Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Orange FreeDom

lackidacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy to dobry dział, ale skoro jest o PC to chyba też o internecie :) A więc tak: Jak w temacie mam problem z internetem Orange Freedom. Problem polega na tym, że internet w pewnym momencie zatrzymuje się na 2-10sec i nic z tym nie mogę zrobić. Podczas gier sieciowych, widzę jak inni gracze wykonują ruchy, ale ja nic nie mogę robić, zupełnie jakbym został "zamrożony". Internet chodzi sprawnie poza właśnie tym problemem.

W przypadku modemu jak i routera jest identycznie. Kontaktowałem się z bok'iem, ale zostałem po prostu olany: dzień po zgłoszeniu zadzwoniono do mnie z informacją, że usterka została naprawiona, ale nie została, a na dodatek internet "zamraża" się częściej i na dłużej. Najlepszym przykładem jest League Of Legends: nie mogę ruszyć postacią, ale widzę, co robi przeciwnik i On spokojnie może mnie bić ile chce.

Mam nadzieję, że znajdzie się jakiś "Internetowy Mózg" :D, który mi pomoże.

7m9a.png

Opublikowano

Probowales zrobic hard reset modemu i rutera?

Tylko routera. Nawet kilkakrotnie i próbowałem różnych ustawień, ale nic nie dało. Podłączyłem modem od kumpla i nic nie pomogło.

7m9a.png

Opublikowano

Po przeczytaniu twojego problemu jakoś wg nie odniosłem wrażenia że to wina internetu :) moim zdaniem wina kompa.... po prostu ci się ścian i tyle..... ewentualnie lag ale to też mało prawdo podobne aby przez lagi nie mógł się ruszać...

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Po przeczytaniu twojego problemu jakoś wg nie odniosłem wrażenia że to wina internetu :) moim zdaniem wina kompa.... po prostu ci się ścian i tyle..... ewentualnie lag ale to też mało prawdo podobne aby przez lagi nie mógł się ruszać...

Wina kompa to raczej nie jest, bo sprawdzone było też na laptopie i konsoli. W grach FPS wygląda to jak zwykły lag tzn. biegnę, biegnę i nagle zaczyna mnie teleportować do tyłu.

7m9a.png

Opublikowano

Witam. Widzę, że jesteś z Czerwionki. Ja z Rybnika i też mam ten problem. Jest to wina Orange, prawdopodobnie przeciążona sieć na śląsku. Przewidywany czas naprawy wynosi miesiąc. Najlepiej napisz do BOK Orange o swoim problemie. Czym więcej zgłoszeń tym lepiej. Polecam przeczytać tematy na forum Orange, np. ten: http://www.orange.pl/kid,4000377186,id,1130500002,title,Orange-Freedom-gubione-pakiety,forumthread.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...