Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czym szybciej?

JaTylkoChwile

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema chcę sobie stworzyć bardzo dobrą postać do PvP i wytypowałem 2 Body i Dagger i teraz pytanko:

Którą postacią szybciej wbiję 75+lvl i zarobię na pro eq do PvP mam kilka pomysłów.

Ninja Dagger: Mam już 30lvl Jelonek +6 sr 35% i mam 12kPż i expił bym ją w V2 na poli jednakże jest to spory wydatek bo 1 marmur kosztuje 30-50kk. A gdy już bym wbił 75lvl+ to zarabiał bym na bossach.

Woj Body: Mam już 48lvl Łuska +7 (może będzie +8) okrągła +8 rib+9 sr 33% no i dodatkowo 12kPż i też mógłbym expić na poli lub standardowo z konia. A gdybym wbił ten 75lvl+ to zarabiał bym w Dt.

Którą postać wybrać?

Opublikowano

Oczywiście że szybciej DT zrobisz Bodym, ponieważ masz większy atak co daje Ci szybsze wybijanie pięter i metinów.

Z Silną wiedźmą nie ma różnicy bo za pewne będzie bił ją na Poli.

Opublikowano

Siema chcę sobie stworzyć bardzo dobrą postać do PvP

Skoro taki masz cel to body odpada

co z tego ze szybko wbijesz lvl jak w PvP malo co nim zrobisz

Daggerem bedzie ciezszy exp ale w PvP jest o niebo lepszy

860331433165800174608.png

Opublikowano

niee

body jest do dt tak samo jak i do pvp, poprostu jest szybszy i silniejszy.

wystarczy dobre eq na ludzi i kryta.

Czekam na

Pliki by Badar !!

:)

Opublikowano

bodym szybciej wbijesz 75 lvl, ale jednak będzie gorszy na pvp, jednak lepszy na DT.

daggerem trochę wolniej wbijesz, ale lepszy w pvp i gorszy na DT.

ja bym wybrał daggera jeśli ci aż tak zależy na pvp, bo to nie problem skołować kolege sure WP, który Cię doprowadzi na 7 piętro.

bodym możesz wbić ten 75 lvl i nim dropać w DT.

Opublikowano

niee

body jest do dt tak samo jak i do pvp, poprostu jest szybszy i silniejszy.

wystarczy dobre eq na ludzi i kryta.

tylko ze szybkosc bodego nic mu nie pomoze w pvp bo wystarczy zrobic kilka krokow i uniknac jego silniejszych hitow a dosc slabe skille tez jest dosc latwo ominac wiec ta postacia malo sie osiagnie w pvp

body zeby kogos pokonac musi duzo lepsze eq

wiec nie pisz takich glupot ze body jest do pvp

dagger ma duzo mocniejsze skille i nie mozna zrobic przed nimi unikow wiec pvp jest bardzo dobry

Opublikowano

Obie postacie sa dobre, ale mimo wszystko polecam bodego. Nie ma co ukrywac - jest bardziej uniwersalny niz dagger i wlasnie bodym szybciej i z mniejszym nakladem jangow wbijesz wymarzony lv. W pvp tez nie jest zle. Polecam bodego.

Opublikowano

Jeżeli potrafi się prowadzić wojownika, to nie jest taki słaby w pvp ;]

EXPmIpC.gif

Opublikowano

A nie zapomnieliście o ku na skille?.. U bodego jest drożej +/- 5/6x drożej niż u ninji więc wbić taką zasadzkę na G1 to nie problem no i jeszcze tańsze eq. Polecam ninje na marmurki szybko idzie :D

Gram aktualnie na

Nick :

Klasa :

Poziom :

Królestwo : Jinno

Opublikowano

Ja Ci polecam expić daggerem prawda jest gorzej z expem niż u bodego ale za to w pvp sprawdza się świetnie

a tak jak Marock napisał zawsze możesz iść z jakimś wp który Cię doprowadzi na piętro z kowalem albo i wyżej

RGVyaW9ueF9fX2V1bmVfX180MTBfX19OVUxMX19fMl9fXzEwMF9fX25vbmUucG5nX19fMTBfX18zX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png

Opublikowano

Dagger moim zdaniem jest tańszy. Na ku i eq zarobisz dużo szybciej, będziesz miał lepsze skile, bronie z krytykiem, szybkie ataki i automatycznie będziesz lepszy w pvp.

Lecz jeśli zależy Ci na pieniążkach to bierzesz bodego.

Taka jest moja opinia na ten temat.

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Opublikowano

Najlepiej to wbij na woju 50 lvl i drop bodzie i kamyki duchowe i bodziami ulepszysz sobie jelonka i potem na poli a za kase z kamykow kupisz sobie jakieś dobre eq.

Opublikowano

Siema chcę sobie stworzyć bardzo dobrą postać do PvP i wytypowałem 2 Body i Dagger i teraz pytanko:

Którą postacią szybciej wbiję 75+lvl i zarobię na pro eq do PvP mam kilka pomysłów.

Ninja Dagger: Mam już 30lvl Jelonek +6 sr 35% i mam 12kPż i expił bym ją w V2 na poli jednakże jest to spory wydatek bo 1 marmur kosztuje 30-50kk. A gdy już bym wbił 75lvl+ to zarabiał bym na bossach.

Woj Body: Mam już 48lvl Łuska +7 (może będzie +8) okrągła +8 rib+9 sr 33% no i dodatkowo 12kPż i też mógłbym expić na poli lub standardowo z konia. A gdybym wbił ten 75lvl+ to zarabiał bym w Dt.

Którą postać wybrać?

+75 lvl , wbijesz bardziej bodym ;) ale Dagger też nie jest zły jak się potrafi go dobrze rozegrać .

Oczywiście ja osobiście uważam , że zdobyć eq łatwiej będzie Ci eq na daggera plusami tego jest to że eq jest tanie .:)

Jeżeli chciałbyś 75 wojem zarabiać na DT i to bodym oczywiście to eq musiałbyś mieć dobre ponieważ z mobami na metkach mordu nie ogarniesz;))

Daggerem również jest trudno , ale nieźle miota bossy ;) normalnie miota nimi jak szatan .

Osobiście uważam , że każda postać jest bardzo dobra - tylko trzeba dobrze ją zbudować i odpowiednie wyposażenie i umiejętności posiadać ;))

Ze skillami u dagger będzie Ci łatwiej , ku są tańsze natomiast u bodego krucho ... ;/

Ja polecam Ci w pvp ninje Dagger .

Ponieważ na taką postać nie ma za dużo mocnych , a przy dobrym eq i przy skillach na perfect mało kto Ci podskoczy ;P

liczę na lajka. ;)_

Opublikowano

Skoro taki masz cel to body odpada

Daggerem bedzie ciezszy exp ale w PvP jest o niebo lepszy

G**** prawda. W grze Metin2 jeżeli będziesz miał słabe eq w PvP przegrywasz nie ważne czy będziesz szamanem, surą, wojownikiem czy ninją.

Ale rozpiszę się dopiero poniżej.

tylko ze szybkosc bodego nic mu nie pomoze w pvp bo wystarczy zrobic kilka krokow i uniknac jego silniejszych hitow a dosc slabe skille tez jest dosc latwo ominac wiec ta postacia malo sie osiagnie w pvp

body zeby kogos pokonac musi duzo lepsze eq

wiec nie pisz takich glupot ze body jest do pvp

dagger ma duzo mocniejsze skille i nie mozna zrobic przed nimi unikow wiec pvp jest bardzo dobry

Szybkość Bodego - Gdy stanę obok gościa z berkiem na P, aurą na P i konkretną bronią to dostaje po 2-3,5k z hita. Przyklejając się do niego (trzymając spacje) zawodnik dostaje jakby 4-5 razy ze skilla więc szybkość w PvP to jeden z ważniejszych czynników.

Unikanie Skilli Bodego - Czy uniknąłeś kiedyś szarży? Wątpię. Możesz uniknąć łatwo skilli mentala, jeżeli gracz jest niedoświadczony, ale Body gdy tylko ma Cie blisko wali wirkiem i nie ma opcji aby Cię nie trafił tak samo z 3stronnym ponieważ gdy Cie z niego bije to nie możesz mu uciec następuje jakby sekundowy paraliż. Dlatego też skilii bodego jest cholernie trudno uniknąć.

Moim bodym 4x P 75 lvl i jakieś 20 na ludzi przy czym drugie 20 % abs na sztylety + budda+9 kładę znajomego który ma 5 skilli na P 87 ninją, jakieś 40 na ludzi i drugie 40 % abs + sokolik.

Człowieku zejdź z Privów i nie graj z dziećmi które mają pierwszy raz styczność z grą ponieważ opowiadasz herezje !

Chcesz to zapraszam na s8 Shinsoo i pokażę Ci co potrafi wojownik body którym umie się grać.

Aha.. byłbym zapomniał. Czyli twierdzisz, że 7 z zasadzki w moba to wiecej niż 13k z wirka i odpaloną aurą ? ^.-

Dagger moim zdaniem jest tańszy. Na ku i eq zarobisz dużo szybciej, będziesz miał lepsze skile, bronie z krytykiem, szybkie ataki i automatycznie będziesz lepszy w pvp.

Lecz jeśli zależy Ci na pieniążkach to bierzesz bodego.

Taka jest moja opinia na ten temat.

Jedna z niewielu mądrych wypowiedzi .. Dagger jest tańszy, ale czy szybciej zarobi? Wróżka jest, albo jej nie ma.. jak to BOSS. Może ubić ją ktoś inny, ale gdy sam sobie wyjdziesz bodziakiem na mapki to wynosisz w 3-4 godzinki po 5 kamyczków i po miesiącu kupujesz piękne eq i robisz sobie skille na P podczas gdy Twój kolega będzie ganiał na DT aby zrobić buty z wróżki lub będzie je trzymał lata na sklepiku.

Pozdrawiam.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

G**** prawda. W grze Metin2 jeżeli będziesz miał słabe eq w PvP przegrywasz nie ważne czy będziesz szamanem, surą, wojownikiem czy ninją.

Ale rozpiszę się dopiero poniżej.

Szybkość Bodego - Gdy stanę obok gościa z berkiem na P, aurą na P i konkretną bronią to dostaje po 2-3,5k z hita. Przyklejając się do niego (trzymając spacje) zawodnik dostaje jakby 4-5 razy ze skilla więc szybkość w PvP to jeden z ważniejszych czynników.

Unikanie Skilli Bodego - Czy uniknąłeś kiedyś szarży? Wątpię. Możesz uniknąć łatwo skilli mentala, jeżeli gracz jest niedoświadczony, ale Body gdy tylko ma Cie blisko wali wirkiem i nie ma opcji aby Cię nie trafił tak samo z 3stronnym ponieważ gdy Cie z niego bije to nie możesz mu uciec następuje jakby sekundowy paraliż. Dlatego też skilii bodego jest cholernie trudno uniknąć.

Moim bodym 4x P 75 lvl i jakieś 20 na ludzi przy czym drugie 20 % abs na sztylety + budda+9 kładę znajomego który ma 5 skilli na P 87 ninją, jakieś 40 na ludzi i drugie 40 % abs + sokolik.

Człowieku zejdź z Privów i nie graj z dziećmi które mają pierwszy raz styczność z grą ponieważ opowiadasz herezje !

Chcesz to zapraszam na s8 Shinsoo i pokażę Ci co potrafi wojownik body którym umie się grać.

Aha.. byłbym zapomniał. Czyli twierdzisz, że 7 z zasadzki w moba to wiecej niż 13k z wirka i odpaloną aurą ? ^.-

kazdy kto zna sie chcec troche na pvp nie zacznie walczyc przy samym przecniku tylko odejdzie troche a zanim przyjdziesz do niego to on zrobi unik a Ty chybisz skillem czy tez hitem

szarza da sie zrobic unik

bodego wystarczy trzymac na odleglosc i nie pozwalic sie zblizyc do sie i PvP jest wygrane

body ma skille do expa latwo zrobic przed nimi unik

lepiej miec skille z miejszym dgm ale z pewnoscia ze trafia w przeciwnika

jesli myslisz ze skille bodego jest cholernie trudno uniknac to znaczy ze nigdy nie spotkales dobrego gracza ktory zna sie na PvP

wole privy bo tam sie cos dzieje a nie tyko exp i drop na przemian oraz jest mniej neokidow niz na globalu

Opublikowano

Jeżeli jesteś naprawdę doświadczonym graczem znającym się w stopniu zaawansowanym na tej grze to wybierz Daggera.

Wtedy kupuj Marmury Poliformii i wbijaj levele właśnie na nich - w V1 i w V2.

Jeżeli jednak jesteś początkującym wybierz Wojownika, ponieważ będzie Ci się łatwiej expiło, lecz trudniej zdobywało ekwipunek.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

body na pewno. Na marmurach by ci się nie opyliło:D i łatwiej ci będzie wbic+75lv. A dla mnie exp na atlantydzie ninja to było męczenie się. Na marmury płaciłem za dużo, a mniej zarabiałem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...