Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Propozycja] Zmiany przy naborze kidmoderatorów

Koniuh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak, od dłuższego czasu myślałem nad tą sprawą i myślę że dzisiaj jest ten czas, w którym warto o tym porozmawiać.

Mam na myśli to, że jeżeli mamy na pieńku z jakimś moderatorem, nie lubimy go za bardzo bądź też on nie lubi nas, z niewiadomego

dla nas powodu to nie mamy szans na dostanie KidModeratora bo to właśnie moderatorzy decydują o tym kto zostaje kidmoderatorem

a kto nie, i dla mnie to właśnie nie ma sensu.

Chciałbym nakłonić administracje do wymyślenia czegoś, by usunąć taki tok myślenia.Na forum właśnie przez tą zasadę powstaje tak zwane ,,Lizodupstwo", czyli bądź miły dla moderatorów nawet gdy ich nie lubisz.Dla mnie to jest po prostu najdziwniejsze i myślę że

zmienienie czegoś w rekrutacji kidmoderatorów powinno pomóc.

Mój dziwny pomysł

Jak każdy dwie wszyscy Global Moderatorzy bardzo ciężko pracowali na swój tytuł, są oni rozważni, uczciwi i co najważniejsze

nie są ulegli na jakieś żale czy też znajomości.Nie pierwszy raz spotykam się z tym że jakieś kolega globala, otrzymuje od niego

nie w podaniu, bo owy global wie że ta osoba się nie sprawdzi.

Mój pomysł polega na tym żeby tylko Gm'owie mieli prawo głosu w tematach na kidmoderatora, tak wiem idiotyczny pomysł lecz

nic innego nie przychodzi mi do głowy

Nie przeczytałeś całego postu? Nie wypowiadaj się.

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Może i czasami tak bywa, lecz to Administracja decyduje kto zostanie Kidem.

Ale nie wiem czy mam być na tak, lub nie.

Bo co Administracja zrobi ? Będzie do każdego Moda pisać, że nawet z tymi co mają na pieńku mają dać szansę ?

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Na nie

Moderatorzy swojego działu decydują z kim chcą współpracować i kogo chcą mieć w team,więc jeśli nawet by wybrali moda z którym mają złe stosunki pewnie często by dochodziło do nieporozumień itp.. Musi być komunikacja i współpraca w dziale :). Co do podlizywania się żadko takie coś widzę ale jednak zdarza się 1/20

notoacta250.png

Opublikowano

GMowie to nie boty/ maszyny. To ludzie.

Nie mogą mieć wglądu we wszystkie działy na MPC, tak więc nie zawsze zobaczą aktywność *lub jej brak* aplikanta.

Gdybyś przyjrzał się bardziej aplikacją (choć nie twierdzę, że tego nie robisz) to najcześciej Global Moderator wypowiada się dopiero po poście moderatora danego działu.

Moderator najczęściej zauważa i zapamiętuje nick osoby która się udziala w jego dziale, a gdy napisze aplikacje - powie- czy jest to dobra osoba na stanowisko kid'a czy też nie.

Zresztą tak jak napisał @2xUP (Strup3k), ostateczną decyzje podejmuje Administrator.

Nie!

<Mam nadzieję, że zrozumieliście moją wypowiedź ;)>

Opublikowano

Również na nie z tymi globalami. Bo moderatorzy lepiej wiedzą jak kto pracuje.

Co do naboru kidów to racja ;D

Opublikowano

Duże Nie.

Moderatorzy również ciężko pracują na swoją rangę, oni również mają coś do powiedzienie w "swoim" dziale.

To właśnie moderator wie najlepiej jak, kto pracuje w danym dziale.

Niech będzie tak jak jest, tak jak było.

Nigdy nikt nic nie miał przeciwko. :)

Mała zasada:

To po prostu bądź miły dla moderatora, nie wyzywaj go.

Rób dużo tutoriali, pomagaj itd.

To zależy wszystko od ciebie. :)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Co do pomysłu z gm mówiłem że to tylko głupi pomysł, nadal przystaje

na tym że coś powinno się zmienić w rekrutacji na kidmoderatorów.

Nie mówię o tym żeby wykluczyć głos moderatora bo to by było bez sensu.

Opublikowano

W teamie bardzo ważne są dobre stosunki z resztą zespołu. Jeżeli jakaś osoba, która startuje na Kid Moderatora ma zatargi z którymkolwiek z modów, to rzeczą naturalną jest, że ich współpraca nie była by zbyt przyjemna.

Zdanie moderatorów jest bardzo ważne bo to właśnie oni całą uwagę skupiają na swoim dziale i widzą, kto jak się wypowiada i czy chcą go widzieć w swoich szeregach.

Jeżeli ktoś zostaje odrzucony z powodu tak zwanej niesprawiedliwości ("Nie podoba mi się twój nick, więc nara), może napisać do administratora ewentualnie GM w celu wyjaśnienia sprawy.

Dlatego przykro mi, ale na nie.

Opublikowano

Wredna, właśnie dlatego napisałem ten temat żeby takie skargi nie powstawały.

Tak sobie pomyślałem, czemu do tej pory nie ma żadnych obowiązkowych wymagań

do kandydowania na kidmoderatora? No jest, ale tylko czas rejestracji.

Proponuje ustalić

• Ile ma być wymaganych dni/godzin online
  • Ile ma być wymaganych dni/miesięcy od czasu rejestracji
  • Ile ma być wymaganych postów w danym dziale

Itp.

Opublikowano

Wiesz, niby pomysł ma jakąś tam idee, ale wprowadzenie go w życie nie miało by zbytnio przyszłości.

Biorąc na przykład Twoją propozycję dotycząca czasu online- niektóre przeglądarki czy też wtyczki do nich, oferują możliwość odświeżania strony, co jakiś czas, nawet w momencie kiedy użytkownik nie siedzi przy komputerze. Co za tym idzie, taka osoba nabija sobie czas online. Dlatego też nie powinno być to brane pod uwagę.

Druga sprawa to ilość postów w danym dziale. Na MPC są działy bardziej rozwinięte i te mniej, które posiadają naprawdę małą frekwencje.

Bardzo ciężko było by ustalić takie wytyczne w postaci ilości postów.

Opublikowano

tak jak wszyscy mowia, mod wie najlepiej jak pracuje user, bo on najwiecej siedzi w dziale i obserwuje. Powinny byc takie granice np minimum 1k postow w dziale, minimum 10 tutoriali itd, wtedy mod nie sugerowalby sie sympatia

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

Swego czasu miałem spore zatargi z Administracją, mianowicie z D&G i M@ńkiem, gdy starałem się jeszcze o kidmoda CA, oboje byli na nie i wydawało się że moja pozycja jest spalona, do Akcji wkroczył Mike (Dawny Admin) po czym akcja się zmieniła diametralnie.

chcesz to poczytaj ;)

http://www.mpcforum.pl/topic/170446-kidmodcombat-arms-lenart/

tak więc nie zawsze jesteś na spalonej pozycji gdy jakiś moderator się sprzeciwia...

pamiętaj że każdy z nas jest człowiekiem i może się pomylić, więc jeśli uważasz że jakiś mod rozwiązuje sprawę tylko przez sprawy prywatne to idź z tym do osoby która jest wyżej. Oczywiste jest też że w teamie który jest pokłócony nie da się sprawnie pasować i prędzej czy później któreś z Was będzie musiało wyciągnąć do drugiego rękę.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Ale GM'i cały czas mają możliwość głosowania przy wyborze kida więc co Ty chce zmieniać? Moderatorzy również ciężko pracują na swoją rangę, nie tylko GM. Głosu moderatora nie da si wykluczyć ponieważ to oni najlepiej znają kandydató na stanowisko kida, bo to kandydat chce się dostać do działu moderatora. Nie każdego kandydata GM będzie dobre znał, na pewno lepiej będzie kandydata znał moderator.

A wyobrażasz sobie wspólną pracę w teamie z pokłóconym moderatorem? Bo ja jakoś kur** nie!!! Starczy Nam konfilktów więc nie ma mowy o czymś takim. Albo żyjesz w zgodzie, albo nie. To skoro za bycia userem nie żyłeś w zgodzie z modem działu to po otrtzymaniu rangi myślisz, że będziesz żył w zgodzie co? Kłotni między modami nie chcemy.

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Opublikowano

Robicie sobie problemy.

Popieram Upow. Jesli Cie nie lubi a masz duzo poradnikow, nie kozaczysz ani nie piszesz do niego, jesli jestes aktywny etc. to znaczy ze ranga Ci sie nalezy i jesli Moderator jest na nie trzeba mu zwrocic uwage i tyle ;)

Ja sam skladalem po 3-4x aplikacje i wkoncu sie udalo. Chodz nie ktorzy byli przeciw zawsze sie bierze pod uwage innych modow lub GM ;) Jak bedziesz w teamie to myslisz ze wszystko wyparuje ? Wszystko bedzie tak samo. Z tym trzeba sie pogodzic. Moze wkoncu Cie polubi ale musisz wykazac ze stac Cie na to i tyle.

No Way !

Opublikowano

tak jak wszyscy mowia, mod wie najlepiej jak pracuje user, bo on najwiecej siedzi w dziale i obserwuje. Powinny byc takie granice np minimum 1k postow w dziale, minimum 10 tutoriali itd, wtedy mod nie sugerowalby sie sympatia

Nie wszystkie działy są takie jak metin , że co chwile jest multum nowych tematów i co chwilę ktoś łamie regulamin.

Są też takie działy jak np. MuOnline , gdzie zazwyczaj powstaje 1 temat dziennie ( i to też nie zawsze...) i naprawdę długoooo trzeba byłoby pracować w dziale , żeby nabić tak 1k postów...

@ Co do tematu, to nie...

Moderator najlepiej wie kto w dziale pracuje , a kto nie...

Masz zatargi z moderatorami? spróbuj się dogadać...

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

A ja bym wolał ,aby moderator nie oceniał tego, że ma z userem na pieńku tylko jego pracę w dziale...

W każdym razie na nie, global nie patrzy na wszystkie działy, to jest człowiek , nie robot.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

że ma z userem na pieńku tylko jego pracę w dziale...

Przeczytaj post RMCF...

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Ludzie spinacie się jakby to miała być decyzja ostateczna.

Oficjalne zakańczam temat, większość na nie, panuje tu

demokracja ( chyba ;P ).

Proszę o zamknięcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...