Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] 4story strasznie sie tnie

Lisek((((*)*)*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam taki problem otóż jakiś rok temu grałem w 4story ale mi się znudziło dzisiaj chciałem powrócić do tej gry pobieram wszystkie ok wchodzę do gry a tu tak zacina że nie da się NIC zrobić 3-5 fps maksymalnie a rok temu gra chodziła płynnie na najwyższych obrotach! co jest? uprzedzę parę pytań :

mam zaktualizowane sterowniki karty graficznej , mam dużo wolnego miejsca na dysku , mam powyłączane wszystkie programy , próbowałem ustawiać gre w okienku i na najmniejszej jakośći dalej 3-5 fps czegokolwiek bym nie robił pomyślałem nawet czy aby mi karta graficzna nie szfankowała pobrałem parę gier takich jak Shayia runes of magic czy troche słabszą graficznie grę metin2 i wszystko chodzi jak najbardziej płynnie a w 4story takie zcinki ;/ internet mam dobry w miarę 2 mb/s w gdy grałem rok temu miałem 0,5 mb/s ! co się stało? próbowałem czyścic komputer ccleanerem defragmentowalem dyski wyłączałem programy w msconfig i dalej taka sama ilość klatek bez zmian 3-5 tak się nie da grać pomocy!

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

czy to w ogóle przeczytałes mój post? napisałem że wszystko wyłaczyłem LUDZIE NO! nie wiem co mam napisać żęby ktoś przestał pisać te oczywiste rzeczy.. gamebooster i inne programy testowałem nic nie dają

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ogólnie więcej osób w to gra. Zapewne twoje łącze jest za słabe. Ile masz mb??

2ahwswi.jpgPomogłem? Wciśnij '' Lubię to''
Opublikowano

Ja też miałem 2 mb. Gra się oczywiście cięła jak u cb. mieniłem na 10mb i wszystko chodzi płynnie. A jeszcze powiedz jakie masz łącze (router,modem itp)

2ahwswi.jpgPomogłem? Wciśnij '' Lubię to''
Opublikowano

radar222 czy Ty wiesz w ogóle czym jest łącze ;p?

Łącze nie wpływa na ilość FPS'ów, od tego zależy płynność ruchów pomiędzy innymi graczami, potworami. Jej niedobór skutkuje tzw. LAG'iem

Jeśli chodzi zaś o FPS to główną przyczyną jest moc obliczeniowa GPU (karty graficznej), wpływ może mieć również ilość RAM. Podaj zużycie procesora, RAM'u, GPU przez grę jeśli możesz

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

Opublikowano

Łącze nie ma nic wspólnego z FPS, FPS to dynamika gry, tzw klatki na sekundę.

Podaj mi swoje parametry komputera, może uda mi się coś doradzić, ewentualnie możesz spróbować podkręcić kartę graficzną, ale na swoją odpowiedzialność.

1325710655-U215643.png

Opublikowano

Ja mam łacze 10 MB

i też mi scina;/

firefighter.png

" To są ludzie,którzy na ryk syreny zostawiają swoje rodziny,przyjaciół i ruszają by ratować innych."

Opublikowano

Autor tematu naprawde cham, ludzie mu pomagają a ten ma wszystko w nosie.

Podaj parametry komputera, ewentualnie pliki minidump z C/:Windows/minidump

Gadasz, że masz 4 razy szybszego neta niz kiedys, a co to za różnica do FPS'ów?

PS: Im szybszy internet, tym może być mniej kompatybilny z grami starszej daty, a 4story takową jest.

PS2: Ściągnij program OTL przeskanuj nim, póżniej GMER i daj logi z obydwu.

Możesz także użyc RSIT.

(wszystkie te programy maja mniej niz 1mb, więc to żaden problem ściągnąć)

Lisek((((*)*)* napisał

pisze w temacie

Jak coś to jest napisane. Język Polski sie kłania.

Popraw się, oj popraw się.

Daj + a dostaniesz dżinsy ;)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...