Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zabezpieczenie przed gownem co rozpakowuje klienty

alchemik1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oto moj tut ktory pokaze jak zabezpieczyc klienta przed tym co dal krzywy_ na mpc.

Sciagamy molebox (szukajcie google.pl)

Wypakowujemy molebox i pakujemy binke pliki jakies np. folder lib i miles .

Gdy spakujemy to moleboxem zrobi sie aplikacja i ta aplikacje kopiujemy do metka i zmieniamy ja na metin2client.bin i od teraz te gowno waszego klienta nie ruszy .

100% dziala testowane na bince 2011

@@mody zdejmijcie mi %

ban.gif

Opublikowano

Co mnie to obchodzi molebox ma unpackera ale nie latwo go znalesc i przez molebox nie zadziala ten jebany unpaker bo adresy sie nie zgadzaja :)

ban.gif

Opublikowano

lol nie trzeba żadnego unpackera wystarczy ollydbg plugin i skrypt a i lepiej wywal tego linka z moleboxem bo dostaniesz % za warez

64562221938.png

Opublikowano

O ją pierdziele już gorszego poradnika nie wiedziałem. Wogle wiesz jak to działa? To odpakowuje pliki bezpośrednio z clienta i aby to zablokować w 100 % piszcie do realfreaka lub do cranka program typu ollybdg i inne gowna nikc nie dadza

QmxvbmR5blhfX19ldW5lX19fNTI0X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzhfX19ub25lX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

xiao sam jestes opozniony .

@alchemik jeszcze dif dochodzi do tego:

This difference file is created by IDA DIF-File Generator
binary
0008F847: 0F 90
0008F848: 84 90
0008F849: BB 90
0008F84A: 00 90
0008F84B: 00 90
0008F84C: 00 90

11-37.59.93.25.png
Opublikowano

False

Daj jakis plik to zara rozpakuje

Boze co za typ nawet nie wiesz a piszesz

@Edit

http://www.elitepvpers.com/forum/metin2-pserver-guides-strategies/1637128-release-fix-fox-extractor-every-client.html

H3h3h3

Opublikowano

Znaczy molebox sam w sobie nie jest zły mam patent do zabezpieczenia plików root + pong + locale ale potrzebny jest jeszcze 1 program

i wątpię że przeciętny zjadacz chleba poradzi sobie z tym.

64562221938.png

Opublikowano

Nie pakujcie libów, które są w folderze z grą. (Nie chodzi mi o folder lib)

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Kurde, Deco żyje i mnie ubiegł.

Mam to w clientcie od 2 tygodni i chciałem dzisiaj to wrzucić, ale nie zdążyłem.

Łap tego laika.

PS. To działa, bo poprosiłem jednego "pro elo" kolesia, aby rozpakował mi clienta. Głowił się 2 godziny i nie rozpakował. =]

Opublikowano

co to ma być ? przecież molebox ci spakuje pliki ale co to ma do rzeczy skoro można spokojnie je wypakować dalej tak samo jak przed spakowaniem. tut nic nie wnosi. wypakowywałem tym sposobem pliki z lomaxa spakowane moleboxem jakoś sie da

Opublikowano

co to ma być ? przecież molebox ci spakuje pliki ale co to ma do rzeczy skoro można spokojnie je wypakować dalej tak samo jak przed spakowaniem. tut nic nie wnosi. wypakowywałem tym sposobem pliki z lomaxa spakowane moleboxem jakoś sie da

Przecież to jest dziecko.. Nazywające się AnonimowyTeam i wrzucił klienta XenoX oraz Balmora. He..

50596142255057180250.png

Opublikowano

@2x up

Dziecko to jest z ciebie do szkoły idź jak nicków nie potrafisz rozróżniać :)

@kamer

i ? chwalisz sie czy zalisz? twoj mod to shit ktory tylko niszczy serwery a to ze jestes programista to 2 sprawa

@topic

Mi to jakos dziala :) to ze sie da to rozpakowac to wyzsza szkola jazdy , a

modzi tylko warnuja za swoja glupote bo nawet nie potrafia czytac usunietych postow ^ ^

ban.gif

Opublikowano

Przecież to jest dziecko.. Nazywające się AnonimowyTeam i wrzucił klienta XenoX oraz Balmora. He..

To jest jeden i ten sam użytkownik False, Alchemik i Anonimowy jakiś tam ktoś

@up

slepy? to nie on

@2x up

Dziecko to jest z ciebie do szkoły idź jak nicków nie potrafisz rozróżniać :)

@kamer

i ? chwalisz sie czy zalisz? twoj mod to shit ktory tylko niszczy serwery a to ze jestes programista to 2 sprawa

@topic

Mi to jakos dziala :) to ze sie da to rozpakowac to wyzsza szkola jazdy , a

modzi tylko warnuja za swoja glupote bo nawet nie potrafia czytac usunietych postow ^ ^

Po co wchodzisz na swoje konta i piszesz w swoich tematach?

Łatwo rozpakować 12min google. ;p

logoopm.png

Opublikowano

Łatwo rozpakować 12min google. ;p

Ta rozpakować mozna ale jesli spakujesz moleboxem lub innym gównem do .exe/.bin to i tak mozna odczytać przez ten program wiec to nie jest zabezpieczenie =)

• 6 lat później...
  • Aive zmienił(a) tytuł na Zabezpieczenie przed gownem co rozpakowuje klienty
Opublikowano
Dnia 6.10.2018 o 23:24, Vaxu napisał:

dobry poradnik

Dobry to był 6 lat temu, za czasów xenoxa, który jak dobrze pamiętam jako pierwszy w Polsce tego używał. Oczywiście do czasu bo po tygodniu już unpacker był, a z racji że mamy 2018, czyli 4 lata po wycieku src to większością bardziej zaawansowanych unpackerów złamiesz to "zabezpieczenie", dodatkową wadą jest że po spakowaniu plików moleboxem antywirusy sypią komunikatami. Nie polecam Ci tego używać :D

#odkop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...