Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] (Fix) Bug siódme królestwo

Maliusek1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bug siódme królestwo

1.Na czym polega bug i co powoduje?

Bug polega na wybranie królestwa w grze o większej wartości niż 3. (1-Shinsoo, 2-Chunjo, 3-Jinno).

Aby bug był możliwy należy odpowiednio rozpakować i z edytować klienta.

Bug powoduje crash serwera, czyli jego wyłączenie lub jego podzespołów (channele).

2.Jak go naprawić ?

Naprawienie tego bugu nie jest trudne.

Podam Wam dwie przykładowe metody, które ten bug zlikwidują:

a ) Stworzenie zapytania dla MySQL:

Otwieramy Navicat (lub jeśli mamy, inny klient mysql) następnie:

player --> Queries --> New Query i wklejamy :

UPDATE player_index SET empire='3' WHERE empire>='4';  

i klikamy "Run".

Co w wolnym tłumaczeniu oznacza: zaktualizuj kolumnę empire w tabeli player_index na 3, jeżeli kolumna empire jest równa lub większa 4.

Najlepiej ustawić, aby zapytanie wykonywało się co jakiś czas (np. 1 sekunda).

b ) Zabezpieczenie klienta :

Najlepszym zabezpieczeniem dla klienta jest PONG, czyli 16 znakowy klucz ukryty w bince (metin2client.bin).

Aby zabezpieczyć klienta należy wprowadzić, swój wymyślony 16 znakowy PONG i go zmienić, następnie zaszyfrować metin2client.bin, aby gracze nie mogli znać PONGU.

3.Przydatne tematy :

Postanowiłem, aby zacząć z Wami dzielić się moją wiedzą, takich poradników będzie powstawać więcej.

Pozdrawiam, Maliusek (The)

Opublikowano

Super, na pewno sie przyda bo bugfixów nigdy za wiele ;) Fajnie by było jakbyś dopisał jeszcze jak można zaszyfrować binke.

Opublikowano

Super, na pewno sie przyda bo bugfixów nigdy za wiele ;) Fajnie by było jakbyś dopisał jeszcze jak można zaszyfrować binke.

Binkę zaszyfrujesz dowolnym programem który szyfruje pliki *.exe, *.msi itp., czyli pliki wykonalne .

Przykładowe aplikacje, jakimi zaszyfrujesz binke:

-MultiObfuscatorv100

-Enigma 2003

-Gpg4win

-I tak dalej ..

Tylko nie pamiętam, które z nich szyfrowały pliki tak, aby potem były wykonalne, czyli zdolne do uruchomienia, więc posprawdzaj .

Takie programy znajdziesz pod hasłem "szyfrowanie danych" lub "szyfrowanie plików", musisz sprawdzać później czy binka się uruchamia.

UPX-em zaszyfrujesz bez problemu, lecz będzie ją poźniej banalnie odszyfrować.

Opublikowano

Ten tutorial rozbij se o kant dupy -.- .

Primo - dodatkowa linijka w skrypcie na odbugowanie sprawdzająca numer królestwa .

Secendo - skrypt php w cronie np, który będzie baze czesał .

Thierdo - zabezpieczenie clienta .

Opublikowano

Badar ty się tak nie wymądrzaj ja mam u sb 6 w 100% działających królestw mi dopiero przy 7 crash-uje

Kurwa.. człowieku.. chwalisz się czy żalisz?

50596142255057180250.png

Opublikowano

Badar ty się tak nie wymądrzaj ja mam u sb 6 w 100% działających królestw mi dopiero przy 7 crash-uje

Podpinam się do pytania 2 x UP .

Zajebiście, cieszę się. Jedynie go konstruktywnie skrytykowałem człowieku .

Jak masz dalej takimi sucharami pisać lub pseudo hejtami z nutką zazdrości - nie pisz nic .

@Rak222 - mi żal Ciebie i co w związku z tym? :)

Opublikowano

Nic w tym kraju jedank panuje wolność słowa ale nie rób z każdego debila

:]

Hmm najlepszy twój tutek z FW jak prawie prawie cały z Google jechałeś :P

Ten tutorial rozbij se o kant dupy -.- .

Primo - dodatkowa linijka w skrypcie na odbugowanie sprawdzająca numer królestwa .

Secendo - skrypt php w cronie np, który będzie baze czesał .

Thierdo - zabezpieczenie clienta .

Ba na Uj to piszesz ??? wystarczy ładniej to napisać a nie jak debilowi jak by założyciel tematu nic nie umiał...

Opublikowano

@up.

"tak alceria umarła.. ", tak kochany tenma rozwalił alcerie :*(ale mniejsza o to)

@topic.

"Najlepiej ustawić, aby zapytanie wykonywało się co jakiś czas (np. 1 minuta)."

czyli potencjalny siedmiokrólestwiarz ; O... robi postac wbija na nią wywala cały serw a za minute jego królestwo wraca do normy ?

xd2ne.jpg

Opublikowano

Podałem głównie informacje co ten bug robi i jakim przykładowym sposobem go naprawić..

Dziwne, że ani jednego słowa nie było wspomnianego o tym bugu..

A reszte to sobie już sami róbcie, co chcecie .. czy w cronie ustawiajcie, czy klienta zabezpieczajcie, ja podałem przyczynę i skutek.

Pff..

Opublikowano

Bug siódme królestwo

1.Na czym polega bug i co powoduje?

Bug polega na wybranie królestwa w grze o większej wartości niż 3. (1-Shinsoo, 2-Chunjo, 3-Jinno).

Aby bug był możliwy należy odpowiednio rozpakować i z edytować klienta.

Bug powoduje crash serwera, czyli jego wyłączenie lub jego podzespołów (channele).

2.Jak go naprawić ?

Naprawienie tego bugu nie jest trudne.

Podam Wam dwie przykładowe metody, które ten bug zlikwidują:

a ) Stworzenie zapytania dla MySQL:

Otwieramy Navicat (lub jeśli mamy, inny klient mysql) następnie:

player --> Queries --> New Query i wklejamy :

UPDATE player_index SET empire='3' WHERE empire>='4';  

i klikamy "Run".

Co w wolnym tłumaczeniu oznacza: zaktualizuj kolumnę empire w tabeli player_index na 3, jeżeli kolumna empire jest równa lub większa 4.

Najlepiej ustawić, aby zapytanie wykonywało się co jakiś czas (np. 1 sekunda).

b ) Zabezpieczenie klienta :

Najlepszym zabezpieczeniem dla klienta jest PONG, czyli 16 znakowy klucz ukryty w bince (metin2client.bin).

Aby zabezpieczyć klienta należy wprowadzić, swój wymyślony 16 znakowy PONG i go zmienić, następnie zaszyfrować metin2client.bin, aby gracze nie mogli znać PONGU.

3.Przydatne tematy :

Postanowiłem, aby zacząć z Wami dzielić się moją wiedzą, takich poradników będzie powstawać więcej.

Pozdrawiam, Maliusek (The)

Dla potomnych.

No fajny tut, ale nie wiem z jakiego powodu baza pluje błędami, muszę się za to zabrać.. :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...