Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet

L#0#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ;)

Mam do was pytanie. Mam internet radiowy wiedz wiadomo łącze nie jest stałe i tp.

Ale strony się szybko wczytują filmiki się szybko ładują pobiera mi się z prędkością 500 kb/s

A w grach ( oprócz cs) mam lagi :/ powiecie że to o dany serwer ale nie o to bo sprawdzałem na wielu serwerach i różnych grach i zawsze lagi czego to może być przyczyna ?

kat_menu2.pngkat_menu4.pngkat_menu18.pngkat_menu14.png

Opublikowano

Jak niski skoro ściąga bardzo dobrze i nie narzeka !

Obciążenie sieci i obciążenie programami używających internetu , torenty kazy itp downloadery, w małych sieciach dla polepszenia transferów blokuje się często wszsytko co niepotrzebne do działania netu pozostawiając standardowe usługi bez blokad,. Zadzwonic i dowiedzieć sie o mozliwosci odblokowania dla konkretnych gier

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Radiówka ma opóźnienia to logiczne... To nie jest stałe łącze.

Sam korzystam z "Play Online" i wiem o czym mówisz. Chyba dobrym rozwiązaniem jest LTE internet.

Ciekawe jak z pingiem, ale prędkość ma ponoć b.wysoką (ciekawe jak w praktyce).

Oczywiście jak kolega wyżej napomniał może być to również problem obciążenia internetu

(czyt. GG,FB,POBIERANIE).

Opublikowano

@ Ktosiu wiesz co Ty gadasz? Download to sciąganie a upload to wysyłanie i obydwierzeczy wpływają na ping w grach szczególnie jeśli jesteś "Host/Master". Neostra przy prędkości 6 mb ma tylko 0,5 uploadu miałem przez rok tą prędkość zmieniłem na netie i przy download 4 mb upoload 2 mb pingi są o wiele niższe

Co do programów to wiadomo, że trzeba wyłączyć ... Radiówka ma spadki, zależy tylko jakie ... Jeśli prędkośc utrzymuję się na tej którą zamówił i upload również to nie powiino być skoków pingu... ;)

notoacta250.png

Opublikowano

Radiowe sieci nie mają praktycznie opóźnień w działania , wolniejsza jest sieć kablowa i ma większe opóźnienia. Jakość zależy tylko od odległości od nadajnika i jakości sygnału.

W sieciach zbudowanych na nadajnikach radiowych nie ma żadnych limitów czy różnić up/down to normalna sieć Ethernet zbudowana nie tylko na kablach ale i połączeniu radiowym, to nie połączenie kablowe ADSL gdzie takie limity istnieją, jak kto nie wie to wali bzdurami na lewo i prawo myląc pojęcia internetu udostępnianego na łączach ADSL a połączeniami na kablu Ethernet. To całkiem odmienne łącza nie wspomnę że i technologia przesyłu sygnału przez kabel o całkowicie innej budowie.

Doucz się i podszkol trochę w zakresie budowy sieci i połączeń, ADSL to nie Ethernet, a limity w sieciach kablowych czy radiowych wynikają tylko ze sposobu podłączenia sieci do internetu na bramce.

Tak przy okazji. Sieci kablowe w większości miast podłączone są do sieci nadajników radiowych szerokopasmowych, nie prowadzi się przecież połączeń bezpośrednich od magistrali światłowodowej idącej przez Polske, nie do tego sama magistrala służy. Choćby nie wiem co ktoś mówił że nie jest wpięty do sieci radiowej , w jakimś sensie zawsze jest na bramce/serwerze swojego ISP do internetu w ten sposób.

Opublikowano

Już odpowiadam na pytania

1. Upload wacha się od 196 kb/s do 250 kb/s

2.Gry to takie jak Metin2/LoL/Nonstale/NFS World

gg i inne co zabiera net wyłączam tylko mam gre ;)

Opublikowano

To że ty nie masz nie znaczy że inni nie mają, masz sieć z niepublicznymi adresami czyli jednym łączem na kilkunastu użytkowników.

Obciążenie sieci w dzień i godzinach wieczornych nie pozwala spokojnie pograć pewnie. Sprawdzałeś kiedykolwiek jak działa sieć w godzinach nocnych ? Tak po północy ?

Opublikowano

Niby na różnych testach prędkości wychodzi taki sam wynik a w grach się gra normanie bez lagów

Opublikowano

Mają na to wyjebane kazali mi router odłączać takie bzdety by mnie tylko spławić a to jest jedyny internet jaki mogę miec bo mieszkam 4 metry od słupa telefonicznego i nie mogę mieć z tego neta bo nie ma wolnej lini ;(

Opublikowano

Trzeba bylo powiedziec ze nie masz rutera i masz system linux :D

Wydaje mi sie ze nic juz nie zdzialasz, bo sa duze opoznienia na urzadzeniach w twojej sieci (u dostawcy). Jak on nie chce z tym nic zrobic to niestety ale chyba ty tym bardziej nic nie zrobisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...