Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Podkręcanie procka

GameOverMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój komputer:

Płyta główna: Gigabyte GA-M61PME-S2

Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5400+, 2812 MHz

RAM: 4GB DDR2 (GoodRAM - chyba)

Karta graficzna: NVIDIA GeForce 9500 GT - dało by się ją podkręcić?

Zasilacz: iBOX 400W

Mogę podkręcać trochę? Bo boję się, że spale. Jaki program najlepszy żeby to wszystko mieć pod okiem?

obraz24.png

Opublikowano

Podkrecenie nie da ci duzego wzrostu FPSow, jak masz w niej dobre chlodzenie i podkrecisz rdzen o jakies 150-200MHZ i pamieci o 300 to moze FPSy skocza o 4-5 w gore..

Grafika sie nie spali jak bedziesz podkrecal, co najwyzej komputer sie sam wylaczy a po restarcie przywroci stare ustawienia (no chyba ze zaznaczysz zeby po restarcie ustawial takie clocki jakie ustawiles przed restartem, to wtedy tryb awaryjny i wypakowas powerstripa).

Opublikowano

Przesadzisz z napięciami i kurwa masz po kompie :)

Zwiększyłem napięcie na 1.067 i komp do naprawy (zasiłka,albo mobo)

Opublikowano
Bo boję się, że spale

To było możliwe 10 lat temu, teraz komputer automatycznie się wyłącza w razie niebezpieczeństwa.

Ale mimo wszystko nie radze podkręcać.

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

Na tym zasilaczu to ja bym się bal komputer włączyc.Co do kompa to ci podkręcenie nic nie da bo za sląby sprzęt

.h A mógłbyś rozwinąć to? Bo widzisz ja jakoś już od 3 lat włączam ten komputer z tym zasilaczem i jakoś się nie boję ;0.

Przecież nie będę go odrazu podkręcać ile się da.

obraz24.png

Opublikowano

To było możliwe 10 lat temu, teraz komputer automatycznie się wyłącza w razie niebezpieczeństwa.

Ale mimo wszystko nie radze podkręcać.

Gówno prawda.Zasilacze robią coraz gorsze

Po prostu, ibox to gówno, typowy zasilacz pod zestawy z allegro, media expert itp CHodzi o to by był i działał rok, dwa potem spalil się i żebyś kupił nowego kompa.Wkładane na styk, troche obciążenia i poczujesz dymek i dziekuje..

A dwa to choćbyś to na azocie kręcil to i tak wyciśniesz max 4-5 fps

Opublikowano

Kupiłem tego kompa we Flash Media i nie polecam tego sklepu!!!!!!!!! Tam same chuje i naciągacze prawie jak wszędzie. Jak bym się nie dopomniał to miałbym dysk 540GB... Jeszcze debile tłumaczyli, że po formacie zawsze jest mniej i mówię im że na etykiecie pisze 540 ;/

obraz24.png

Opublikowano

Tak to jest w takich sklepach.. Ja poskładałem u znajomego i mam swoje wybrane części.. Nic nie zamula, nie wyłącza się po godzinie gry - jest zajebiście ;>

2mg3y3k.jpg

Opublikowano

Jednakże nie polecam podkręcać...

Z fartem dla dzieciaków na osiedlach,

bo nawet Ci z szarych blkoów mają Wielkie serca.

Jt6Q7Jv.png

Opublikowano

Nie lepiej ci iść i kupić nowy procesor?

Po co ci chłopie podkręcać ? Dobry procesor ja mam 1,3 Ghz (Staruszek hehe :D)

I mi to starczy.

Ramu mam 1,56GB RAM i jest gitara :]

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...