Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] RoundSound

sadurki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,Mam taki problem wgrałem plugin round sound czyli ta muzyka na zakonczenie rundy wgrałem muzyke wskazałem wszystko i jak wchodze na serwer ściąga mi sie ta muzyka i jak już wejde na serwer to ona nie gra na zakonczenie rundy mozecie pomooc

Opublikowano

Zobacz czy masz włączone głośniki i czy masz w opcjach CS'a dzwięk MP3 zwiększony. Polecam dzwięk MP3 dać na maxa, ponieważ ja też mam serwer i strasznie cicho gra...

Opublikowano

Zapytaj się kogoś innego czy mu działa, potem myśl dalej, może dałeś więcej muzy niż można dodać do pluginu, lub nie dodałeś go do plugins.ini

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Opublikowano

Instalacja:

Zawartość archiwum wrzucamy do addons/amxmodx do plugins.ini dopisujemy

alt_end_round_sounds.amxx

do folderu soundmisc wrzucamy nasza muzykę i konfigurujemy plugin.

Konfiguracja:

plik roundsound.ini:

ten plik odpowiada za listę utworów które mają się odtwarzać po każdej rundzie, oddzielne dla ct i tt

utwory dopisujesz w następujący sposób

składnia: "plik z muzyką" "drużyna"

"sound/misc/ctwinnar2.wav" "CT"

"sound/misc/twinnar2.wav" "T"

plik prefix-prefixmap.ini:

plik edytujemy tylko wtedy gdy chcemy mieć inną muzykę do wybranych grup map np. zmieniasz nazwę pliku z prefix-prefixmap.ini na cs_.ini i dodajesz wybrana listę

utworów tą samą metodą co w roundsound.ini, od tej pory na wszystkich mapach cs_ będą grane utwory które są wpisane w ten plik.

plik mapname.ini:

praktycznie taka sama zasada działania jak prefix-prefixmap.ini tylko, że plik odpowiada za konkretną mapę, zmieniasz nazwę pliku na de_dus.ini i dopisujesz tam swoją listę utworów do mapy de_dust.

Cvar'y:

ers_enabled <iNum> //czy plugin ma działać 0 - wyłączony / 1 - właczony, oryginalnie 1

ers_player_toggle <iNum> //komenda "/roundsound" (dzięki tej komendzie każdy gracz będzie mógł wyłączyć i włączyć sobie muzykę na koniec rundy) 0 - wyłączona / 1 - właczona, oryginalnie 1

erc_time_ads <iTime> // czas w sekundach co ile ma wyświetlać w czacie informacje o "/roundsound" 0 - wyłączony, oryginalnie 120

erc_random_precache <iMaxTeam or iMax_T-iMax_CT> //ilość plików muzycznych na drużynę, przykład:

gdy do obu drużyn przypisane są po dwa utwory:

erc_random_precache "2"

lub gdy dla Terro są przypisana 2 pliki a dla CT 3 pliki:

erc_random_precache "2-3"

Wszystko jest skopiowane z forum mojego kolegi, pozwolił na udostępnienie.

Sprawdź czy tak robiłeś wszystko.

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...