Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Da Sie Zainstalowac Oryginalnego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, wlasnei sie kłoce z kolesiem i nasz problem polega na tym, ze on mial nie dawno formatowanego kompa(wczoraj) i mi powiedzial ze mial wgryanego oryginalnego windowsa,a jak sprawdzal w aktualizacjach to mu nic nie wykrywalo, ze mial podrobe....Ja mu mowie, ze oryginalny windows nie moze byc wgrany na dwoch kompach, bo ma zabezpieczenia jakies(wczesniej byl wgrywany na innych kompach), a on twierdzi że są jakies kody ze mozesz zainstalowac oryginalnego windowsa nieskonczonosc razy na kilku kompach...W sumei wychodzi ze ja mam podrobe i jak mialem wgrywane, to po kilku miesiącach dopiero mi odkrylo ze mam podrobe...I teraz wlasnie nie wiem kto tutaj ma racje, chcialbym abyscie mi dali jakąś nową aktualizacje zeby sprawdzic czy on ma podrobe czy nie ma... xD

Opublikowano

Jesli masz werse OEM to mozesz tylko na jednym kompie zainstalowac a jesli masz wersje BOX ktora kosztuje 2-3 razy drozej to mozesz chodzic po miescie i kazdemu zainstalowac :-)

@Łup ?

Ale jeżeli pobierzesz legalizator, to nie liczy się, jaką masz płytkę - to i tak będzie pirat.

Z tym OEM to nie do konca do kosza - jak wymienisz wnetrznosci a zostawisz obudowe [z naklejka] to potem mozesz go dalej uzywac - aktywacja przez internet moze nie zadzialac [dziwne - mi zadzialala] wiec dzwonisz do M$, mowisz ze plyta glowna sie spalila i ze wymieniles. Prawdopodobnie od reki podadza ci kod aktywacji, w najgorszym razie poprosza o wyslanie faxem dowodu zakupu nowej plyty glownej.

Czy wiesz że?

Dogłębna penetracja rozluźnia umysł i duszę

Opublikowano

Lol, ale bajki opowiadacie...

Ja mam oryginalnego windowsa xp i mam zainstalowanego na kilku kompach...

Jedyna blokada to taka, ze jak juz masz zainstalowany system, to masz 30 dni na aktywacje...a tam wystarczy podac, ze konfiguracja sprzetowa jest taka sama i normalnie aktywujesz...