Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rady ;)

Arturo1906

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , kupiłem sobie jeden hantelek do ćwiczeń w domu (x2 2kg , x4 1 kg ) chciałem troszkę podniesc bajceps żeby nie mieć problemów np z podniesieniem stołu . Waże 52kg i mam 170 cm wzrostu , wiek 17 lat , wiem że nie jestem ogierem ;d . Mianowicie będe ćwiczył tym hantlem bica i bary , moje pytanie jest takie czy coś przybędzie w miesiąc ? . ćwicze regularnie codziennie . Myślałem o kupieniu białka po feriach żeby zwiększyć masę i dalej ćwiczyć ale wtedy już na 2 hantle , prosze o wasze rady ;) .

@Edit dodam jeszcze że obecnie biorę 6kg na łape .

25167105506803531859.png

"Wyjazd rzecz święta"

Opublikowano

O kurwa.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

@up co chcesz przez to powiedzieć ? . może i to śmieszne ale branie mam :D . poza tym każdy kiedyś zaczynał ;)

25167105506803531859.png

"Wyjazd rzecz święta"

Opublikowano

Powiem ci szczerze zwiększ najpierw masę ;)

Jeśli chcesz ćwiczyć w domu to tak:

Hantle okej ale takimi hantlami to z 200x na każdą łape

+ Pompki

­39566146920630933015.png

Opublikowano

:) Żryj BIAŁKO CHŁOPIE :O

Ja mam 15 lat i ważę 63 kg przy wzroście 183 cm i niestety mam niedowagę :/

Łykaj łykaj i idź na siłkę na ławeczkę ,a nie pierdolisz się z hantelkami...

Opublikowano

Czlowieku , ty moze wez jakas diete sobie zrob z lekarzem bo z toba sa problemy. Lepiej zostaw ciezary narazie przy takiej wadze :F

Bica i bary zrobisz a reszta ? Nogi , brzuch , klatka , plecy, triceps ? To wszystko buduje sylwetke . Ale jak mozna wazyc 52 kg przy 170 sory ;/

Przez miesiac beda moze takie efekty , moze nie wizualne ale napewno cos bedziesz czul, jakbys cwiczyl cala sylwetke to po ciezkim miesiacu prawdziwego treningu zobaczysz zmiane na klatce brzuchu i tricepsie przewaznie.

Kazdy kiedys zaczynal ale przez spalanie tluszczu robisz miesnie przy wysilku a ty bedziesz spalal miesnie przy cwiczeniu bo nie bedziesz mial wystarczajaco mineralow i tych innych w organizmie. Jeszcze sie skaleczysz. Ale dobra dieta i mozesz cwiczyc.

Kurcze ale teraz pomyslalem ze jak masz 170 wzrostu 52 kg za 17 lat to moze nie cwicz wcale silowo bo sobie wzrost zatrzymasz chyba ze takie rozmiary to rodzinne .

wakow9.png
Opublikowano

Ja waże 58 przy 165 a mam 15 lat ;D

[font="'trebuchet ms"][color="#000000"][size=7][size=2]Lubie trolle.[/size][/size][/color][/font]

Opublikowano

Ee siatkarze mają gorzej ... ;d . Kolego F43r złe mnie zrozumiałeś , nie chce mieć sylwetki jak pudzian czy koksu , chce tylko mieć więcej siły .

Czyli jednak odrzywki + trening .

25167105506803531859.png

"Wyjazd rzecz święta"

Opublikowano

Arturo1906

idz z takimi pytaniami na sfd czy kfd bo to nie forum od tego tutaj wiekszosc ludzi sie nie zna

masy Ci nie przybedzie od cwiczenia tylko barow i bica

oczywiscie ze Ci one urosna ale chyba po 1-2 latach bedziesz widzial

dobre efekty a reszta ciala jak bedzie wygladala ? tak jak teraz 'patyki' ?

jak sie cwiczy to wszystkie partie miesni na oddzielnych treningach aby wszystkie miesnie byly zmuszane

do wysilku tym samym rosnac co za tym idzie masa

samym treningiem nie wiele zdzialasz wazniejsza od treningu jest dieta

bez niej marne szanse ze cos Ci wyjdzie bez niej pocwiczysz

1-3 mies. zobaczysz ze 'a nie ma efektow lipa nie cwicze'

i taki tego bedzie efekt

P.S

DIETA A NIE ODZYWKI czlowieku ...

po co wydawac kase na bialko,gainery,kreatyne itp.

skoro mozesz wyciagnac to samo z diety ?

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Tak Małysz przy wzroście około 170Cm ważył 43Kg w szczycie formy więc jeszcze nie jest z tobą tak żle.

Ale jeżeli chcesz faktycznie troche bica i barki poprawić to lepiej zwiększ torchę masę - najlepiej biorąc białko.

przy twoim wzroście powinieneś ważyć co najmniej 8-9Kg więcej żeby były jakieś efekty z wyciskania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...