Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Medy ruskie czy amerykańskie

Rambots

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie chciałbym porady jakie medy i chcę abyście wzięli pod uwagę utrzymanie czołgu czy da rade dojść do 8tieru

1324978961-U410534.png

Doradca w grze World of Tanks

Opublikowano

Stawiam na amerykańskie, ponieważ często odbijają moje pociski kalibru 88 mm co u ruskich rzadko się zdarza. xD

Jednak sugerowałbym niemieckie. Świetny pancerz (moja pantera II potrafi odbijać naprawdę mnóstwo), świetne działa (już na panterze jest penetracja 198 mm), celność i nawet przyzwoita prędkość. Nie są może tak zwrotne i małe jak radzieckie czołgi, ale potrafią za to przywalić. ;)

Opublikowano

mam niemieckie HT juz będę KT kupowa ale mam dylemat bo podobno bez premki nie wyrobi.. żeby tak samo nie było z pantherami..

1324978961-U410534.png

Doradca w grze World of Tanks

Opublikowano

ZSRR, genialny t-54 [jego osłabiona wersja type-59], sroga do t-34 masakryczna, t-34-85 naprawdę dobre działa ma w tej kwestii deklasuje VK. Od t-43 zaczyna się mobilność i całkiem niezłe plujki. Fronty ładnie rykoszetują.

@Edit

Tak. t-43 to tier 7'y.

Opublikowano

Czekaj na francuskie. Batignolles-Châtillon 25t‎ jak piszą na forum jest bardzo dobry.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Raczej jest tak, że wszystkie czołgi na danym tierze mają podobne zarobki. Każdy czołg ma specjalny modyfikator do hajsu jeśli się nie mylę, dzięki czemu zarabia mniej więcej tyle samo co inne czołgi na jego poziomie. Dlatego radziłbym się kierować tym jak lubisz grać.

Niemieckie średnie - świetna celność (snajperska wręcz), pancerz raczej największy ze wszystkich medów (w E-50 nie może wejść moja 88 z penetracją trochę ponad 200 mm, podobnie z panterą II etc), genialna penetracja (nie ma żadnego czołgu amerykańskiego czy radzieckiego, który by miał większą penetrację niż pantera), prędkość też nawet dobra (E-50 może mieć silnik 1200 KM), ale zdecydowanie mniejsza zwrotność niż radzieckie czy amerykańskie dlatego do walki w zwarciu mniej się nadają, zdecydowanie największe medy ze wszystkich co ułatwia przeciwnikowi celowanie.

W skrócie czołg wsparcia siedzący trochę z tyłu, który może szybko się przemieszczać (np. do obrony bazy), coś pośredniego między ciężkimi, a średnimi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...