Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Quest Writter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko jak dodać w programie do tworzenia questow citizens nastepnego questa? jak juz stworzyłem jednego questa klikam ten plusik zeby dodac kolejnego wiec wypelniam to wszystko i wszystkie questy maja takie same dane czyli moge stworzyc max 1 ;o wiec o co tu chodzi ? mam wklejac do folderu Citizens 10 plikow tekstowych czy jak ? ;x

Opublikowano

Przestań ! Myslisz ze to zabawne? ... Zapytałem o Quest Writer nie o citizens Wiec BLAGAM NIE SPAMUJ !!! A tak do tematu... Mógłby ktos sprawdzić czemu to nie działa ? Robilem to w QW :

Poczatek:

texts:

description: "Wreszcie się obudziles. Znalazlem cię na tym statku na morzu, nieprzytomnego prawdopodobnie straciles pamiec przyplynalem statkiem do mojej wioski ludzie z wioski ci pomogli opatrzyli twoje rany. Reszte wytlumaczy Ci Dankan od którego dostaleś list idz do niego i zanies mu 5 ryb prosil mnie o nie, idz juz ! "

completion: "Oh przyniosles mi ryby ! Dziekuje Ci przy okazji wytlumacze Ci co masz tak naprawde robic. Wioska daje ci 2 opcje albo zostajesz w wiosce wybudujesz swoj domek i bedziesz dzialac dla dobra miasta lub wyruszysz w dzicz i zalozysz wlasna osade. Ktora opcje wybierzesz to zalezy od ciebie. Zeby zalozyc osade musisz napisac list do Valaai'ego wiecej na ten temat w Ratuszu. Teraz idz do Drwala daj mu drewno i on Ci da nastepne zadania"

acceptance: "Zadanie Aktywne"

repeats: 0

objectives:

'0':

'0':

type: delivery

materialid: 17

amount: 5

npcdestination: 5

optional: False

finishhere: True

rewards:

'0':

type: item

id: 17

amount: 6

take: True

'1':

id: 346

amount: 1

Drwal:

texts:

description: "Ahh przyslal cie Dankan? to dobry czlowiek...Daj mi to drewno i do roboty ! Musisz zrobic sobie podstawowe wyposazenie? Nazbieraj 10 drewna i przyjdz do mnie?"

completion: "Dobrze sie spisales.Teraz ruszaj do kowala z pewnoscia sie ciebie spodziewa !"

objectives:

'0':

'0':

type: collect

materialid: 17

amount: 10

rewards:

'0':

id: 274

amount: 2

"Misja od Kowala":

texts:

description: "Witaj Nowicjuszu! Zapewne chcialbys zrobic podstawowy ekwipunek? Przynies mi 64 sztuk kamienia a ja cie odpowiednio wynagrodze"

completion: "Dziekuje ci za ten kamien z pewnoscia mi sie przyda. Teraz opowiem ci troche o miescie w miescie mamy lekarza gdybys doznal ran, Kowala ktory moze naprawic twoj ekwipunek za odpowiednia ilosc pieniedzy mozesz skorzystac z uslug magow. Dziekuje Ci teraz musisz isc do ratusza i zdecydowac czy osiedlisz sie w miescie lub zalozysz osade . Nastepne zadanie otrzymasz od Miastowych lekarzy. Jezeli znajdziesz czas idz do nich napewno cie wynagrodza. Milego dnia !"

objectives:

'0':

'0':

materialid: 4

amount: 64

rewards:

'0':

type: money

money: 1000

Lekarz:

texts:

description: "Witaj! Czy moglbym cie prosic o przysluge? Przynies mi 10 nici ktore mozesz zdobyc zabijajac pajaki potrzebne mi nici na bandaze odpowiednio cie za to wynagrodze"

completion: "Dziekuje za nici! Pomogles wielu chorym! "

objectives:

'0':

'0':

materialid: 287

amount: 10

rewards:

'0':

id: 267

amount: 1

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

W pluginie citizens masz dokument quest otwierasz go za pomocą notpad++ i wklejasz questa (zawartość tego dokumentu z nazwą zadania który stowrzyłeś kopiuj wklej :P) a gdy chcesz drugiego to dajesz enter i wklejasz drugiego 9dokument quest) po czym zapisz i odpalasz serwer potem wchodzisz do gry tworzysz npc /npc create [nazwa] a potem piszesz /toggle quester a potem /quester assign [nazwa questa] musi być dokładna ! A co do nie możliwości tworzenia to klikasz file new ten zielony plus i nazwa zadania po czym enter i wypełniasz gdy skończysz dajesz zapisz i gotowe otwierasz ten plik notpadem wchodzisz w folder plugins citizens i quest otwierasz notpadem dalej tak jak pisałem up.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...