Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT]Zwiekszenie slotow za free (bug)

Czy ta informacja byla pomocna ?  

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy moja informacja byla pomocna ?

• Tak
      5
    • Nie
      3
    • Od dawna o tym wiedzialem -.-
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie wiem czy to prawidłowy dział , jeśli nie to proszę o przeniesienie.

Otóż znalazłem coś takiego co nazwałbym "bugiem"

Bawiąc się pluginami wgrałem plugin SimpleReserve , następnie dodałem do permissions zwykłego gracza następująca notkę:

- simplereserve.enter.full

Po paru minutach zauważyłem ze na serwerze jest masa osób wpisałem /list i wyskoczyło mi - 34/25 graczy na serwerze .

Dopiero po dokładnym przejrzeniu wszystkich plików , doszedłem do tego jakiemu plikowi zawdzięczam ten cod

:D

Zeby nie było ! Nie zeruje tym sposobem na hostingach serwerowych , lecz jeśli jest taki bug i nikt nie ma zamiaru go naprawić to można skorzystać

:)

Mam obecnie serwer 25 slotowy i najwyższa liczba graczy która była na serwerze to 68 osób

:) i do tego bez lagow ,

przy okazji polecę hosting pukawka na którym to właśnie mam serwer .

Pozdrawiam i proszę o opinie

:)

Sieć serwerów CS 1.6

logo.png

Zapraszamy ;)

Opublikowano

Moze i tak było lecz u mnie tak nie ma . Nikogo nie wywala , po prostu gdy serwer jest full plugin pozwala graczowi wejść na serwer :D

Sieć serwerów CS 1.6

logo.png

Zapraszamy ;)

Opublikowano

Tylko, że to nie minus hostingu, tylko Twój, ponieważ hosting przeważnie dopasowywuje ilość slotów do RAM-u. Jeśli wejdzie bardzo dużo graczy to serwer zacznie wariować i nie wiadomo co może się stać...

Opublikowano

Do kolegi powyżej :

Jak w temacie opisałem , nie było takich problemów. Logiczne chyba ze jak ktoś postawi sobie serwer na hoście crsv. 10slotowy i wbije mu 30 osób to bezie lipa :D

Ja wybrałem dobry hosting i czerpie korzyści z pingu 12ms i 40/25 graczy dziennie :D

Sieć serwerów CS 1.6

logo.png

Zapraszamy ;)

Opublikowano

Jeśli serwer ogarnia to OK, ale ktoś może być złośliwy i zrobi 30 kont na 3 kompach. :D Lagi to w takim przypadku zapewne jest mały problem. Mogą wystąpić cofki, utraty ekwipunku itd. Ja to bym nigdy nie zaryzykował(odechciewa mi się wgrywania mapy 2GB z netem 1mb), ale ogólnie pomysł bardzo dobry.

Opublikowano

Na pukawka gratuluję dobry host lecz drogi. A co do plugina przypadkiem się też z takim czymś spotkałem i spadłem z krzesła. Wątpię żeby nikt tym się nie zają, a poza tym to nie wygląda po minecraftowsku liczba ludzi większa od liczby slotów co z tym światem się robi.

Opublikowano

Bug jest przydatny tylko wtedy, gdy nie masz ograniczeń RAM-u, tylko slotów. Jak masz RAM za mały (a na gracza wynosi 64 MB) to bez sensu, wszystko się tnie. Nie polecam, ale dam lajka za ładnie napisany temat.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...