Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowe prawo jazdy(11.02.2012)

xXAsparteXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry.

Zapewne wszyscy zdający w pierwszej połowie roku prawo jazdy zapamiętają tę datę, bo wtedy wchodzą nowe przepisy odnośnie otrzymania wymarzonego dokumentu. Szukając o tym informacji na google na każdej stronie jest coś innego. Czy wie ktoś jak to dokładnie będzie z nowymi zasadami i od kiedy będzie obowiązywał 2letni okres próbny z zielonym listkiem(na pewnej stronie znalazłem, że okres próbny wchodzi dopiero od 1 stycznia 2013, czyli zdających w tym roku by to nie objęło.

Pozdrawiam, Ł.

Opublikowano

Na pewno będzie pula pytań około 3 tys, a 18 zadań do odpowiedzi w tym będziesz miał kilka sec na odpowiedz, co jest bardzo dobre, bo nie ma czasu na zastanowienie się w świecie realnym. Nie będziesz mógł cofnąć się do poprzedniego pytania.

Ja zdawałem w tamtym roku, ogólnie teorie za 1 razem, praktyka za 2 razem przez mój błąd :)

Opublikowano

Z jazdą nie będzie problemu ( od 12 roku życia się jeździło samochodami ) najgorzej z tymi odpowiedzami co czas się ma kilka sek.

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

Opublikowano

Co do okresu próbnego to norma, po uzyskaniu prawa jazdy, początkującykierowcawejdzie w okres próbny, a przed upływem 7 miesięcy powinien odbyć praktyczne szkolenie w zakresie zagrożeń w ruchu drogowym oraz kurs dokształcający w zakresie bezpieczeństwa ruchu drogowego. Powinien też używać oznakowanego pojazdu np. zielony listek. W ciągu dwóch pierwszych lat kierowca będzie poddany szczególnemu nadzorowi. Po popełnieniu w tym okresie pierwszego wykroczenia przeciwko bezpieczeństwu w ruchu drogowym, będzie wysyłany list ostrzegawczy. Okres próbny będzie przedłużony po popełnieniu dwóch takich wykroczeń, a kierowca będzie wysyłany na kurs reedukacyjny, jeżeli popełnił dwa wykroczenia przeciwko bezpieczeństwu. Prawo jazdy będzie cofnięte po popełnieniu trzech wykroczeń.

Opublikowano

Co kur wa ???

po uzyskaniu prawa jazdy, początkujący kierowca wejdzie w okres próbny, a przed upływem 7 miesięcy powinien odbyć praktyczne szkolenie w zakresie zagrożeń w ruchu drogowym oraz kurs dokształcający w zakresie bezpieczeństwa ruchu drogowego

Gdy zdobędę prawko to mam jeszcze na jakieś szkolenie praktyczne które trwa 7 miesięcy ??/ o japierdole!

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

Opublikowano

xXAsparteXx

Prawdopodobnie ma być to już w tym roku dokładnie w lutym tak słyszałem, ale Ministerstwo transportu jak na razie nie potwierdziło tych informacji

WodnyGłaz :

Praktyczne szkolenia w zakresie zagrożeń mają być przeprowadzane między 5 a 7 miesiącem od dnia uzyskania prawa jazdy i będą trwały około 1,5 godziny do tego kurs dokształcający ma obejmować około 4 godzin zajęć.

Po prostu jest koniec cackania, koniec tępych kierowców co utrudniają ruch i bezpieczeństwo w ruchu drogowym..

Ministerstwo transportu jak na razie nie potwierdziło tych informacji

Opublikowano

Tylko oczywiście mało kto wspomina, że te szkolenie między 5 a 7 miesiącem jest odpłatne tak jak te 4 godziny kursu. Anyway, ja jestem zdania, że kto ma zdać ten zda i na nowych zasadach.

Opublikowano

Ta rocznik 94 i 95 może odetchną z ulgą (tzn. ja bo jestem ze stycznia, a można robić 3 miechy przed 18 ;)).

Dopiero od 2013 będą nowe zasady hahahah :D

Opublikowano

94 i 95, ja 96. :(

To za rok.

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

Co do tego przełożenia to jeszcze nie jest to wprowadzone, bo dopiero jutro będą nad tym w sejmie głosować, ale skoro pomysłodawca oryginału wnosi poprawki to raczej wejdą one w życie(na co liczę).

Opublikowano

Ja zdawałem w Polsce prawko kilka lat wstecz ,jak dla mnie to żenada jacyś idioci wymyślają coraz to gorsze przepisy , choć teraz mnie to "wali" . Moim zdaniem ten okres próbny i tak nic nie da , kobiety jak dobrze każdy wie nie umieją jeździć :P , zdecydowana większość kobiet :D także czy to będzie 2 lata czy też 5 GÓWNO to da , za przeproszeniem.

Tyle powiem , bo mnie boli :D ... (btw.CYGAN)

oficjalnelogo.png

Opublikowano

UP, nie pierdol , moja mama dobrze jeździ ;) i nie małymi wozami tylko combi ;)

narutotagkopia.jpg

Opublikowano

Zmiany przesuneli do11.02.2013 , na wp i innych tego typu stronach to pisze :)

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...