Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozkręcanie serwera czyli jak nie wydać pieniędzy w błoto.

n0thing_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym dzisiaj napisać dużo rad które pomogą Wam dobrze rozreklamować serwer i nie stracić zbyt dużo pieniędzy...

Na początek czyli wymagania.

1. Kupując serwer wydaj na niego większą kwotę tj. około 40 zł. Nie wydawaj pieniędzy na denne serwery z postrzelaj, które (z własnego doświadczenia) mają duże problemy z odpaleniem Cod Moda. Lepiej kupić droższy, ale lepszy i sprawniejszy serwer na Np. OwnServer

2. Zapoznaj się z opcjami moda, które chcesz wgrać. Popróbuj trochę na HLDS (nie chodzi mi o zapraszanie kolegów) i sprawdź czy dasz sobie z tym modem radę. Lepiej zrobić tak niż 10 razy zmieniać modyfikację.

3. Zapoznaj się z podstawowymi opcjami AmxModX.

4. Poczytaj na Internecie o działaniu FTP. Jeżeli nie jesteś czegoś pewien, pisz tematy na forach tematycznych.

5. Przygotuj paczkę AmxX przed zakupieniem serwera. Nie dość że jest to oszczędność czasu, to prędzej możesz serwer opublikować i zacząć reklamować.

6. Upewnij się że masz na tyle dobrze czasu żeby zamiast grania reklamować serwer...

7. Jeśli masz środki najlepiej kup domenę. Nie baw się w IPB Nulled czy tego typu skrypty ponieważ grozi to grzywną. Lepiej skorzystaj ze starego, dobrego i łatwego phpBB2.

8. Serwer kup minimum 20 slotów - na 10 slotach mało będzie grało ludzi.

9. Nigdy nie kupuj więcej niż jednego serwera! Jest to tylko dodatkowy koszt i może być tylko trudność w ich rozreklamowaniu..

Ciąg dalsza czyli po zakupieniu serwera

1. Jeśli wszystko na serwerze jest gotowe - do roboty! Teraz czas na reklamowanie. Ważne jest żeby na serwerze cały czas ktoś grał (kto wbije na pusty serwer?) Początkowo zacznij zapraszać kolegów ze Steama, oraz poproś ich o przesłanie DALEJ.

2. Teraz czas na forum. Jeżeli wszystko jest tam gotowe, rozpocznij jakiś konkurs reklamowy, czy też "top15". Polega to na nagrodzie dla kogoś kto np. za tydzień będzie pierwszy, drugi, trzeci w rankingu.

3. Stwórz wzór reklamy. Nigdy nie poddawaj się ponieważ po pierwszej reklamie na jednym forum nie zlecą się magicznie ludzie. Czasami nawet po 150 reklamach na serwerze nie ma dużo ludzi.

4. Wykup reklamę na forum wiaderka / amxx czy też innych z AdTaily.

5. Pamiętaj! Pieniądze ze sprzedaży VIP'ów czy też Adminów nie napłyną w pierwszym tygodniu. Często właśnie dopiero po przedłużeniu za własne pieniądze.

Serwer rozkręcony! Co dalej?

1. Jeśli nie masz jeszcze domeny, obowiązkowo ją zakup! Raczej nie będziesz cały czas miał .xaa czy .ugu?

2. Jeśli masz wystarczające środki rozgłośń start nowego serwera, przygotuj paczkę i dopiero wtedy kup! Często "zapowiedź" dużo daje

:)

3. Prowadź rekrutację aż adminów będzie pełno

;)

Cóż, nie wiem co mogę więcej napisać

^^

Jeśli macie jakieś propozycje piszcie w odpowiedziach a na pewno dodam.

Uwagi mile widziane

:D

Head Admin sieci serwerów Counter Strike - Left4Play

Opublikowano

Napewno się przyda komuś a ty masz + za dobrą robotę ;)

SPRZEDAM POSTAC NA XENOXMT2 152 LVL Eq Jest na postaci Wiecej na gg 23997977 albo na PW !!

Opublikowano

No fajnie, fajnie ale z hostem kpisz sobie

"1. Kupując serwer wydaj na niego większą kwotę tj. około 40 zł. Nie wydawaj pieniędzy na denne serwery z postrzelaj, które (z własnego doświadczenia) mają duże problemy z odpaleniem Cod Moda. Lepiej kupić droższy, ale lepszy i sprawniejszy serwer na Np. OwnServer"

OwnServer ? Chyba o nim mało wiesz.

Polecam:

Zabijaka

NiceShoot

1Shot1kill

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

Opublikowano

Hhahahahaha ownserver hahahahaahhah, kolego jak nie znasz się na hostowaniu to nie pisz bzdur bo innym mylisz, wiesz w ogóle co to overselling? (dobra, dobra nie szukaj teraz tego w google)

HostVision,Zabijaka,Pukawka,Kampno.

28.gif

metin2userbar.png

312798.png

Hejdż [FFA] 31.186.84.10:27026

mało lagów, admini za friko, vipy dla każdego itp.

Opublikowano

Senior88, uspokój się, nie każdy wie tyle o hostingach co Ty, tak kozaczysz, a tak napisałeś jakbyś dostał nagłego ataku padaczki, może i nie wie co to, a nawet jeśli ? Chyba google jest też po to aby się uczyć, osobiście tak jak pisałem nie polecam Ownserver, chyba ze masz bardzo mało w portfelu.

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

• 1 rok później...
Nowicjusz
Opublikowano

A ja poruszę kwestię skryptu forum. Serio PhpBB2? o.O Bez żartów, (wiem że temat był pisany jakiś czas temu). Skoro poradnik jest dla początkujących (którzy nie mają lub mają małe pojęcie o webmasteringu) na co wskazuje ten punkt:

4. Poczytaj na Internecie o działaniu FTP. Jeżeli nie jesteś czegoś pewien, pisz tematy na forach tematycznych.

To jak taka osoba poradzi sobie z wgraniem jakiejkolwiek modyfikacji? Widzisz jak będzie grzebać w kodzie żeby dodać np. SB? O wiele lepiej jak ktoś skorzysta z MyBB lub SMF, które dla początkującego nie sprawią żadnej trudności czy to przy instalacji, wgrywaniu styli czy instalacji modyfikacji.

;)

Opublikowano

No fajnie, fajnie ale z hostem kpisz sobie

"1. Kupując serwer wydaj na niego większą kwotę tj. około 40 zł. Nie wydawaj pieniędzy na denne serwery z postrzelaj, które (z własnego doświadczenia) mają duże problemy z odpaleniem Cod Moda. Lepiej kupić droższy, ale lepszy i sprawniejszy serwer na Np. OwnServer"

OwnServer ? Chyba o nim mało wiesz.

Polecam:

Zabijaka

NiceShoot

1Shot1kill

pukawka tez dobra :)

Opublikowano

Poradnik przydatny. Głównym problemem z rozwinięciem serwera jest reklamowanie. Jest dużo dobrych, znanych serwerowni i dla tych mniejszych o wiele trudniej się wybić przy tak dobrej konkurencji.

Opublikowano

Świetni poradnik na prawdę kawał dobrej roboty fajnie by było żeby ten serwer został przylepiony :)

Leci +

Jeśli pomogłem to daj "Lubię to", bardzo mnie to zachęca do dalszej pracy :)

1367352043-U384748.png

Opublikowano

Dobry poradnik, nie licząc tego błędu z ownserver - jeden z najgorszych hostingów w polsce, nie polecam również serwerygier.

Kiedyś dobry był też gamesol, teraz jest co najwyżej przeciętny, niceshoot ma dosyć duże ceny, ale daje dobrą jakość, jednak support jak i w ogóle cały zespół tam leży, na samym początku miałem problem z hasłem (napisane było w panelu hasło, a tak na prawdę było inne) i czekałem 4 dni na odpowiedź...

Żeby postawić serwer to trzeba mieć kupę kasy, nie rozwiniesz serwera sam, a teraz większośc sieci serwerów szukają opiekunów na serwery, problem jest taki że ty za niego płacisz i rozkręcasz).

Opublikowano

Bardzo fajny poradnik, bardzo mi się przyda ponieważ sam zamierzam postawić serwer ;d LIKE

Jeżeli wypowiedziałem się w twoim temacie i masz do mnie jeszcze jakieś pytanie to daj lajka albo oznacz mnie @dudu98PL

Masz jakiś problem ? Potrzebujesz pomocy ? Pisz PW Postaram się Pomóc .... 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Poradnik ok. Tak jak tutaj ktoś napisał o reklamie z tym zawsze jest problem i to nie tylko CS ale i również innych serwerach.

Starsze reklamy mają "renomę" a nowy jak wystartuję nawet super, extra, wypasiony to i tak ma małe szanse na przebicie się.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...