Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Kupiuje nowa karte graficzna do bf3

topolek1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć, zamówiłem dzisiaj kartę graficzna GT 520 2GB żeby grać w bf3, kolega kupił taką samą kartę graficzna, i podobno mu działa, i z tego powodu pisze tu żeby upewnić się czy napewno pójdzie mi ta gra na tej karcie ( ale podobno mu chodzi :D)

Opublikowano

dobrą kartę zamówiłeś ^^ nie mogłeś wcześniej pisać że chcesz kupić grafę napewno coś lepszego byśmy ci doradzili, tak tylko kasę w błoto wywaliłeś.

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano

no to zamawiasz a nie wiesz czy pójdzie? Troche ta karta słaba może pójdzie na low albo średnich.

Opublikowano

Nie wiem co będziecie po tym sądzić, ale do wymagających gier nie kupuje się GeForców typu x20, x30, x40, x50 (w miejsce x wstaw serię), ponieważ te karty nadają się tylko do oglądania filmów, i do niewymagających gier. Co do tematu to może na low ci pójdzie.

Opublikowano

aha, bo ja mowilem o koledze ze podobno sobie kupil ta karte i dzisiaj po szkole poszedlem do niego i mu chodzi pokazal mi poprostu mial karte zintegrowana i kupil te GT 520 noi mu dziala

Opublikowano

ja proponuje najtańszą używaną hd 4850 poszukaj na allegro dosyć tego jest i w miarę tanie sztuki ok 200-300zł.

Opublikowano

Nie wiem co będziecie po tym sądzić, ale do wymagających gier nie kupuje się GeForców typu x20, x30, x40, x50 (w miejsce x wstaw serię), ponieważ te karty nadają się tylko do oglądania filmów, i do niewymagających gier. Co do tematu to może na low ci pójdzie.

Znalazł się "fachowiec" i "znawca". Jak wytłumaczysz, że moja karta Nvidia GTS450 1GB DDR5 radzi sobie na ultra + wszystkie mozliwosci na maxa bez problemów ? Nie zacina nic tylko płynnie chodzi :).

Weź się schowaj z tymi swoimi teoriami spiskowymi.

jqeuR.png

Opublikowano

Znalazł się "fachowiec" i "znawca". Jak wytłumaczysz, że moja karta Nvidia GTS450 1GB DDR5 radzi sobie na ultra + wszystkie mozliwosci na maxa bez problemów ? Nie zacina nic tylko płynnie chodzi :).

Weź się schowaj z tymi swoimi teoriami spiskowymi.

Ja to bardzo prosto wytłumaczę ;x albo grasz na rozdzielczości 640x800 albo kłamiesz. Bo sorry bardzo ale ta twoja karta nie nadaje się na grę przy Ultra opcjach. Dziwnym trafem mój hd 6770 jest co najmniej 2 klasy wyższy od gts'a 450 a grę odpalam High+ parę opcji ultra i mam 40 fps+. Być może masz lepszy procesor ale co z tego jak karta i tak go pewnie ogranicza.

Opublikowano

Ja to bardzo prosto wytłumaczę ;x albo grasz na rozdzielczości 640x800 albo kłamiesz. Bo sorry bardzo ale ta twoja karta nie nadaje się na grę przy Ultra opcjach. Dziwnym trafem mój hd 6770 jest co najmniej 2 klasy wyższy od gts'a 450 a grę odpalam High+ parę opcji ultra i mam 40 fps+. Być może masz lepszy procesor ale co z tego jak karta i tak go pewnie ogranicza.

Sam jestes kitem. Nie gram na niskich rozdziałkach tylko na tych co są pod konkretny monitor. W moim przypadku jest to 1440x900 panoramiczny.

Nadaje się do gry i udowodnie dwoma screenami. Pierwszy z ustawieniami a drugi jak gra wyglada z tymi opcjami. Procesor i5 2.66Ghz podkręcony do 3.00Ghz . Posiada TurboBoost do 3.2Ghz przy wymagających programach/grach.

Screen nr.1 :

3EiAc.jpg

Screen nr.2 :

6UBmc.jpg

Nie mam lagów i nic mi nie ścina ;). Większej rozdziałki nie dam bo będzie NIEWYMIAROWA do ekranu ;).

To, że twój "cudowny" radeon w/g jakiegoś sponsorowanego przez ATI testu wypadł AŻ o 2 klasy lepiej nie oznacza, że jest lepszy. Prawdę poznazs kupując dany podzespół i osobiście testując. Nie kieruj się testami z popularnych portali typu pclab.pl itd. Bo te testy są w dużej mierze sponsorowane przez firmy. Inaczej nie dostaliby tych części do testowania. Jak nie wierzysz to zapraszam do siebie i sam sie przekonasz jak pieknie bez zacięcia i lagów mi chodzi Battlefield 3.

ATI Radeony jeszcze muszą popracować by dorównać osiągom kart z firmy Nvidia ;).

jqeuR.png

Opublikowano

wiesz ten drugi ss mówi mi tyle co prawie nic. Nagraj chociaż filmik to wtedy uwierzę, lecz nie musisz mi niczego udowadniać bo widzę że ci zależy. A jak to mi powiedziałeś mój radeonik mam go i nawet nie mów że gts 450 jest lepszy bo każdy kto się zna chociaż trochę na podzespołach cię zje. GTS450= HD 6650-6750 nie więcej. Być może osiągi osiągasz lepsze bo masz lepszy procesor kto wie... ja proponuje zakończyć ten spam jak chcesz się więcej dowiedzieć to wal śmiało na PW.

#edit: ehem słucham radeony muszą popracować :D? ty chyba sobie żartujesz gtx 560 już się chowa cenowo i wydajnościowo od tańszego hd 6950. + gratuluje doboru pięknych części GTS450 + jakaś tam i5 ;x (bardzo mocno ograniczony procek.)

Opublikowano

9800 GT to dobra karta jak na swój wiek. Kumpel z klatki obok też śmiga na tej karcie na wysokich bez zacinek. Zresztą, sam polecą tą kartę, jeżeli ktoś ma mało kasy a chce dobrą kartę.

Wasyl654.png

2pacr.png

Opublikowano

wiesz ten drugi ss mówi mi tyle co prawie nic. Nagraj chociaż filmik to wtedy uwierzę, lecz nie musisz mi niczego udowadniać bo widzę że ci zależy. A jak to mi powiedziałeś mój radeonik mam go i nawet nie mów że gts 450 jest lepszy bo każdy kto się zna chociaż trochę na podzespołach cię zje. GTS450= HD 6650-6750 nie więcej. Być może osiągi osiągasz lepsze bo masz lepszy procesor kto wie... ja proponuje zakończyć ten spam jak chcesz się więcej dowiedzieć to wal śmiało na PW.

#edit: ehem słucham radeony muszą popracować :D? ty chyba sobie żartujesz gtx 560 już się chowa cenowo i wydajnościowo od tańszego hd 6950. + gratuluje doboru pięknych części GTS450 + jakaś tam i5 ;x (bardzo mocno ograniczony procek.)

Ograniczony ? Szkoda, że nie odczuwam zacinek i lagów na tych ustawieniach z screenów ;). Tak jak mówiłem zapraszam do siebie i sam się przekonasz czy ściemniam. Wyczuwam tu jakąś zazdrość. Dobór sprzętu bardzo dobry i nie narzekam na niego. Przede wszystkim jest energooszczedny :). Niektórzy pro znawcy płaczą jak to dużo prądu im zjadają te "pro elo" zestawy polecane przez takich mastahów jak ty ;).

Ja stawiam na wydajnosc i energooszczednosc. NIe odczuwam potrzeby płacenia bajońskich sum za prąd. GTS450 jest bardzo dobre i świetnie się spisuje :). Po prostu nie możesz pogodzić się z faktami i wierzysz jakimś testom, które pewnie były sponsorowane na warunkach firm co użyczały im te karty graficzne do testów.

NIe zamierzam zmieniać komputera przez najbliższe kilka lat bo jak narazie radzi sobie na ulta bf3 i w innych grach również :).,

Co do jakości zestawów to spójrz na swój ;) sam ograniczasz swoją kartę.

jqeuR.png

• 1 rok później...
Opublikowano

A tak na spokojnie, bez klotni? Musze kupic Radka 6770 czy GTS 450 starczy by grac na medium/high przy rozdzialce 1440x900? Trzeba tez zwrocic uwage na slaby procek AMD Athlon X2 2.4GHz, ktory jednak pozniej bede wymienial. I do procka + jednej z w.w. kart jaki zasilacz polecacie? Tak 50W w rezerwie musi miec bo jak mowie - procek do wymiany. Aktualnie mam 400W tM.

Bej de lej: Przepraszam za refresh.

Pisane z mojego Samsunga Galaxy za pomoca Tapatalk, aj!

Opublikowano

A tak na spokojnie, bez klotni? Musze kupic Radka 6770 czy GTS 450 starczy by grac na medium/high przy rozdzialce 1440x900? Trzeba tez zwrocic uwage na slaby procek AMD Athlon X2 2.4GHz, ktory jednak pozniej bede wymienial. I do procka + jednej z w.w. kart jaki zasilacz polecacie? Tak 50W w rezerwie musi miec bo jak mowie - procek do wymiany. Aktualnie mam 400W tM.

Bej de lej: Przepraszam za refresh.

Pisane z mojego Samsunga Galaxy za pomoca Tapatalk, aj!

Napisz mi na PW/gg podasz budzet i pomoge Ci cos dobrac, zeby nie robic tutaj spamu i nie odkopywac tematu ;)

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...