Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Piekarnik + Karta Graficzna

Vegasso

Piekarnik i Karta Graficzna  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Karta B?dzie dzia?a??

• Tak.
      4
    • Nie
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Stworzyłem ten temat z Pytaniem ^^ Akurat jestem po wypieczeniu Karty Graficznej w Piekarniku i czekam ąz wystygnie przed nałożeniem pasty termoprzewodzącej. Moje pytanie brzmi następująco:

Czy karta będzie dzialać? Karta to GeForce 8600GT 256MB GigaByte.

Z fartem dla dzieciaków na osiedlach,

bo nawet Ci z szarych blkoów mają Wielkie serca.

Jt6Q7Jv.png

Opublikowano

Działa... Temperatura to 180stopni bez termoobiegu ^^... POlecam ten sposób...

Jt6Q7Jv.png

Opublikowano

Czyli dobrze obstawiałem :D.

@Edit Powiedz jeszcze jaki czas ustawiłeś i którą stroną leżała karta na radiatorze? No i czy leżała na samym dole piekarnika czy na górze, a może na środku? :P

obraz24.png

Opublikowano

180 stopni, leżała procesorem na dół, była ułożona na 4 kulkach z folii aluminiowej. Mniej więcej na środku, bez termoobiegu. Polecam spsób... A karta obstawiam, że zagrzała mi się przez All POints Bulletin gra cięła a ja nakurwiałem dzień i noc ^^...

Jt6Q7Jv.png

Opublikowano

Serio? xD Pierwszy raz o tym słyszę :P

Ja bym się nie odważył.

Piekarnik to nie mikrofalówka.

Nie boję się wyrazić własnego zdania. Nikt i nic jego nie zmieni.

Opublikowano

Ta to włóż folie aluminiową do piekarnika i wyciągnij ją potem normalnie ręką. Sam się przekonasz że praktycznie będzie gorąca ale nie aż tak by poparzyć, w piekarniku ma za zadanie zmniejszyć temperaturę w pobliżu karty i spowodować równomierne rozprowadzenie ciepła i nagrzanie

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Na kulkach aluminiowych stawia sie grafike, ew. obklada folia tez kondensatory i zostawia na wierzchu tylko procesor graficzny, wkladasz do nagrzanego piekarnika na 7-8minut w temperaturze 180-190st.C i po tych 8 min wyjmujesz, czekasz az wstygnie, zakladasz radiator i grafika powinna dzialac :)

Ten trick niestety dziala na GF z serii 7 i 8.

Opublikowano

Tak, działa tylko na GeForce serii 7, 8 ... A Kara leżała na czterech kulkach alkuminioniowych jak i na blasze obłożonej tym samym tworzywem, czyli nie dotykała bezpośrednio dna.

Jt6Q7Jv.png

Opublikowano

ja jak piekłem kartę to piekarnik wymienialiśmy. Nieźle się fajczyło. Pewnie dlatego, że w temp. 310 C piekło się przez półtora godziny. Zbiegło się pół osiedla i 2 wozy strażackie. To już była nowa generacja kart - karta w płynie

76561198034810506.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...