Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] Dżdżownica w terraria

mddjhd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam problem. Dopiero 15 minut temu zacząłem grać w terraria więc kompletnie sie nie znam ,ale : Postawiłem sobie domek na takiej fioletowej ziemii obok głebokiej (chyba xD) dziury ponieważ już robiła się noc. nie zdążyłem postawic tej ściany takiej w tle (wiecie o co mi chodzi ) a nagle zabiła mnie taka wielka dżdżownica. troche się wystraszyłem ;p Powiedzcie czego może to byc wina ??

Pomogłem ?? Daj Lajka :D :D

Opublikowano

Nie stawiaj na fioletowej ziemii domku, to jest nieopłacalne i niebezpieczne.

Fioletowa ziemia to korupcja na której występują dla nowego gracza, dość potężne stwory.

Dżdżownica to Devouer, który występuje tylko na korupcji.

Odrazu z ranka przenieś się na normalną ziemie jak najdalej od korupcji, najlepiej zamiast jednego dirta postaw stone, aby się nie rozprzestrzeniała.

Pozdrawiam.

Opublikowano

a czy potwory bedą mnie atakować jak nie będa miał tej sciany "tła" ??

A tak wgl. to masz już lajka :D

Pomogłem ?? Daj Lajka :D :D

Opublikowano

Dżdżownice korupcyjne to jedyne dżdżownice które występują na powierzchni (poza bossami, które samemu się przywołuje).

Co do samego atakowania, tak. Będą mogły cie atakować ale gdy postawisz drzwi, nie będą mogły ich otworzyć (wyjątek to Blood Moon).

A same ściany dają to że w twoim domu nie zrespawnuje się potworek, bo bez ścian, bez żadnych problemów w nocy może ci się pojawić w domku taki zombie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Devourery, bo tak nazywają się te dżdżownice, będą cię atakowaćna terenie zepsutym (fioletowa ziemia) Postawienie ścian tła ich nie powstrzyma, najlepiej przenieś domek.

742611478555387739101.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...