Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Połączenie z navikatem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mialem taki blad nie raz ale robisz tak. zazwyczaj serwer albo gotwiec jest postawiony na "roota" czyli przez roota sie laczysz malo kto zmienia usera na ktorego sie laczymy. nie wiem jakie masz pliki albo posprawdzaj sobie adres czyli ip z koncowka 100 i zwykla, pozniej hasla, kaszanka.com 12345 itp jakie masz mozliwe chyba ze masz napisane jakie są.

nazwa serwera raczej nie ma znaczenia ale widzac po tym co napisales moze trzeba sprobować z kocowka zwykla.

moge się mylic wiec tym sie dokladnie nie sugeruj, ale serwer zalezy jak byl skonfigurowany czy pod ip z koncowka zwykla czy 100. ale jak serwer jest tak skonfigurowany to pliki takze;] tzn baza danych mysql

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przed chwilą sam miałem błąd na plikach arymana z tym, lecz wystarczy jeszcze raz w sysinstall wypełnić

Ipv4 hamachi ip, ipv4 adres hamachi ip z koncówką 100 zmiast ostatnich liczb po ostatniej kropce 255.255.255.0 zmienić na 255.0.0.0, następnie sprawdzić czy ustawiłeś kartę sieciową(ja o niej zapomniałem, ale na szczęście naprowadziłem ją jak trzeba Hamachi network) i potem sprawdź jeszcze raz skąd ściągałeś. Tam powinno być podane hasło itp.

http://www.mpcforum.pl/topic/467257-indextutspis-wszystkich-gotowcow-plikow-serverowych-20082010-tut/

Tutaj sprawdź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...