Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] unikanie wiadomości od GM'a przy fishing bocie

lukismen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Mam kilka pytań odnośnie wiadomości od GM'a przy używaniu fishing bota. Szukałem na nie odpowiedzi w internecie, na tym forum itp lecz nic nie znalazłem dlatego tez gdyby mój temat juz istniał to nie wynika to z mojego lenistwa. Chciałbym więc zapytać:

1. Czy jak blokuje szept to GM może mi wysłać wiadomość PW?

2. Czy któraś z funkcji fishing bota by erpel 4.2 (GM m1,m2) działa na wiadomości od GMa?

3. Jak się chronić przed GM?

Gram na oficjalnym serwerze metin2.

pozdrawiam i życzę szczęśliwego nowego roku! ;)

Gość HollyWSRH
Opublikowano

1 NIE

2 NIE

3 Musisz łowić tam, gdzie nikt nie chodzi ;]

Opublikowano

1. Nie

2. Nie , ta opcja jedynie wysyła sygnał dźwiękowy że GM jest w pobliżu

3. Wbrew pozorom najlepiej łowić na CH gdzie jest najwięcej ludzi . Najlepiej w jakimś ustronnym miejscu

Opublikowano

HollyWSRH- Własnie w tym problem, że łowić można tylko przy plaży bo jezeli użyje wallhacka i pojde gdzieś daleko na moze to pisze, że nie można łowic w tym miejscu :/ A GM przecież przejdzie tylko całą plaże w zdłuż na ghost modzie no i bd problem.

NaateR

2. Nie , ta opcja jedynie wysyła sygnał dźwiękowy że GM jest w pobliżu

opcja m2 chyba jeszcze dodatkowo wylogowywała

3. Wbrew pozorom najlepiej łowić na CH gdzie jest najwięcej ludzi . Najlepiej w jakimś ustronnym miejscu

Własnie problem w tym, że gram na serwerze orion w królestwie chunjo. Tam praktycznie nikt nie łowi, a ludzi nie jest zbyt dużo :/ Ale będę łowić na zatłoczonym CH.

A tak jeszcze przy okazji zapytam- czy opcje GM m1,m2 w fishing bocie by erpel 4.2 wykrywa tez GMa w postaci zwierzęcia lub w trybie ghost modzie?

Czy jest jakiś hack,skrypt który by właczał dźwięk przy wiadomości od GMa?

pozdrawiam :)

Opublikowano

Najlepiej zostawiać łowienie na noc gdy nie ma GM , bo nawet jesli mu nie odpiszesz na szept to dostajesz bana na stałe . Miałem taką sytuacje tez zablokowałem szept i wgl a potem się odwoływałem i wysłał mi część regulaminu i jest napisane że dla GM-a trzeba odpisywać zawsze bo jesli tego nie zrobisz uznawane jest jako "wspomagacz gry" .

Opublikowano

Może by ktoś zrobił bota który by na zminimalizowanym metinie odpisywał do wszystkich co by napisali na PW.

Coś w stylu "?" czy też "what?". Do tego sygnał dźwiękowy, było by dobrze ;)

Opublikowano

Najlepiej jak by fishbot by erpel stopowal bota gdy podejdzie do niego GM

vvnOp.jpg

Dostałeś bana na ip? Zapraszam:

http://www.mpcforum.pl/topic/528907-tutcyberghost-ukrycie-ip-komputera/

Opublikowano

buła- ale jeśli dobrze rozumuje to skoro GM nie może szeptac do nas to bedzie musiał podejść. A wtedy przecież FB go wykryje i nas wyloguje. Lecz dziwi mnie, że GejMaster nie może szeptać do zwykłego gracza gdy ten zablokuje szept ^_^

Najlepiej jak by fishbot by erpel stopowal bota gdy podejdzie do niego GM

Ten fishing bot wstrzymuje prace a nawet wylogowuje gracza w zależności od wybranej funkcji (m1,m2).

A może ktoś z użytkowników mpcforum umiałby napisać program, który by włączał dźwięk (alarm) po otrzymaniu wiadomości od kogokolwiek. Było by to bardzo dobrym rozwiązaniem dla uzywania FB. Można by wtedy zrobić (ja tak robie), że instalujemy metina na czystko, kopiujemy go ponownie do folderu gdzie jest zainstalowany lub gdzies indziej i na jednym z nich instalujemy kamer moda a drugi zostawiamy czysty. Nastepnie na tym z kamerem blokujemy logi i Hs bypassem. Potem robimy konto 30 lev i fb puszczamy z kamera i minimalizujemy a na czystym gramy główna postacią. I jakby był ten program który włącza dzwiek przy wiadomości to byśmy wiedzieli, że ktoś napisał. Wtedy tylko klikamy alt+tab i szybko odpisujemy ;)

Opublikowano

nie gram na PL ale na Twoim miejscu poszukal bym jakiegos fajnego spam bota tylko wiesz musial bys mu wpisac wszystkie mozliwe opcje tzn co moze mowic GM itp. albo co ma odpowiadac

Opublikowano

@up GM zazwyczaj pisze "jak rybki" czyli odpowiedź by musiała być dobrze , super , świetnie etc.

Opublikowano

W sumie można by lecz potem problem co dalej jeżeli GM bd chciał kontynuować dialog. Nie mówie oczywiście o długiej rozmowie lecz jak jeszcze o cos spyta:/ Przydało by się to zrobić na zasadzie, że bot odpisze ,,witam. Przepraszam/sory lecz właśnie miałem schodzić" lub cos w tym stylu a następnie by nas wylogował z gry. Wtedy było by to praktyczne i moźna by ładnie na tym zarabiać. Zostawić na noc laptopa by nie hałasował ani nie zżerał dużo prądu i do dzieła :) Robić tak co noc zmieniając miejsce połowu, a gdyby ewentualnie ktoś napisał to by wylogowało. Można by tez zmieniać teksty które bot pisałby aby sie nie powielały :)

Opublikowano

To potrafił by ktoś napisać taki zwykły hack który by włączał alarm przy wiadomości od GM? Lub przerobić jakiegoś spam bota by szybko cos odpisał GM'owi a potem nas wylogował? Niestety nie potrafie pisać takich programów lecz jak coś to mogę pomóc w czymkolwiek jeżeli dam rade (np dobrać dźwięk, zrobić tło, ikone itp) :)

btw

jak widze idiotów co przed głownym wejściem do miasta w m1 używają botów i damage hacków to się nie dziwię, że GM kontroluje potem....

EDIT:

Uwaga! Dziś zobaczyłem nowy sposób GMa. A więc podszedłem do kompa zobaczyć czy łowi i miałem takie szczęście, że akurat w tym momencie zaczeły atakowac mnie trzy białe tygrysy. Niestety bota puszczałem na laptopie to zanim na touchpadzie włączyłem ekwipunek, założyłem broń i się spociłem to tygrysy mnie zdążył zabić (lecz na moje szczęście zacząłem się ruszać i wypiłem dwa poty). Po 8 sekundach dałem normalnego respa w tym samym miejscu, odwracam się a tygrysów nie ma... Podbiegam więc w tamto miejsce i po dwóch krokach moja postać biegła w miejscu- tak jakby stał tam niwidoczny gracz. Był to pewnie GM i sprawdzał czy używam FB. Uważajcie więc! :) A FB by erpel 4.2 nic nie wykrył :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...