Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] RAM możliwe że to przez nie?

Zamalowany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż mam takie pytanie.

Kiedyś miałem 2 kości Ram

1. 1gb

2. 512mb

Są to ddr1.

Teraz mam 2 kosci po 1 gb.

I odnoszę wrażenie że przez to że dołożyłem ram mam większe lagi... Czy przyczyną może być to RAM???

Mój komp: (słaby wiem)

Płyta: asrock k7s41gx
Procek: Athlon 2600+ 2.21
Grafika: GeForce 6200+ 512mb
RAM: Good RAM DDR1 2gb

Opublikowano

Prędze co mózg zlaguje niż przez zwiększoną ilość pamięci...

Możliwe że aktualnie mimo ze więcej ich działają wolniej bo jedna z nic ma niską częstotliwość taktowania pewnie 100 , a wcześniej działały na 133 albo 166

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie wirusy tylko wina sprzętu, tak starego że ledwo obsłuży 2 Gb pamięci na tej płycie. To płyta do sprzętu biurowego na worda czy exela albo do oglądania filmów idealna , do gier z akcereracją 3D praktycznie też ledwo się nadaje

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@up

zanim się wypowiesz na temat płyty głównej, to poczytaj o niej...

http://www.morele.net/asrock-k7s41gx-dzw-vga-lan-5621/ 

obsługuje 2GB RAM po 1GB na slot

zmienione taktowania działania pamięci trochę mogą przyśpieszyć działanie kompa, ale nie oczekuj jakiś zawrotnych prędkości, ale to zawsze coś

przeskanuj komputer, możliwe że masz gdzieś jakieś wirusy lub śmieci, co mogą spowalniać działanie kompa

"

Nie wirusy tylko wina sprzętu, tak starego że ledwo obsłuży 2 Gb pamięci na tej płycie

"

to że sprzęt najlepszy nie jest, nie znaczy że po zmianie sprzętu na trochę lepszy, by zwolniło to działanie kompa

przeczyść sobie także kompa: pousuwaj sam ręcznie rzeczy, które są ci niepotrzebne, później uruchom program CCleaner, przeczyści z innych śmieci dysk, typu historia przeglądania, ciasteczka itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...