Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czarny ekran podczas gry

shark59

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od razu mówię iż przeglądałem wiele tematów na ten temat i żaden ze sposobów nie pomógł, więc założyłem swój, gdyż już od dwóch dni nieprzerwanie z tym walczę, co zaczyna mnie już nużyć.

Problem polega na tym, iż podczas gry (nie ważne ile. Czasem 5 minut, czasem 2) pojawia się czarny ekran, nie wyświetla też żadnego raportu o błędach, wyłączyć da się tylko przyciskiem X i nic więcej. Instalowałem już wiele wersji javy, stery do karty mam najnowsze próbowałem też wiele sztuczek z plikami .bat które dawały za wygraną. Jedyny sposób, który wydawał mi się realny, to ta komenda

@echo off

start javaw -Xms1024m -Xmx1024m -Djava.library.path=".\bin\natives" -classpath "bin\minecraft.jar;bin\jinput.jar;bin\lwjgl.jar;bin\lwjgl_util.jar" net.minecraft.client.Minecraft

Sama komenda ma służyć odpaleniu minecrafta z większym użyciem ramu, jednak pierw nie mogo odnaleźć

"javaw", a kiedy utworzyłem skrót do tego w folderze .minecraft, w ogóle nic się nie działo.

sprzęt:

Windows 7 Home Edition

Procesor Intel Core i3

Radeon 4650HD

3GB ram

Jeżeli są inne propozycje na rozwiązanie problemu, przydała by się każda pomoc.

• 0

Opublikowano

A coś w tym stylu?

http://www.mpcforum.pl/topic/343995-tutminecraft-czarny-ekran-to-juz-nie-problem/

Dodatkowo, spróbuj aby nie odpalało z pomocą procesu "javaw" tylko "java", oba pliki znajdują się w %:/%:/Program Files\Java\jre6\bin.

Opublikowano

Poprawiłem kod jednak wyskakuje teraz błąd Error: Could not find of load main class net.minecraft.client.Minecraft

Spróbuję z tym tutorialem i zdam relacje

EDIT

Próbowałem tego tuta, jednak nie zrozumiałem jednego. Niby ten black screen jest, ale czy mam wyłączyć minecrafta i zmienić rozdzielczość? Bo gdy robię to przy włączonym, to black screen nie znika, nie ważne ile razy bym próbował.

Opublikowano

A czy wgrywałeś mody,skiny czy coś wgrywałeś lub modyfikowałeś jak tak to wejdź w START -> uruchom -> %appdata% -> .minecraft -> bin - > minecraft.jar otwórz za pomocą winRAR i znajdź fodler META-INF i go usuń.

Jeżeli pomogłem to się cieszę jeżeli nie to działamy dalej. ;)

Opublikowano
Opublikowano

Komunikat właśnie się żaden nie pokazuje, albo tak szybko, że moje oko nadążyć nie może. Jest jakiś plik txt z logami?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...