Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Zanikające obiekty, lagi

ivanek :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, a więc po formacie zainstalowałem BF3 i mam problem. Na multi mam WIELKIE opóźnienia, zanikają mi obiekty ludzi i broni. Co zrobić? Grafike mam jak najbardziej najsłabszą, a lagi i tak są.

dalailama986.png

7987.gif

9209.jpg7650.gif

7490.pngsabaton_userbar_01.png8983.jpg

Opublikowano

Miałem ten sam problem...podkręciłem procesor w BIOSie z 1,8GHz ( nie wiem czemu miałam tak malo.) do 3GHz i wszystkoo ładnie chodzi...nawet zacięcia nie ma. Tutaj masz poradnik jak to zrobić:

Został mi problem, że w singlu mam podwójny dźwięk. I tutaj nie chodzi o wymagania itp, bo dużo osób mające dobre komputery borykają się z tym problem ;/ Chyba chodzi o sterowniki do realteka jednak nie moge nigdzie ich znalesc :)

I radzę powoli podkręcać, gdyż można łatwo spalić procka, szczególnie jak podkręcasz napięcie :)

Opublikowano

Wiesz, nie chcę podkręcać kompa bo boję się że spierdzielę to, i spali mi się procesor - nie znam się na komputerach wogóle :D Z tego co wyczytałem też mam 1,8GHz.

dalailama986.png

7987.gif

9209.jpg7650.gif

Opublikowano

Czyli pomoże Ci to. To nic trudnego, ja nie musiałem podkręcać napięcia. Jedyny minus jest w tym, że komputer troszeczke głośniej chodzi...ale wystarczy zdjąć obudowe.

Jeżeli masz 1,8GHz to tylko takie jest rozwiązanie.

Chociaż mi trochę polepszyly rozgrywke niektore metody, zaraz Ci je przedstawie. Na niektórych mapach na 16 osobowej rozgrywce wszystko było ok a mianowicie:

1 porada - Ściągnij program GameBooster....użyj go przed grą :)

2 porada - Wejdz w panel sterowania Nvidia ( karty graf) i przesuń suwak z Jakość na Wydajność. ( w Win7 ppm na pulpit i tam masz panel sterowania Nvidia)

3 porada - wejdz w panel sterowania ---> Systemy i zabezpieczenia --->System ---> Zaawansowane ustawienia systemu ---> Wydajność ( w zakaldcie zaawansowane) ---> Ustawienia i ustaw " Dopasuj do uzyskania najlepszej wydajnośći" ( nie wiem czy ta opcja jest w Win XP)

4 porada - Gdy uruchmisz BF3 wejdz w menadżer zadań i powyłączaj niepotrzebne procesy.

Te porady są dla Win 7. Nie wiem czy działają na Win Xp gdyż nie mam jak sprawdzić.

Tylko tyle możesz zrobić...dzięki temu niektóre serwery na 16 osób będą działały poprawnie, zależne jest od tego jak duża jest mapka...

EDIT:

Jeszcze mi się przypomniało, antywirusem oczysc kompa, oraz CCleanerem rejestr :) Wymagania zmniejsz na low, oraz rozdzielczosc na 1024x(tutaj nie pamietam ile jest).

Opublikowano

ofc, game boostera mam. Nie mam Nvidii, mam jakieś AMD Catalyst Control Center. Zaraz poszukam. A tak wogóle, to komputer jest świeżo po formacie, więc nie potrzebuję CCleanera :) Zaraz zobaczę wszystko, dzięki za poradę!

dalailama986.png

7987.gif

9209.jpg7650.gif

Opublikowano

A dziwisz się? ty chcesz z prockiem 1.8 ghz grać w BF 3?.. pozdro. Minimalne wymagania do X2 2.4/7 ghz.

Wasyl654.png

2pacr.png

Opublikowano

BF*WasyL jak widzę on ma takiego procka jak ja....ja normalnie mam 2x2,7GHz...wczoraj rano wchodzę do BIOSu aby go padkecić. Patrzę, a tam 1,8GHz przy napięciu niewiadomo jakim ;/ Podkręciłem do 3,0GHz, napięcia nie musiałem zmieniać i teraz już wszystko ładnie chodzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...