki:

Na początku walki zarzucamy stabilną osłonę i smart bombe i czekamy aż rywal puści emp'a. po mieszance smart + stabilna szybko rywal użyje empa więc 5 sekund po nim puszczamy empa my. Można przy tym korzystać z amunicji SAB będąc na konfiguracji 2. Brak osłon przeciwnika = przełączenie się na konf 1 i atakujemy z x4 i RSB.

Wrogie mapy x-6 x-7:

1. 15 napędów + 4 osłony w dronach reszta to lasery

2. 15 osłon na statek + 6 osłon na drony reszta to lasery.

Opis walki:

bijąc słabszego przeciwnika normalnie bijemy z x4 + RSB na szybszej konfiguracji. Jeśli przeciwnik jest mocniejszy to traktujemy go SAB'em będąc na 1 konfigu. walke kończymy na konfie numer 2 . Oczywiście w walce używamy czego możemy ( smart stabilki emp fabryka HT i inne )

Reszty już nie tłumaczyłem ..to co najważniejsze to przetłumaczyłem :) Troche sie namęczyłem ale warto było . Mam nadzieje że komuś się to przyda i nie będą już powstawały tematy na forum typu jakie konfy ustawić.

Pozdrawiam kombass

Opublikowano

Myślę sobie iż teraz z nowymi dronami i ulepszeniami trzeba wymyśleć coś nowego :) Choć sam zamysł może zostać :) Ale ja i tak latam na swoich i te niepotrzebne . Ale kciuk up leci.

Opublikowano

Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś przetłumaczył te od Puregewalta

Jak znajdę wolnego czasu troche to przetłumaczę ale nie obiecuje

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moglby ktos mi napisac jakies dobre konfy na x-8 na bocenie??

Vega;]

Golcem ;]

+ poleci ;]

Pomoglem daj LIKE IT ;]

kbotuserbar9ni9.png

Opublikowano

tak sie zastanawiam czy na serio az tak wielka roznice robi w walce ta 1 oslona mniej lub wiecej zamiast lasera albo na odwrot? wiem ze odpowiednie uzycie w danym momencie odpowiedniej broni duzo daje ale czy nie lepiej na pvp miec full laserow i atakowac najwieksza moca jaka sie ma?

wg mnie najlepsze konfy to standardowe 1sza: na statku lasery i oslonki w dronch same lasery i 2ga: ucieczkowa tzn full speed i full oslon w drony

odrazu mowie ze nie jestem doswiadczonym graczem wiec bez krytyki prosze, jesli ktos potrafi niech mi wytlumaczy to wszystko

Opublikowano

@Up

Przeczytaj to co lux pisze, i dlaczego konfa z 16 osłonami nie ma sensu.

Ma sens jedynie przy 15 LF4 :) A co do bicia, zależy od sytuacji i serwera.

1vs1, 1vs2, dasz rade, ale 4vs1 będzie już ci ciężko. Tu lepiej jest mieć więcej osłon,

bo bastion ( 10% ) da ci więcej niż te marne 5% DMG :)

Ciężko to wytłumaczyć, polataj na tamtych a zobaczysz różnice.

WAŻNE!!!

Takie konfy nadają się TYLKO na latanie z podwojnymi boosterami.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Te konfiguracje były dobre gdy nie było apisa, zeusa, lf4 i ulepszeń... Teraz to z jednego drona z oslonami jest ok. 150 k osłon. A dmg jest o wiele większy np. 90 k z bialki. Przy takich hitach ja polecam jedna konfe bijącą na maxa. Ale tylko gdy masz 20 lf4 w ulepszonych na maxa. Dronach. W tedy używaj na niej EMP, stabilnej, dyskomektora i mocy dresa np. Spectruma. Ja mając przewagę w biciu + spectruma jestem w stanie rozjebal pare rozkoksowanych fulek. :D mogę wam konfy rozpisać ale teraz z tel pisze. Tylko pamiętajcie do vegi oba FS + EMP. I jesteście nie do zaj. Na jedne tak z 1 dron na osłony reszta laserki lf4 i druga pól na pól :D

Opublikowano

Też prawda, ale teraz też się sprawdzą.

no spoko poprobuje sobie sie sam przekonam jak to jest:) a tak swoja droga noob to ty spisz wogule?;d

Żadko.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Konfy w miare dobre ale na starego klienta ;]

Ma ktos jakies dobre konfy na vege teraz?? Oczywiscie FE ;] Plusy poleca

Pomoglem daj LIKE IT ;]

kbotuserbar9ni9.png

Opublikowano

To chujne konfy

Konfy Flaxa:

1: 15 napędów na statku, 3-4 sołonki w dronach reszta lasery

2: 15 osłonek na statku, 10 laserów w dronach, reszta oslonki

Opublikowano

Ja moge podac moje ktore uzywam na vedze bez zadnych apisow zeusow i ulepszen ani LF4 i daje rade.

1. konfa Statek: 10laserkow 1oslonka reszta napedy Drony: 2 oslonki reszta lf3

2 konfa Statek: 10laserkow full speed Drony: 14oslonek 2 laserki ;]

Pomoglem daj LIKE IT ;]

kbotuserbar9ni9.png

Opublikowano

lux grał za innych czasów, teraz są zupeeeełnie inne konfiguracje, jest apis+zeus = 4 sloty więcej, są lf4 i ulepszenia, futerka na drony. a tak ogółem to konfy nic nie dadzą jak się niema pojęcia kiedy co puścić bo to kluczowe.

Opublikowano

Dajcie link do konf Puregewalta

Pure gewalt już nie gra raczej. On robi teraz różne lets playe z crysis'a , minecrafta itd. jego konfy nawet teraz i tak by bylo do nieczego , ponuiewaz gral bez ulepszeń , futer na drony , lf4 itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...