Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kim zacząć ?

TheGreatLee39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ... ;))

A więc przechodząc do konkretów na wstępie powiadam , że za każdą sensowną wypowiedź leci Lajk ;) a za wybraną przeze mnie limit lajków przez 3 dni :*

A więc mam w planach ponownie zacząć grę na Serwerze Monolit S12 , dla czego ? - otóż jest tam dosyć dużo osób oraz mam do dyspozycji trochę kasy z poprzedniej gry .

A więc z mojego doświadczenia

Na innych serwerach globalnych gromo itp - osiągałem nie takie wysokie lvl'e ponieważ nie zależało mi na dużym lvl'u , a więc grałem Bodym 57 Lv ( 2 skille G ) Eq nie było aż takie dobre , chociaż bardziej powiem ze się skupiałem na skillach ;)

Tak więc waham się między Wojownikiem Bodym , a Mentalem ... ;)

Na początku chciałbym zrobić sobie raczej dropka 35 lvl Bodego na metki ;))

a następnie zrobić bojowca i zarobić trochę kasy

Tylko gdybym zarobił kasy nie wiem którą zacząć postacią ;))

Tak więc tutaj pole do popisu dla was ;) doradźcie coś ,'' a bowiem będzie wam to wynagrodzone ;* ''

Czekam .

Opublikowano

Wojownik Body wbrew pozorom jest lepszy do expa od mentala , szczegolnie na +75 lvl . Przy okazji jest to najlepsza postać do dropienia / bicia metinów / bossów . W pvp przy odpowiednim eq też dość dobrze sobie radzi . Jedyny minus tej postaci są dość drogie Ku i Eq

Tak więc uważam , że lepszym wyborem będzie Wojownik Body

Opublikowano

Hmm , oj tutaj co do expienia bodym bym się nie do końca zgodził . dla czego ?!

otóż body nie ma aż tyle deffa jak mental ;)

Znam kolegę z s12 (mentala ) który sam ubił 85 Bodym i zrezygnował z powodu że nawet przy dobrym eq , jedynie w biciu boss'ów biicu metków oraz pvp był dobry ,natomiast przy pvp było krucho ... ;/

A mentalem z Silnym od M 8 do G/ P po prostu expienie to pikuś... ;)

W pvp też źle nie jest ! :D jak się jeba po jak Sygurd po 30 koła z duchowego .

Masz lajka , za odpowiedź ale nie przekonałeś mnie jeszcze.

Opublikowano

No to musisz się z tym pogodzić.. Może body nie ma tyle defa co mental, lecz jeśli załatwisz dobrą zbrojkę i tarcze może być nawet lepszy ;-) Lecz jeśli tak bardzo pragniesz grać mentalem to załatw sobie coś dobrego do ataku, bo nie wyrobisz ;]

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Proponuję Mentala, dlaczego ? Do 35 lvl'a może nie jest najlepszy exp, ale potem z bojowcem to nawet przy przeciętnym eq BO jest Twoje. Wiadomo oczywiście też, że szybciej expi się na tych "lepszych" stworkach.

Ogólnie dla mnie mental jest najlepszą profesją. Przyjemnie się gra, no i to silne ładnie wygląda :D Tak jakbyś ciągle stąpał po niebieskiej aureoli :D

EXPmIpC.gif

Opublikowano

a z innych postaci którą byście wybrali ;p

na wstępie mówię że odpadają takie klasy jak :

* Sura Bm

* Szaman błyskawica

* Ninja Archer ... ;0

za dobre odp. będą lajki ;)

czekam

Opublikowano

* Sura Bm

* Szaman błyskawica

* Ninja Archer ... ;0

czekam

Pomimo Twoich propozycji lepszym wyborem była by sura WP.. Ale jeżeli chcesz znać odp. na to którą z tych trzech klas wybrać odpowiem: Bierz BM. Kosa w PvP , w expie pocisniesz sobie na Poli i jakos pójdzie.. Gorzej, że musisz zrobić dropa na metki, bo to jest gigantyczny problem u BM :)

sygnakrlik.png

By Baksiu :D

Opublikowano

body - dobry exp i jeszcze lepsze bicie metkow ale pvp to tragedia bo nie ma zadnego celnego skilla

mental - tez dobry exp ale na metkach jest slabszy od bodego i w grocie tez usrepuje bodemu ale w pvp jest duzo lepszy bo ma jeden celny skill o jeszcze ma najmocniejszy skill w grze (duchowe uderzenie ale mozna przed nim latwo zrobic unik

860331433165800174608.png

Opublikowano

ja sam ze swojego doświadczenia wiem, że woj body i mental są dobrzy. Ale ja bym Ci radził wybrać Ninja Dagger, ponieważ gdy go dobrze rozwiniesz woj nie ma szans i pada, a eq wcale drogie nie jest.

Opublikowano

Z pozostałych klas Możesz brać Sure WP.. Bardzo podobnie jak Body. Ku masz tańsze, na niektórych serwerach nawet i eq.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Sura WP , Ninja Dagger

Sura WP Znakomicie spisuje się w expie i na późniejszym lvl również w pvp ( wystarczy odpowiednie eq ) . Poza tym jest zaraz po bodym najlepszym w dropieniu / biciu metinów / bossów . Ma stosunkowo tanie Ku i Eq

Ninja Dagger Jedna z najlepszych postaci do pvp ( wystarczą odpowiednio rozwinięte skille i eq ) . W expie też nieźle sobie radzi , zwłaszcza na poli z jakimś dobrym łukiem . Bossy na polimorfi też dość wygodnie się bije . Eq i Ku jest w miare tanie

Opublikowano

* Sura Bm

* Szaman błyskawica

* Ninja Archer ... ;0

czekam

nie wiem dlaczego te postacie odpodaja

BM i Archer to wkoncu krolowie pvp

a Blyskawice tez jest fajna postacia

ale to twoja wola

polecam sure WP jest najlepszy w expie a na wyzszym lvl dobry w pvp (duzo lepszy od wojow ) oraz ma tanie ku i eq

860331433165800174608.png

Opublikowano

Wybierz surkę WP. Dlaczego?

Po 1. : skill czarowane ostrze - obrażenia zostają dodane do pż, jest to bardzo przydatne w expie czy metkach, nawet w pvp przy dużym dmg jest to odczuwalne.

Po 2. : Surka WP to udostkonalone połączenie bodego i mentala - czarowane dodaje dmg i zamienia kilka procent z dmg na pz, a zbrojka oprócz defa ( może na początku nie jest to wielka suma około 60, ale jak wiadomo lepszy ryc niż nic :)) i jeżeli się nie myle to ma szanse na odbicie ataku fizycznego, które rosną z wbijaniem poziomu skilla.

Po 3. : na każdym serwerze ku dla sury są kilkakrotnie tańsze od ku dla woja.

Po 4. : surką gra siędosyć ciekawie, napewno szybko ci się nie znudzi.

Mam nadzieje, że choć trochę cię przekonałem :)

cj552_14mxpnc.jpg

Opublikowano

Woj body na pewno ponieważ z +75lv to w grocie mental to normalne zero, mam tera na pl konto 83mental i 78body skile na G a na mentalu na P i body spokojnie luruje sobie całego spota i tylko wirek wystarczy żeby one padły a mentalem wyś musiał bić albo z konia lub skilami ale to marny pomysł.

Wracając do tematu wojownik body jest na pewno lepszy w expie. Wyżej opisałem exp w grocie a w innych miejscach np las duchów, v1, v2 obiema postaciami się podobnie expi. Body padnie dlatego że ma za mało defa, a mental że za mało ataku...(chodzi o to że nie zdąży za szybko wybić spota i go po prostu dedną)

Więc body lub sura wp, ponieważ exp surą wp jest to słabsze połączenie mentala i bodego, dlatego że ma ochronke a także jak i czarowane ostrze.

Moja propozycja to podropić kase bodym, a potem już na serio grać surą

Opublikowano

Więc body lub sura wp, ponieważ exp surą wp jest to słabsze połączenie mentala i bodego, dlatego że ma ochronke a także jak i czarowane ostrze.

Ja się z tobą tutaj zgodzić nie moge (pogrubione i podkreślone). Skile u WP'ka (czarowane ostrze, zbrojka) dają więcej pozytywnych efektów niż skille woja(aura, silne).

cj552_14mxpnc.jpg

Opublikowano

zawsze gralem bodym. Na s26 zaczalem grac mentalem. mam 32 lv w 4 dni, rib +9 tygra +9 itp eq 30 kk warte. Latwo sie zarabia, 4 lv konia. Exp bajka. Polecam mentala, bodym sie ciezko expi , potem na 75 + do piero body jest dobry do expa, mentalem sie lepiej gra ogolnie, jak jebie z duchowego to body gryzie ziemie ;]

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

Wojownik Body. - Jeżeli zrobisz postać do dropu, to w takim razie będziesz miał wystarczającą ilość kasy by rozwinąć swojego Wojownika - szybkością nie dorówna Ci, żaden gracz, jeżeli będziesz walczył z Mentalem - nie będzie miał szans zaatakować. Po prostu zwyciężysz szybkością.

Opublikowano

A moim zdaniem ja bym niegrał wojem ani mentalem ani bodym a za to surą WP ponieważ dobrze sie expi jak i bije metki

ku nie sa az takie drogie

a eq tez mozna kupic dobre za niewielka kase oprócz FMS (Na początek)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...