Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Modernizacja Kompa

Gutterman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Processor : (SOCKET:Am2+)AMD Athlon 7750 Black Edition @ 2700MHz, Mainboard : Gigabyte M52L-S3, Video Card : NVIDIA GeForce GTS 450, Physical Memory : 4096MB (2 x 2048 DDR2-SDRAM )

Jak widzicie moj procesor niezbyt dobrze wspolpracuje z ta karta graficzna, ichciał bym go wymienic, i tu mam kilka pytan

-Jak widzicie mam Sockek Am2+ i czy na ten socket dostane dobry procesor Amd 4 rdzeniowy ktorego nie bede musiał zmieniac przez co najmniej 4 lata. Jezeli tak to jaki (cena:max600zł)

-Jezeli na Am2+ nic dobrego niema to czy plyte głowna zmienic na tka z socketem Am3/Am3+. Jesli tak to jaki procek do tego Ale tu tanszy taki do(500zł) bo bede musiał wtedy zmienic jeszcze ramy

Prosze o odpowiedzi i ciekawe uwagi

Opublikowano

Ale am2+ to nie am3 (chyba) jak do 95 W to ci powiem ,że z am3 to 960T ma TDP95W.

Jak zmienisz płytę główną to ramów nei musisz zmieniać tylko znaleź takie MOBO z obsługą DDRII bo phenomy są kompatybilne wstecznie(chyba)z DDRII.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...