Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Protest internetowych gigantów przeciwko "SOPA"

xtie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Pewnie wielu z was nie kojarzy skrótu "SOPA".

Jednak mam dla was link do ciekawego artykułu, który zainteresuje z pewnością sporo osób.

Opowiedział bym w skrócie, ale po co odbierać przyjemność z czytania czegoś takiego?

:ninja:

* Uwaga.! Osoby które są uzależnione od internetu i dla nich to całe życie niech wyjdą!

Lepiej tego nie czytajcie.. Nie chcecie się wieszać na kablu od myszki. :rolleyes:

Zapraszam do wypowiadania się na temat artykułu.

Opublikowano

No to fajny prezencik ^ ^ (Wszystkiego najlepszego).

Ale wracając do tematu... Jak myślisz jakie to przyniesie skutki?

Czy będzie tak jak te firmy zamierzają, czy rząd się nie złamie ?

Opublikowano

Szczerze , nie rozumiem , artykuł tak chamsko napisany ... zero przecinków , kropek...

Może ktoś mi to wytłumaczyć , wiem że 23 stycznia ma być blokada chrom/Mozilli itp ale co to im da ?

Dam like

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

Opublikowano

Jeśli internet miał by paść no to gospodarka wielu krajów zajebiście poszła by w dół... @UP: Chcą zablokować po to aby SOPA dowiedziała się jakie szkody mogą ponieść. Takie jest moje zdanie.

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

Jak chcą niech zatrzymują. Jedyna wymieniona "firma" z której korzystam to Google.

qsHVsoT.png

Opublikowano

Darkkaj

racja

ile to juz razy mialo byc tych tzw 'hakerstw facebooka' czy tez koncow swiata ?

tak samo bedzie teraz pisza pisza bedzie sie dzialo a jajco bedzie

moze zamkna 2-3 strony wieksze w USA i na tym sie skonczy dla nas

raczej to nic nowego nie bedzie i nawet tego nie zauwazymy

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Z teog co z tego zrozumiałem to mają zatrzymać google, fb i te inne pierdoły+ wyjebać torrenty i inne strony itp które lamią prawo w ameryce?Jak źle mówie to niech mnie ktoś sporstuje bo chujowo napisany ten artykuł

Opublikowano

1. AOL
  2. eBay
  3. Facebook
  4. Google
  5. LinkedIn
  6. Mozilla
  7. OpenDNS
  8. PayPal
  9. Twitter
  10. Wikimedia
  11. Yahoo!

Muhahaha na 24 godziny. Z wymienionych to korzystam tylko z 3. Mozillę zastąpię Operą albo jakim kolwiek innym gównem. Jest masa wyszukiwarek działających identycznie jak google i mimo to poznałem je niedawno i nie są tak popularne nie wiem czemu. Na FB założyłem konto tydzień temu i się nie loguje bo nic na siłę dla mnie ten portal jest chujowo chujowy. :(

@Edit Cipki niech nawet nie próbują blokować polskich stron.

@Edit2 M4U raczej nie zablokują.

@Edit3 Bo jeszcze piczki zablokują MPC :O.

obraz24.png

Opublikowano

Widzę, że nie rozumiecie idei!!!!!!

Tym firmą chodzi o to, że Amerykański rząd chce wprowadzić ustawę, która notabene obowiązywała by na określonym terenie, a w jej treść wchodzi to, że nie będzie można wstawiać na FB zdjęć, utworów np. Nirvany.

Odpowiedzialność głównie miały by ponosić serwisy.

Dlatego ukazują one, co jest możliwe, gdy ustawa będzie wprowadzona - zablokowanie serwisów = komplikacja komunikacji na całym świecie.

Gość malutki688
Opublikowano

juz dawno o tym byla mowa-_____- pamietam jak z kumplem gadalem o tym jak forczana zablokowali, to nie ma szans na przejscie

Opublikowano

To niemożliwe i jeszcze na jakiej stronie zostało to napisane... antyweb.pl,czyli oni chcą nas oni "Przestraszyć",no może zablokują kilka Większych stron Amerykańskich na 24h a potem wróci wszystko do normy,bo przecież SOPA nie da im to,że piraci będą biegali i kupowali gry na pc po 100zł[lub na ps3 i x360 po 200zł] i gospodarka nie wzrośnie,lecz przeciwnie,spadnie przez Głupotę USA[ehh widać efekty rządzenia Barracka Obamy,że na takie coś pozwala...] a i tak Piraci znajdą sposób,żeby "Ominąć te prawo" czyli i tak je złamią,znajdą sposób i Anonymous może w jakimś sensie zadziałać,bo Sonemu groził już,że jeżeli poprze SOPA,to zniszczy im strone,a wiedząc z tego,jak już Sonemu Anonymous naszkodził to wolą się nie narażać.

Ale wracając do tematu,jak google "niby"zamkną to miliony użytkowników nie wejdzie,a co za tym idzie?Stracą miliony Dolarów,niektórzy popierają to,żeby zatrzymali na 24h te wymienione strony. To najlepiej niech wgl na neta nie chodzą,skoro oni także są z tymi,którzy chcą zatrzymać Neta na 24h.

cytuje kawałek komentarza jednej osoby pod tym Artykułem

"sieciobywatel Skąd ta informacja, że mają na 24h zatrzymać internet? Bo pierwsze słyszę i coś mi się wierzyć nie chce."

no właśnie,skąd mają tą informację?mogliby chociaż napisać jakieś źródło tych informacji,to jest tak jak z Końcem Świata w 2012[bo kończy się kalendarz majów].Majom Kończy się "Pewna epoka" nazwałbym to tak,i pewnie zrobią potem kalendarz swój,a koniec świata nikt nie wie,kiedy będzie... ale nie napewno w tym,jak i przyszłych 100 lat.

to tyle,moja opinia ostateczna:

To jest poprostu jakiś żart,to nie przejdzie,jeżeli chcą ten kryzys powstrzymać,niech nie robią takich kroków bo skończy się to na Pogłębieniu Kryzysu Światowego i tyle..

Opublikowano

Czas wszystko wyjaśni...

Ukazałem ten artykuł właśnie po to, aby podyskutować o tym z użytkownikami naszego forum

:)

Moim zdaniem jest to możliwe.... Straty milionów powiadasz? No cóż to tylko skrzydła jednego z kilku samolotów właścicieli Google

;)

Moim zdaniem byłoby to dobre posunięcie...

Wyobrażacie sobie, że jakaś osoba linkuje przykładowo link do pobrania albumu 50 Cent-a a tu pozew sądowy przeciwko FB za to, że jest to u nich, pozew przeciwko Google, że treści E-mail, bądź "+" zawiera takie treści... Bezsens.

Nie ma tylu adminów... nie ma tylu ludzi, aby ogarnąć wpisy wszystkich osób z całego świata.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...