Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Procesory AMD & Intel

GameOverMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Interesuje czyje procesory są lepsze AMD czy Intel? Która z tych firm jest bardziej do przodu i posiada najlepszy procesor? Chce poznać wasze opinie na ten temat. Czy częstotliwość jest najważniejsza w procesorze? Od czego ona zależy?

obraz24.png

Opublikowano

Na razie Intel w procesorach przewodzi. AMD wygrywa tylko na procesorach APU, gdzie intel dostaje takie baty, że szok.

Opublikowano

Według mnie w mocy procesory Intela są bardziej do przodu przez to że tworzą tzw. Inteligentne procesory które podczas maksymalnego wykorzystania same się troszke podkręcają, z oznaczeniami

i3 = 1 Generacja, potężna to nie jest, ale przeciętnej osobie, bądź graczowi napewno wystarczy do mniej wymagających gier

i5 = 2 Generacja, nieco lepsza, często posiada większą moc dodatkową do dyspozycji, dosyć dobra zwykła (często posiada 2 lub 3 rdzenie)

i7 = 3 Generacja, najlepsza generacja, posiada duże zasoby mocy dodatkowej, duże ilości GHz ( są to procesory z 3 lub 4 rdzeniami)

I prosze nie bić jak coś się nie zgadza, ja tak jestem poinformowany nt. procesorów więc jeśli mówie głupoty nieziemskie, bądź herezje, popraw a nie pisz: "Wtf omajgot co to za pokemoniasta rada"

Kochanie wróciłem :yay: 
Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

up@

Wtf omajgot co to za pokemoniasta rada . i7 to 2 generacja i3 to też 2 generacja , i5 procesory 4 rdzeniowe , i7 4 i 6 rdzeniowe .

Zależy jaka kategoria cenowa bo w komputerze np za 1500zł intela się nie wstawi bo będzie mało wydajny .

Ale w komputerze powyżej 2300zł to już tylko intel jest sensownym wyborem .

Intel ma wydajniejsze procesory .

1358177528-U70874.png

Opublikowano

Splinter jak się nie znasz to nie mów nic :).

Core i5 2-3 rdzenie? buahahaha. On ma 4 rdzenie.

Wydajność zależy wg. mnie głownie od rewizji. Raz może wyjść bdb procesor z np rewizji B3-C0, a może wyjść słaby w rewizji B3-C1

Opublikowano

AMD to istny buldożer dla intela!

b.png

Ale tak właściwie to w tej chwili najnowesze aemdeki i intele są równe sobie. No, nie powiem bo intel i7 nie równa sie np. AMD Opetronowi 16 rdzeniowemu, ale to tylko mała przewaga ;)

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...