Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z uprawnieniami admina

Bonhart23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Zawsze w se7nie gdy klikałem 2 razy np. na metin2 pytalo u prawnienia admina wpisywalem haslo dalem tak i już mój tata miał tak samo, jednak mi to przeszkadzalo i dalem zeby nie pytalo. Teraz moj tata nie może usunac nic z pulpitu. Np. po zainstalowaniu metina przezemnie nie moze on usunac go z pulpitu. Jak przywrócic zeby znowu pytalo ?

Opublikowano

Najprawdopodobniej w panelu sterowania.

Myślę, że opcja powinna być mniej więcej tam, gdzie są "Konta Użytkowników", bądź aplikacje.

Ale poszperaj w Panelu Sterowania - Pozdrawiam.

Opublikowano

panel sterowania > narzedzia administracyjne > zarzadzanie komputerem > uzytkownicy i grupy lokalne > uzytkownicy > ppm na twoja nazwe uzytkownika > wlasciwosci > czlonek grupy > dodaj > wpisujesz: administratorzy > ok > zastosuj > ok

i masz admina na koncie na ktorym chcesz :)

Opublikowano

Nie oto chodzi o.O

Zawsze pytalo u uprawnienia admina i jak miales haslo i wpisywales to bylo ok

Teraz ze wylączłem to okno moj tata nie moze nic usunac z pulpitu ;p

I czy da sie wlaczyc spowrotem tamto okno ci co maja se7en'a to pewno bd wiedzieli ocb

Opublikowano

To zrob tak jak napisalem dla konta taty, no chyba ze jest jedno konto to namieszales cos w dostepie do folderu.

Wejdz do %userprofile%, potem kliknij PPM ,a dekstop, wybierz zabezpieczenia i tam dodaj twoja nazwe uzytlownika (albo taty) bo pewnie jakies uprawnienia sa zabrane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...