Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[sprzęt ] pomocy

kutinio121

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzebuje waszej pomocy . a mianowicie chcę zakupić do mojego PC pamięć ram (2-4Gb) i kartę graficzną 1024 mb (1 GB)

ramy to wiem że mam kupić DDR2 ale nie mam pojęcia jaką kupić kartę graficzną mam chyba najstarszą karte graficzną od radeona . i o ile się nie mylę jest ona DDR1 . i pytanie mam takie . Czy mogę do mojej płyty głównej podłączyć karte graficzną DDR2 ?? jeżeli jest inna opcja proszę o podanie jakiejś ceny za kartę 1 GB . (Allegro/ebay/itp) poniżej ss mojej płyty. Z góry dzięki

ghjkl.pngasdasdasdass.png

Amen!

LUBIE mrówki

Opublikowano

Najpierw podaj jaki masz budzet przeznaczony na ram i grafike oraz jaki masz model zasilacza. Podaj tez reszte podzeespolow komputera.

Co do rodzaju pamieci - pamiec karty graficznej jest niezalezna od pamieci RAM na plycie glownej i nie bedzie zadnych konfliktow jak grafike kupic np. z pamieciami DDR3 albo DDR5. Pamiec karty graficznej to najmniej wazny element na ktory powinno sie zwracac uwage. Wiele kart 512MB kilkukrotnie przewyzsza wydajnoscia karty 1GB.

Opublikowano

ramy z tego co widziałem to spokojnie kupie 4 GB za okolo 200-250 zł na kartę graficzną też mniej-więcej tyle chcę wydać . dodaje wszystkie ss z programu CPU-Z

Jeżeli możesz podaj cene za kartę 123pw.png

mój zasilacz to: Tracer 4live 400W AC-230V 4A 50Hz

Amen!

LUBIE mrówki

Opublikowano

4GB DDR2 z taktowaniem 800MHZ kupisz za 150zl z przesylka. Za 250zl mozna kupic Radeona HD4850/70, ale nie mam pewnosci co do tego czy zasilacz uciagnie taki sprzet. Ozywiscie mozesz sprobowac, ale moze stac sie tak ze zasilacz padnie i popali jakies elementy komputera. Przykladowo u mnie Tracer 4life 450W juz pol roku ciagnie grafike radeon HD4870, procesor C2D E7200, plyte glowna gigabyte EP35-DS3L, naped DVD i dysk sata 320GB. Dodatkowo czasami podlaczam drugi dysk. Podczas grania (100% wykorzystania zasobow) nie zauwazylem zadnych problemow.

Opublikowano

ale z tego co sprawdzałem to HD 4850/70 to DDR5 . podejdzie pod moją "starą " płytę główną ?

Amen!

LUBIE mrówki

Opublikowano

Twoja płyta główna obsługuje tylko karty graficzne AGP, te które podałeś są na PCI-e, więc nie będą pasować :)

Ogólnie AGP to już staroć kup se jakąś tanią płytę główną na PCI-E i wtedy myśl o ulepszaniu kompa bo na chwilę obecną nie ma sensu :P

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Dzięki ale że jako na podzespołach się nie znam to podrzuci ktoś link do płyty ?

Amen!

LUBIE mrówki

Opublikowano

w takim razie dzięki za info . ale niestety muszę poczekać z kupnem bo robie prawko i troszkę kasy mi uciekło ... ale macie po "lubię to "

Amen!

LUBIE mrówki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...