Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Film Full HD MKV

GameOverMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam problem. Miałem film w wysokiej rozdzielczości w formacie MKV i wszystko było dobrze ładnie odtwarzało. Mam wszystkie potrzebne kodeki, tyle że film miał dwie ścieżki dźwiękowe, angielska była domyślna. Na jakimś forum ktoś polecił program mkvmerge. Wrzuciłem do niego film usunąłem niepotrzebną ścieżkę i kliknąłem "Start muxing". Po kilku minutach miałem mniej ważący film w formacie MKV. Tylko nie mogłem go już odtworzyć żadnym programem :(. Total Video Converter i KMPlayer jakoś to odtwarzały ale jakość była niższa było widać małe kwadraciki na całym ekranie :(. W Media Player Classic itp. pokazywało się tylko ile trwa film i tyle nic nie ruszało mogłem przewijać ani obrazu ani dźwięku. Co zrobić żeby to jakoś normalnie odtwarzać? Są jakieś lepsze programy? Dlaczego tak się stało po usunięciu ścieżki?

(sorry, że tak się rozpisałem)

obraz24.png

Opublikowano

Bestplayerem odtwarzam takie coś i dobrze działa. Musiałem ściągnąć tylko MatroskaSplitter żeby się dało wybierać ścieżki audio.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Ja już nie muszę wybierać tamtą usunąłem i jest tylko z lektorem ale zobaczę to Matroskasplitter bo na BESTPlayer nie działa samo.

@Edit nie działa to samo co na innych VLC Media Player nawet sobie radzi bo nie ma kwadracików ale kolory są strasznie wyblakłe :(.

Jaki wpływ miało to usunięcie ścieżki, że ten sam film w tym samym formacie nie działa, wiem że to przez to ale co się zmieniło że nie odtwarza normalnie.

obraz24.png

Opublikowano

@UP A gdzie jest napisane, że ten film to pirat? :O

Wersja bez ścieżki zajmuje chyba z 1GB mniej :P. Właściwie to teraz by mi to nie przeszkadzało. Problem w tym, że mimo tego iż wiele razy na tego typu problemach się przejechałem usuwając oryginał, a potem był jakiś problem. Jeszcze tak myślałem żeby tylko nic się nie zwaliło bo usunąłem :(. VLC będzie już. Tylko nie wiem czemu kolory takie wyblakłe.

obraz24.png

Opublikowano

A podobno forum nie popiera piractwa?

Hipokryci..

Nikt nie napisał że chodzi tu o pirata.

Poza tym ja nigdzie nie mówiłem że nie popieram piractwa

@UP

No nie wiem czy sam dźwięk zajmuje 1GiB, pewnie po drodze się coś sypło.

//Zakaz gifów-Dektored

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...