Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zaczynać znowu na PL?

Z44

Rekomendowane odpowiedzi

Budowniczy
Opublikowano

Witam wszystkich. Nabrałem chęci na grę na globalu ale nie chce na zagranicznych. I oto właśnie pytanie moje: czy opłaca się zaczynać grać na PL s26 ???

Jak tak sobie raz myśle to mnie tak ciągnie.

Jak sobie drugi raz pomyśle to bez włożenia realniej kasy długo nie pociągnę. A potem znowu sprawa z zarabianiem... :D

Jak myślicie zaczynać znowu grać czy sobie odpuścić?

Opublikowano

Szkoda, że nie pomyślałeś o tym de facto miesiąc wcześniej. Od grudnia na polskich serwerach miały miejsce różne atrakcje, np. ponad miesięczna tombola lub świąteczne eventy typu drop szkatułek blasku. Gdybyś sprzedał je np. teraz, po zakończeniu tych wydarzeń, z pewnością zarobiłbyś i to sporo, bo ceny niewątpliwie idą w górę.

Jak chcesz to zaczynaj. Masz ochotę grać to nie widzę przeciwwskazań. Pamiętaj, że gra ma sprawiać Tobie przyjemność, a nie zmuszać do wyrzeczeń ;)

Weteran
Opublikowano

PL nie polecam..chyba, że lubisz monotonne wbijanie doświadczenia i zarabianie kasy (Niektórzy to lubią).

Jednak jak cię ciągnie to próbuj, chociaż polecał bym inny serwer niż ten nowy, mało na nim przedmiotów(+9 itp)

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Na nowym serwerze Solar opłaca się grać, nie ma tam na razie zbyt dużo wysokich poziomów, i tanie eq. Ale może Ci się to szybko z nudzić, jeśli nie umiesz grać.

Opublikowano

Jasne ze tak:

1. Duzo osob, handel przedmiotami jak i kupno jest bardzo latwo dostepne, nie ma problemow z kupieniem eq ;]

2. ZNOWU :)) pt na dzikusach polanka, pt na bo , mozna poexpic w pt.

3. Duzo osob pomaga na boja

I jest jeszcze tysiac plusow, graj bo warto ;]

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

Graj znajdziesz sobie "znajomych" z którymi będziesz kosił dłuższy czas, potem gildia, wypady na dt a kasa będzie krążyła ;]

EXPmIpC.gif

Opublikowano

dużo ludzi gra, dużo zabawy.

o kase się nie martw, wystarczy dropek i po sprawie, jakieś wypady do DT po kamole/ulepszanie i kasa leci.

nie ma problemów ze znalezieniem eq, full sklepów.

minusem jest spotykanie prawie na każdym kroku botów.

Opublikowano

Też mnie właśnie powoli zaczyna korcić na PL'a i się zastanawiam :) Zobaczę ,może też zagram ?

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

PL ścierwo, zbijanie kasy, naciąganie moim zdaniem nie pyli się.

Polecam zagraniczne tam gdzie możesz coś zdziałać i pokazać kim jesteś a zawsze ktoś się znajdzie do wspólnej gry :)

US,SG,COM,KR <------ Graj Tutaj i pokaż kim jesteś :)

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano

Polecam zagraniczne tam gdzie możesz coś zdziałać i pokazać kim jesteś a zawsze ktoś się znajdzie do wspólnej gry

Tu się z Tobą nie zgodzę. To na Metin2 PL możesz coś osiągnąć, powiedz ilu ludzi zna FuBu, SirMamutPol, a ilu zna JoaoLuis'a - gracza metin2.us który jest 1 w rankingu największych lvl ?

Graj na naszym, Polskim serwerze bo to tu jest satysfakcja z gry i z kolejnego, wbitego poziomu.

Opublikowano

@UP czy w tej grze chodzi o sławe? Stanowczo nie!! Jemu chodzi o to że nie opłaca sie grać na PL bo to tylko zbijanie kasy z graczy , uważam też tak jak Luk że warto grać na serwerach typu co.kr , sg us dlaczego ludzie tam są mili (nie znaczy to że na pl takich nie ma , ale jest ich mało) lepsze zabezpieczenia i nie mają że tak powiem tych graczy w dupie

@Tak wg. gdzie luk grasz? :D

Opublikowano

Tak, to jest dobra okazja aby wbić na metin'a s26 choć by dlatego że nie ma aż takich dużych cen jak na innych serwerach, nie ma aż tak dużo botów ale jakaś tam grupa jest ;) więc polecam s 26 w 100%.

Opublikowano

hmm... da się ale wiesz znajc PL to i drogo i full is. ciezko ci bedzie trzymac jakis poziom;] w sumie wbic 75lv to jakies 100zl wlasnego wkladu i troche czasu choć wiesz na Twoim miejscu wziol bym kogos np 2 znajomych którzy będą z TB expili. ale musisszz sie zastanowic co chcesz najpierw. jak skille wklad w yangi i is w lv to tylko w czas i troche is a wszystko na raz troche cię wyniesie;]

Opublikowano

Jak nie masz zbyt wiele czasu,kasy na IS ,ewentualnie allegro to nie zaczynaj.mnie totalnie nie kreci global,za dużo się działo w negatywnym znaczeniu w porównaniu do początków metina Pl.

Opublikowano

Nie graj na PL... Mało atrakcji takich jak eventy ... Tylko w świeta lol .... W ogóle team pl'a do kitu i kompletnie nie ogarnięty (koledze dali perma 2 tyg temu za to że kupił zbroję +9 od kolesia który ją ukradł... pytał sie ile gm ma lat powiedzial mu że ma 20 i jest po zawodówce ...) Do cen ja akurat nic nie mam bo widze ich zalety. A atmosfera pl'a jest dobijająca typu "won,wypierd@l@j mój spot" + dzieci neo ksujące gdzie sie da.... A no i oczywiście naciąganie teamu na wydawanie $$ na SM bez których w dalszej karierze nie pociągniesz. Wiem że napisałeś że nie chcesz zagranicznych ale i tak Ci polecam grać na US :) Miła atmosfera, częste eventy, można handlowac itemami z IS :)

Opublikowano

Jeżeli masz wybrać serwer na Metin2 PL to albo Monastyr albo Solar.

Na Monastyrze sam widzisz jakie ceny i byś musiał użyć allegro - dodatkowo mało graczy.

Na Solarze dużo graczy, małe ceny, lecz wiele noobów i botów.

Jeżeli jednak chcesz zagrać na zagranicznym globalu to wybierz US lub SG!

Prawie takie same, lecz mogę polecić SG - booya!

@UP: Jest pełno botów, więc się nie udzielaj... Tombola była na każdym serwerze. -.-

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Up pełno? Ja od pół roku ani jednego spambota w mieście nie widziałem a kiedyś wystarczyło coś napisać na czacie i od razu 4 ci pisały na szept mimo iż się nie było w mieście. W M2 po kilkadziesiąt botów latało, a teraz rzadko się je w ogóle widzi. Różnica jest zdecydowana.

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...