Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przyśpieszyć kompa?

J.R.R.TOLKIEN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam takie pytanie. Czy da się przyśpieszyć działanie komputera? Mam dysk twardy przenośny 1TB(1000GB) i czy dało by go radę podłączyć tak aby to był 3 dysk twardy? I może wtedy by mi super komputer działał.

Gość TheDead4Fun
Opublikowano

Po pierwsze zależy jaki to dysk. Jeśli to dysk ATA, a masz wolne złącze na płycie głównej lub SATA, które też masz to tak. Jeszcze jest jeden problem. Czy to dysk 2,5cala czy 3,5. Jeśli 3,5 to nie ma problemu. Gorzej jeśli jest to dysk 2,5 cala. Ten dysk musisz umiejscowić tak aby się nie ruszał.

Opublikowano

Co ma ruszanie się dysku do prędkości, nic.

Rozmiar też nie ma nic do tego bo zamontuje każdy rozmiar dysku w obudowie bez żadnych problemów

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Zapomniałem dodać że to dysk przenośny WD. Albo inaczej można przyśpieszyć komputer? Chodzi mi że jak gram w grę to myszka bardzo powoli się porusza i są lagi. A nigdy ich nie miałem.

Opublikowano

Poczytaj coś o Macierzach dyskowych ale wtedy musisz mieć dwa oddzielne dyski... Ale po dobrej konfiguracji będzie rakieta

LUB

KUP dysk SSD jest on bez klasycznego tależ jedyna wada to mała pojemność bo ta technologia dopiero rusza i dość wysoka cena jak na pojemności oferowane przez producentów :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...