Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

silownia+14 lat= dobra masa miesniowa?

fms130

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcialbym was zapytac jak mam latwo lecz nie szybko uzyskac dobra mase miesniową

sprzet: 2x hantle 35 cm + gryf prosty 180 cm + 40 kg obciazenia .

Szukam dokaldnej odpowiedzi ile podnosic , jak dlugie maja byc serie i ile ma ich dokladnie byc dodam ze kulturystyke dopiero zaczynam mierze 180 cm waze 58 kg na klate wyciskam 35kg . A i jeszcze jedno moge brac bialka lub odzywki w tym wieku ? Czy nie zaszkodzi mi to w przyszlosci .

Opublikowano

Masz 14 lat , PIJ MLEKO , napisz ten temat za kilka lat teraz idź się baw z kolegami .... 3maj się.

oficjalnelogo.png

Opublikowano

W takim wieku nie zaczynaj jeszcze ćwiczyć, może to spowodować wiele problemów na starsze lata (będziesz kaleką), @UP.

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Weteran
Opublikowano

Wyciskaj tyle dziennie ile dasz rade..

W ogóle, to lepiej poczekac do 18(w sensie lat), idziesz do profesjonalnego trenera, zalatwiasz silownie, dieta i masz efekty,

a nie to w domu takie tam..

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Jestes tak wysoki a taki szczuply? Niedowaga! Ja mam 178 i 68kg, jestem szczuply, nie potrafie przytyc bo na hali gubię wszystkie kg :(

Troche za wczesnie chcesz zaczac. Poczekaj do tej 18nastki i w tym czasie nabierz masy.

Bardzo proszę o ściągniecie kilku %.

Opublikowano

Moim zdaniem nie mam niedowagi bo szczuply nie jestem nogi mam bardzo masywne duzo gralem w pilke , z brzuchem tak samo duzo biegalem tylko mam troche szczuple rece bo w bicepsie mam 29 cm. Nie wiem co robic bo niektorzy mowia zebym cwiczyl drudzy zebym poczekal :]

Opublikowano

hahahah, gadacie głupoty :D

Białka i inne odżywki to same witaminy które masz w organizmie.

Poćwicz ze 2-3 miesiące na białeczku i później dodaj do tego Monohydrat Creatyny, osobiscie polecam Vitalmaxa - dobra pompa, dobre efekty i dobra cena.

Później pomyśl sobie o jabłczanie po 2/3 cyklu na mono :)

Opublikowano

Mam 175 cm wzrostu i 65 kg, mam lekką niedowagę, bynajmniej tak mówił lekarz.

Zaczynanie w tym wieku grozi różnymi powikłaniami, takimi jak nierośnięcie, ból mięśni, urazy kręgosłupa

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

W tym wieku to zapomnij o odzywkach możesz sobie całe życie zje*** teraz ćwicz sobie bez żadnych ulepszaczy na mięśnie.Chłopie możesz zmarnować sobie życie jak będziesz odzywki brał !

35bh8wo.png

exModerator

Opublikowano

Ja w wakacje chodziłem na siłownie przez miesiąc 2 raazy w tygodniu bez żadnych odżywek i troszkę przybyło.

Przed wakacjami 14lat,165cm,54kg a w bicepsie 25

Po 15 lat,168cm,63kg a w bicepsie 32

A teraz 15lat,171,65kg a w bicepsie 35-Pływam codziennie,zapisałem się do klubu to też pomaga,sproboj ;D

;D

Także leciutko możesz pakować ale bez przesady i nie żryj żadnych supli.Tylko wpierdalay kotlety ziemniaki i jajka ;D

[font="'trebuchet ms"][color="#000000"][size=7][size=2]Lubie trolle.[/size][/size][/color][/font]

Opublikowano

W tym wieku to zapomnij o odzywkach możesz sobie całe życie zje*** teraz ćwicz sobie bez żadnych ulepszaczy na mięśnie.Chłopie możesz zmarnować sobie życie jak będziesz odzywki brał !

Hahhahahhaha, teraz mnie rozwaliłeś xD xD

Opublikowano

Hahhahahhaha, teraz mnie rozwaliłeś xD xD

Dobrze napisał,może przestać rosnąć,ja przez to też nie jestem za duży ..

[font="'trebuchet ms"][color="#000000"][size=7][size=2]Lubie trolle.[/size][/size][/color][/font]

Opublikowano

Czyli tak : nie dowiedzialem sie jakie cwiczenia moge wykonywac jak dlugie maja byc serie i ile maja zawierac powtorzen , i czy nie zaszkodzi mi branie Bialka

Nie wiem czy w tym wieku jeszcze urosne :]

Opublikowano

Wyciskaj tyle dziennie ile dasz rade..

W ogóle, to lepiej poczekac do 18(w sensie lat), idziesz do profesjonalnego trenera, zalatwiasz silownie, dieta i masz efekty,

a nie to w domu takie tam..

Wyjebalem ,sami hardcorowcy widze z bicem 100cm tutaj.

Rob na sile.

MP=maxymalne obciazenie

50% mp 12 x

70%MP 10x

80%MP 2x8x

+sztangietkami' tak jak up tylko 4x10 ciezar dobierz i na kazda partie łap.

Duzo wiecej w domu niezrobisz a mi sie niechce rozpisywac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...