Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Gigantyczny ping

ktosiek7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Niedawno rozpocząłem grę, dokonałem zakupu 4 czołgów i z moim kontem stało się coś dziwnego. Pokażę to na przykładzie niszczyciela czołgów AT-1. Kiedy wchodzę do bitwy wszystko jest normalne, oprócz FPS'ów i pingu. FPS'y spadają do 12 na sekundę, a ping wynosi grubo ponad 600 i czasem dochodzi do 700. Wcześniej miałem ok. 100 FPS a ping nie sięgał nawet setki, więc zastanawiało mnie to.

Przy moim obecnym pingu (600+) nie da się grać. Gra wykonuje polecenia z 10 sekundowym opóźnieniem, co wystarczy by mnie zestrzelić i tym sposobem przegrać bez żadnego zarobku.

Podczas ostatniej bitwy zniszczono mój czołg zanim jeszcze ruszyłem z miejsca (artyleria), a ping

nie dawał mi schować się w krzakach przed wrogiem i wyczekiwać ofiary.

Przy takim pingu nie da się grać, więc proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.

EDIT: Zapomniałem dodać, że dzieje się tak tylko na moim koncie. Założyłem drugie, by sprawdzić czy tam też tak będzie

i wszystko było OK.

Opublikowano

Trochę tego nie rozumiem, ping i ilość fps nie zależą od konta. Testowałeś je na tym samym komputerze w tych samych warunkach? Korzystasz z komunikatorów typu gg, skype? Ściągałeś coś? [w czasie gry] Masz współdzielone łącze internetowe? Jakieś automatyczne aktualizacje?

Powtarzam, konto nie ma znaczenia w tej kwestii. To że zaobserwowałeś to tylko na jednym nie jest jego winą, a przypadkiem.

Opublikowano

Gadu Gadu było w tym czasie wyłączone ani nic nie ściągałem, a internet mam mobilny więc...

PS. Właśnie zauważyłem, że jest tak tylko na AT-1

Opublikowano

600 ping to jest 600 ms opóźnienia a nie 10s!

Zgłoś buga z zawartym filmikiem co i jak.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...