Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spolszczenie Lol'a za pom. zmiany w pliku locale

iwuspl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ostatnio przeniosłem się z EU EAST & NORDIC na WEST'a . Wadą west'a jest to że nie ma języka polskiego , natomiast można łatwo to zmienić za pomocą edycji pliku Locale w folderze gry . Jedyny minus jest taki że nie są wyświetlane żadne newsy na stronie głównej , pusto . Czy jest możliwość lub jakaś "sztuczka" , aby mieć jednocześnie spolszczonego lol'a jak i widzieć newsy ?

Opublikowano

Angielski znam bardzo dobrze (podst. klasy 1-6 miałem 6 w 1 gim. 5 + w 2 gim. Olimpiada i 5) tylko przyzwyczaiłem się do polskiej wersji , a poza tym to co napisałeś (przynajmniej w.g. mnie ) to spam ponieważ nic nie wnosi do tematu , tylko sobie posty nabijasz ;] . Jak nie znasz odpowiedzi to nie pisz :) .

Opublikowano

Angielski znam bardzo dobrze (podst. klasy 1-6 miałem 6 w 1 gim. 5 + w 2 gim. Olimpiada i 5) tylko przyzwyczaiłem się do polskiej wersji , a poza tym to co napisałeś (przynajmniej w.g. mnie ) to spam ponieważ nic nie wnosi do tematu , tylko sobie posty nabijasz ;] . Jak nie znasz odpowiedzi to nie pisz :) .

Jak tak dobrze znasz angielski to po co ci polska wersja która jest 10 razy gorsza od angielskiej ?

1325709277-U24240.png

Sygna i avatar by *ZiomQ*

Opublikowano

Czemu niby jest gorsza ? Wersja polska od wersji angielskiej nie różni się niczym tylko dubbingiem i napisami , a mi dubbingi w wersji polskiej nie przeszkadzają , nawet mi się podobają . Poza tym nikt mi jeszcze nie odpowiedział na pytanie . Czy da się te news'y naprawić ?

Opublikowano

Jeśli chodzi o panią lektor to przepadam za jej "Łelkom tu samoners ryft" i podobnymi tekstami , natomiast angielski dubbing postaci nie podoba mi się , ale dziękuje za odpowiedź , sprawdzę czy na innym komputerze też tak jest i jakby co to zadowolę się newsami z okna patcher'a :)

Opublikowano

Jeśli chcesz mieć spolszczonego LoL'a to wystarczy zmodyfikować własnoręcznie plik font_config dla wersji east.

Wtedy będziesz miał newsy i dialogi po angielsku ale chociaż je będziesz miał, a wszystkie opisy / komunikaty po polsku lub jak sobie tam je ustawisz.

Jak chcesz możesz nawet po Szwedzku :D

Co do podmiany newsów i dźwięków to jeszcze pokombinuję. Może coś wymyślę.

1373662483-U83583.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...