Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Kolega nie moze wejsc na serwer... czemu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Jak kolega chce wejsc na moj serwer hamachi to ma blad... Nie wiem czemu.

W sysinstall mam podane swoje ip z hamachi normalne potem z koncowka 100... i to nastepne 255.0.0.0... ( Nie wiem czemu ale name czy cos takiego w sysinstall w tych plikach jest puste, no ale w poradnikach pisze ze tego nie ruszamy. )

Port mapy odblokowane. Spolszczenie mu dalem z normalna koncowka. W sieci na hamachi jest. Jaki powod moze byc ze ma ciagle blad podczas laczenia?

92988603358099665275.png
Opublikowano

Musisz pobrać z neta patch 2008'. Wtedy powinno ładziać

http://www.mpcforum.pl/topic/214721-tutdlpatchpliki-metin2-2008/

:D

73748484094691766846.png

Opublikowano

kolega musi miec spol z norm. koncówką i spol. wkleić musi do clienta 2008 pl NIE PATCHOWANEGO!!! i odpal all porty w portmapie + wyłacz antywira i zapore...

licze na lubie to!

//nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Przeciez pisalem wyzej ze dalem mu spol z normalna koncowka ! I imetin nie patchowany jest. all porty odblokowane. mam auto portmap i oczywiscie ip mam zmienone tam na moje z hamahi z koncowka 100. anty wir wylaczony. Jedynie zapora nie bo nie ogarniam jak ^ ^. Zaraz podrzuce ci ss'a jaka wybralem karte sieciowa w Vbox.

92988603358099665275.png
Opublikowano

imetin to client 2010.. a kolega musi miec client 2008

EDIT

masz tutaj clienta 2008 nie patchowanego:

http://www.megaupload.com/?d=HV7TXDN3

powiedz zeby to kolega pobrał i niech wklei tam spol z normalną końcówką i niech się loguje ;p

Opublikowano

na moje to dobrze masz, iż mogę się mylić bo zawsze robiłem server na virtual PC niż na virtual box.

Opublikowano

nie wiem ale.. zamiast virtual box postaw na virtual pc to ci w 1000 % pomoge bo sam stawialem bardzo duzo serverow :P

Opublikowano

ecj ech pisz na mpc.. bo mam swoj server wlaczony i bedzie mi lagowac jak wlacze gg.. na mpc na PW pisz.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

OMYGY.. sory że wygrzebuje temat ale koleś jesli bedziesz mial taki problem to wejdz w Panel sterowania\System i zabezpieczenia\Zapora systemu Windows i tam masz z lewej włącz lub wyłącz zapore systemu.

Trzaskaj Algide !! ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...