Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Brak dzwieku w głośnikach i słuchawkach(komputerze)

speader22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj wlaczylem komputer , po jakims czasie wlaczylem chyba film na yt, nie bylo dzwieku, podlaczylem sluchawki do kompa , potem do glosnikow, nie bylo dzwieku. Obie sa dobre- glosniki podlaczylem do tele i dzialaly, sluchawki tez. W panelu sterowania-dzwieki pokazuje mi , ze glosniki nie sa polaczone ( o.O ) Podlaczalem sluchawki do slotow ktore sa z przodu i z tylu i dalej nic.

Parametry mojego kompa

bcnb.jpg

prosze o jakies pomysly o co moze chodzic. To jest problem ktory wystepuje od dzisiaj

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

Nie mam, jest na 100 % wszystko. Podam jutro ss'a z panelu sterowania, zakladka dzwieki.

Prosze o dalsze propozycje

sygnlamborginipro.png

Opublikowano

Sterowniki dobrze zainstalowane ?

Przeinstaluj je dla pewności

Jeszcze zależy czy masz podłączone słuchawkik/głośniki z przodu kompa czy z tyłu ;p

U mnie z przodu nie działają tylko słuchawki ,głośniki norm chodzą ;p

Opublikowano

Sterowniki sa aktualne, jutro je przeinstaluje jak bede na kompie.

Probowalem wszystkie proby : glosniki przod tyl, sluchawki z przodu i z tylu i dalej nic ..

Prosze o dalsze pomysly. za kazdy dam plus

sygnlamborginipro.png

Opublikowano

Karta ci sie widocznie spaliła jeśli to co napisałeś wyżej to prawda :)

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

UP, wiesz nie sadze. Czasem dzwiek odbiera jak nie mam wlaczonego metina, np 5 min po starcie systemu, ale jak gram w minecraft to dzwiek mialem

Moja karta dzwiekowa to :

boja.jpg

A konfiguracja przy wlaczonych glosnikach

oxrs.jpg

Prosze o pomoc , bo juz nie wiem co jest ,

sygnlamborginipro.png

Opublikowano

Skoro masz uaktywnione wyjście cyfrowe dźwięku to sobie pewnie źle włożyłeś Jacka od głosnikół do kompa albo w mikserze zamieniłeś wejścia sygnałów na gniazdkach

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Mniej wiecej tak.

Dzisiaj gralem w minecrafta. 15 min mi dzialalo ( nic caly dzien nie ruszalem tych jackow) normalnie dzwiek, ale tylko na sluchawkach , glosniki umarly , a potem jak zminimalizowalem gre , lub wlaczylem metina to zamarl dzwiek na caly dzien. Nie mam pojecia co jest grane. Wszystko niby jest w porzadku a pokazuje jakbym w ogole nie podlaczyl tych glosnikow. Zawsze dzialaly, nic nie ruszalem ich a nagle nie dziala dzwiek, z dnia na dzien. Troche przypal, ale mam jeszcze netbooka wiec dostep do dzwieku nie jest niedostepny, ale w grach itp to bardzo utrudnia, przeszkadza brak dzwieku.. Ktos ma jeszcze jakis pomysl ? Za rozwiazanie moge dac nawet limit tygodniowy!!!!!

CO moge powiedziec. Dzwiek dziala czasem (mowie o sluchawkach podlaczonych z przodu kompa ) na pulpicie, na cs, minecraft, ale metin nie odbiera go, dzwiek przy wlaczaniu sie przerywa. Zdejme jutro obudowe przednia od kompa, zobacze jacki od srodka, tylnych nie ruszam bo nie chce rozjebac czegos ;p. Glosniki podlaczylem do przednich wejsciowek i takze nie dzialaly.

@edit

Odinstalowalem karte dzwiekowa, zainstalowalem sterowniki i dalej nie dzialalo ! ;<

sygnlamborginipro.png

Opublikowano

Ja ci dam radę jak to gniazdo to kup karte dzwiekową PCI jeżeli potrzebny ci jest dżwiek do pracy np. w branży muzycznej ,a jeżeli do użytku domowego to kup kartę pod usb sam mam taką co prawda steelseries :P ,ale działa idealnie a miałem taki sam problem...

Opublikowano

Wiecie co ? Jestem wkurwiony. Poszla mi karta graficzna , 5 miesiecy nie ma kompa. Gram 2 dni, Jebut dzwiek padl. o.O

Sterowniki sa dobre 100%. Wymienie sloty z przodu i z tylu. Dziekuje za pomoc. Close

sygnlamborginipro.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...