Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jaki Modem/Router Wybrać

chemikxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Proszę o doradzenie jaki wybrać modem lub router. Musi być kompatybilny z windows 7 x64.Mam Internet Neostrada 2mb. Chodzi mi o to żeby podłączyć kablem USB/Ethernet do PC i opcjonalnie podłączyć się XBOX'em oraz czasami Telefonem przez WI-FI. Router albo modem w cenie tak około 70 zł lub mniej. Teraz jestem posiadaczem Thomson SpeedTouch 330, przez który muszę kombinować przy włączaniu neta.

Opublikowano

do 70zł to ciężko

lepiej z 150 na jakiegoś d-linka

a tak to możesz netgear, chociaż nie polecam, jest tak spierdolony jak internet z tp

wystarczy że raz na jakiś czas oddasz do naprawy

Opublikowano

Router nie potrzebuje kompatybilności z jakimkolwiek systemem, obsługuje praktycznie wszystkie

Z polecanych D-Link i Netgear , dowolny ADSL2+ wystarczy

Przez USB to raczej żaden router się nie podłącza chyba że drukarki albo dyski zewnętrzne do routera

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

na usb podłączysz modem jakiś ino

za 70 może kupisz modemik chhyba

Ja na twoim miejscu bym zainwestował 150 + i kupił porządny ruter

Opublikowano

Dobre routery to TP-LINK, Netgear, Linksys. D-Link'i sa awaryjne (moj DI-524 raz na jakis czas przestaje w ogole dzialac, pomaga tylko terapia wstrzasowa).

Mozesz popytac dostawczy czy moze cos zaproponowac, jak poda model to mozesz zlanezc taki na allegro i kupic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...