Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Działanie modu buildcraft na serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem a mianowicie znalazłem na jakimś forum plik serwerowy craftbukkit-1.0.1-R1_r2 z modem BuildCraft i kiedy go testowałem bez żadnych pluginów wszystko działało a dokładniej automatyczna kopalnia. Teraz kiedy mam wgrane trochę pluginów coś mi się zepsuło i jak chce użyć ślinika żeby odpalić kopalnie wyskakuje mi taki komunikat : http://www.picshot.pl/pfiles/56308/mcu.jpg

Opublikowano

Nie mam Cuboida założonego na mapce jest to serwer tylko dla znajomych żeby się pobawić tym modami. Próbowałem zrobić na Cuboidzie i zrobiłem tak jak powiedziałeś lecz nic nie pomogło :(

Opublikowano

Być może to jeden z pluginów zabrania działania moda. Spróbuj od nowa wgrywać wszystkie pluginy, a gdy znajdziesz ten, który jest winny tego stanu rzeczy, to po prostu zamień go na inny.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

Hmmm, Zmieniałem pluginy tak jak pisaliście wszystko działało, aż do czasu ponownego uruchomienia serwera lecz teraz zamiast błędu wyskakującego na chacie nie buduje się wcale konstrukcja tego "żurawia". Z resztą na czystym Bukkicie też to nie chce działać teraz mimo że wszystko było ok. Nie mam to tego już sił ;/

Opublikowano

Problem rozwiązany. Moda blokwał plugin Cauth i NoCheats. Niestety Cauth nie mogę się pozbyć z serwera zbyt ważny jest. Może mi ktoś powiedzieć czym mogę go zastąpić ???

Da rady jakoś go edytować żeby BuildCraft działał??

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

poporek, poprostu załóż byle jaki cub i dodaj buildcraft do niego i sprawdz czy działa quarry bez cuba,

jak doadc?

proste

/rg addmember [idcuba] [buildcraft] (buildcraft musi być w [])

@edit jak zrobisz cub np 1x1 i dodasz tam buildcraft to działą nawet poza cubem, w taki sam sposób można dodać forestry redpower2 i inne mody

SFgame: http://bit.ly/18bwnPN

Zapraszam do grania ze mna ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...