Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Elo Hell - jak dobiera teamy?

Baquss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak na razie znajduję się w "Elo Hell" więc powinno mi dobierać samych "noobów" ale czy przeciwnika też mi dobiera "noobskiego" czy tylko sojuszników ?

Powoli, żegnam się z wami, moi kochani userzy <3

95% mówi samo za siebie, tyle starań żeby wbić te dzisiejsze 400 postów, pomagając zarobić te AŻ 53 lajki.

No cóż... Raczej już nie wrócę, tylko czekać na dodatkowe 5% od kochających mnie adminów, pozdrawiam all !

Opublikowano

System ELO tak dobiera drużyny by były one w miarę wyrównane.

Ale ELO HELL jest tak specyficzne, że tam mimo pozornego wyrównania może się zdarzyć,

że będziesz grał z noobami przeciwko graczom wciągniętym do elo hell przez noobów i na odwrót.

Jednak teoretycznie macie równe szanse. Inaczej nie miałoby to sensu.

btw. Im dużej czekasz na dobranie przeciwnika tym gra mniej wyrównana bo po pewnym czasie dorzuca Ci praktycznie kogo popadnie byście mogli zagrać.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

System jest tak ch*jowy ,że to jest szok tobie dobierze noobów co grają 1 raz w lola a przeciwnej drużynie gości co mają po 300 winów i wez graj z takimi ... i taka rada jak masz ruska w teamie wychodz bo i tak przegrasz

Ach cr7 klekaj przed mistrzem Messim=)

Opublikowano

Elo Hell nie istnieje btw. A przeciwników dobiera tak jak razor powiedział, w miare równe elo

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Z elo hell wybijesz się, najlepiej grając z przyjacielem. Wtedy We dwóch, możecie pomóc na liniach, ogólnie ogarnąć. Większa przewaga.

Rada:

Zawsze jak Polak w przeciwnej, wygrasz. A jak w Twojej, to odrazu wychodź. Nie ma sensu z nimi grać, bo grają solo.

actanie.jpg

Opublikowano

To ja mam takie pytanie. Na podstawie czego dobiera sojuszników do rankedów?

Jak kiedyś grałem to rozbieżność w winach sojuszników wynosiła od 6 do ponad 70, to normalne?

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

To ja mam takie pytanie. Na podstawie czego dobiera sojuszników do rankedów?

Na podstawie ELO. System stara się dobierać tak teamy by było one porównywalne w obu teamach.

http://leagueoflegends.wikia.com/wiki/Elo_rating_system

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Z elo hell wybijesz się, najlepiej grając z przyjacielem. Wtedy We dwóch, możecie pomóc na liniach, ogólnie ogarnąć. Większa przewaga.

Rada:

Zawsze jak Polak w przeciwnej, wygrasz. A jak w Twojej, to odrazu wychodź. Nie ma sensu z nimi grać, bo grają solo.

W ZUPEŁNOŚCI SIE ZGADZAM!

Rusek i Polak to twój wróg! Wiem,źle tak gadać na rodaka, ale taka prawda:< Większość to ssące pałe mamisynki, idące premade i feedujące:<

Ruski to jeszcze gorzej....

A elo hell, losuje równo graczy jak razorek powiedział:)

POZDR

9uIymOb.png

Chętnie pomogę w sprawach: League of Legends, World of Warcraft.

W razie pytań PW.

Opublikowano

Zależy bo jak kolega chce pomóc koledze, a jeden ma 1800 drugi 1400 to będzie dobierało przeciwników mniej wiecej z 1500-1600 elo

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

A ja za to jestem mile zaskoczony Polakami - zazwyczaj jak na takiego trafię to wygrywamy przez to, że razem szybko na linii ciśniemy. Bądź co bądź z rodakiem dogadasz się lepiej niż z obcokrajowcem, więc wszelka strategia też lepiej wychodzi. A nooby zdarzają się niestety wszędzie - prym wiodą tutaj ruscy...

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Nie rozumiem takie myślenia "Polak/Rusek w teamie - wychodź". Każdy może być dobry i nie warto się trzymać takich stereotypów (btw. za wyjście z wybierania postaci tracimy 10 Elo bez gry).

Tak poza tym zauważam coraz częściej na tym forum zachowanie typu "wszyscy Polacy są słabi, tylko ja jestem prosem", choć nie koniecznie tak jest.

Opublikowano

A ja za to jestem mile zaskoczony Polakami - zazwyczaj jak na takiego trafię to wygrywamy przez to, że razem szybko na linii ciśniemy. Bądź co bądź z rodakiem dogadasz się lepiej niż z obcokrajowcem, więc wszelka strategia też lepiej wychodzi. A nooby zdarzają się niestety wszędzie - prym wiodą tutaj ruscy...

no to chyba nie widzialeś takich rzeczy....wczoraj mialem junglera "polaka" w teamie wogole nie ogarniał poszedł na golema i padł.Albo polacy zawsze wychodza z gry np. wczoraj grałem normala na draft picku to jak odrazu wyszliśmy z lobby do gry to wyszedł i gra była 4 vs 5 ....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...